Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 642

Кажуть, хто забуває добро, той втрачає людську сутність, і душа того черствіє. Натомість, приклад великої вдячності людям, котрі йдуть назустріч і простягають руку допомоги, одностайно виявили жителі сіл Бокиївка та Медведівка у Волочиському районі.

Тривалий час вони потерпали від нестачі води, ця проблема з кожним роком лише загострювалася. Прокладення водогону стало життєво необхідною потребою, але витрати на це благо сьогодні надзвичайно великі, не кожній селянській родині вони під силу. Тож коли дізналися бокиївські та медведівські селяни, що ТОВ “Волочиськ-агро”, структурний підрозділ агрохолдингу “Астарта-Київ”, вирішив взяти частину фінансування на свої плечі, дехто аж просльозився від радості. Виходить, світ таки не без добрих людей, ще не всі людські чесноти розтрачені.
І справді. Як розповів староста сіл Володимир Сніцар, перший внесок підприємства дав старт роботам у Медведівці.
– “Волочиськ-агро” виділило 200 тисяч гривень. Придбало, крім того, всі комплектуючі до водогону на суму майже 70 тисяч гривень, труби різного діаметру, що обійшлися у понад 65 тисяч гривень, а ще віддало нашій громаді дві водонапірні башти, які були на балансі підприємства, – розповідає Володимир Михайлович. – Кожному жителю придбали лічильник обліку води. В Бокиїівці його отримають 150 осіб, у Медведівці – 75. Для нас це дуже суттєва підтримка, – наголошує староста.
Та в подібних справах, які торкаються багатьох людей, не обходиться без труднощів, певних перешкод. Саме тому організаційну, роз’яснювальну роботу взяла на себе ініціативна група у складі Лариси Гузар, Валентини Леськової, Галини Шлиян, жительок Медведівки. Вони намагалися донести до односельців усю необхідну інформацію, з’ясувати проблемні чи спірні питання.
Тепер і напруга, і переживання позаду, адже мрія про водогін стала реальністю.
– Загальна вартість водогону в Бокиївці та Медведівці склала майже два мільйони гривень, із яких 630 тисяч гривень – це субвенції з державного бюджету, майже 550 тисяч – кошти місцевого бюджету. А ще фінансова допомога ТОВ “Волочиськ-агро” допомогла втілити цей соціальний проект, – розповідає голова Війтовецької об’єднаної територіальної громади Ігор Степанюк. – Проблема водопостачання допоки розв’язана не в усіх населених пунктах громади, попереду немало кропіткої роботи, але приклад Бокиївки та Медведівки переконує, що, об’єднавшись, можемо багато чого досягти.
Результат, який так потішив жителів цих сіл, спонукав до щирої подяки їхнім помічникам. Із запашним короваєм прийшли вони висловити вдячність колективу Війтовецької ОТГ на чолі з Ігорем Степанюком та ТОВ “Волочиськ-агро”, який очолює Володимир Турчинець.
Неочікуваний візит примно вразив генерального директора. Розчулили добрі слова та музичні вітання. А за тим відбулася тепла й щира розмова. Володимир Іванович запевнив, що турбота про село була й залишається основоположною в роботі товариства.
– Ми не маємо права залишати своїх людей наодинці з серйозними проблемами, – сказав він. – Це позиція “Волочиськ-агро”, якій ніколи не зрадимо.