Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 441

Нещодавно у Кам’янці-Подільському відбулася презентація журналу «Бізнес-леді Кам’янеччини». В його передньому слові міський голова Михайло Сімашкевич написав, що Кам’янець – це місто контрастів і багатогранних можливостей, кожен має змогу перетворити улюблене заняття у бізнес-ідею. І цим скористалися чимало жінок, які сьогодні стали успішними підприємцями й працюють у громадському харчуванні, торгівлі, індустрії краси, готельному й туристичному бізнесі, медицині, промисловості, ІТ-сфері тощо. Завдяки цим жінкам кам’янчани, й не тільки, отримують якісні послуги, а місто знають далеко за його межами.

«Жінки у бізнесі – це завжди креативно, позитивно і сміливо, – зазначила у вітальному слові видання керуюча справами виконавчого комітету міської ради Яна Мельничук. – Адже сучасна леді – ніжна, творча, берегиня сімейного вогнища й водночас – сильна, самостійна та незалежна. І таке поєднання дає неймовірні результати».
Отож саме про секрети успішних жінок-кам’янчанок, про те, яких зусиль доводиться докладати кожній із них для високої результативності своєї праці у тій чи іншій сфері діяльності, про шлях до усвідомлення того, як сповнити власне життя глибоким змістом і йдеться у презентованому журналі. На його сторінках – 38 розповідей про добре знаних у місті над Смотричем бізнес-леді: керівника одного з лідерів України з виробництва кабельно-провідникової продукції компанії «Пакт» Олену Кшановську, власника та директора ПП «Розмарин Бізнес-Груп», чиї весільні сукні відомі в десятках країн світу Тетяну Цвігун, власницю двох готельних комплексів «Ксенія» Галину Локай, ресторатора Валентину Бережанську, художнього керівника колективу сучасного танцю «Апельсин» Аллу Пащенко, керівника і власника тур- агенції ТОВ «МОРЕ МОРЕ КП» Альбіну Гуменюк, директора приватної школи «Антей» Інну Блажкову, єдину жінку-перевізника в місті Валентину Сорокату, головного редактора приватної газети «ПОДОЛЯНИН» Аллу Бабляк та багатох інших.
Директор департаменту економіки та розвитку інфраструктури міста міської ради Майя Гурська поінформувала, що журнал підготовлено в рамках реалізації гендерної ініціативи «Коучингова програма «Жіноче обличчя кам’янецького бізнесу». Реалізація ініціативи стала можлива за фінансової допомоги Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України та проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст», котрий в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.