Внаслідок безкінечного і невгамовного «реформування» громади фактично опинилися сам на сам зі своїми проблемами. Тепер їх передусім цікавить як виживати? Де взяти кошти і хто розгортатиме виробництво?
Життя підштовхує до самоорганізації. Однією з таких спроб стало утворення на Ярмолинеччині структури, що назвалася Міжрегіональним центром аграрного бізнесу.

Її ініціаторами стали місцеві керівники і господарники, а каталізаторами і модераторами — компанія «Євросем» та ТзОВ «Захід-насіння».
Задуми новоствореного об’єднання амбіційні: допомога місцевим аграріям насінням та зі збутом продукції, розгортання глибокої переробки. Зокрема, планується будівництво потужного елеватора та заводу з виробництва КАСів (карбамідно-аміачних сумішей), фабрики із виготовленням овочевих порошків.
З-поміж інших стандартних культур, таких як соя, кукурудза, пшениця, соняшник, компанія «Євросем» та ТзОВ «Захід-насіння» пропонують вирощувати так звані «нішеві» культури, які дають високий прибуток, але вимагають більш ретельного догляду. До них належать квасоля, часник, зелений горошок, гарбуз, цукрова, попкорнова кукурудза та дещо екзотичні для нашого краю — чечевиця та нут.
Обіцяють аграріям і сприяння з експортом продукції.
Центр має охопити сім областей: Рівненську, Житомирську, Тернопільську, Вінницьку, Чернівецьку, Івано-Франківську та Хмельницьку. Одна з філій буде базуватися в Ярмолинцях. На нараду приїхали 54 представники з різних господарств.
Перед присутніми виступили регіональний менеджер компанії «Євросем» Філіп Мурсюкаєв, генеральний директор ТзОВ «Захід-насіння» Василь Лісковський та директор ТОВ «Нормаліс» Сергій Лащев.
Вони націлилися на співробітництво з малими і середніми агровиробниками. Тобто тими, які працюють на вітчизняний ринок.
Цікавою є пропозиція створити два демонстраційних полігони для апробації насіння різних культур. На них вочевидь кожен зможе побачити розвиток рослин, використання сучасних технологій і урожаї.
Головою Міжрегіонального центру агробізнесу став відомий на Ярмолинеччині аграрій і керівник Микола Бодь. У інтерв’ю для «Подільських вістей» він розповів: «Ідея полягає не лише в забезпеченні аграріїв високоякісним насінням, а й у комплексному підході: постачанні добрив і мікродобрив, засобів захисту рослин, агротехнічному супроводі, Ті, кого ми запросили, мають власні напрацювання і готові поділитися ними з агровиробниками. Ми обрали саме цих партнерів, бо їхня продукція дешевша, а пропозиції кращі. Вони прагнуть створити замкнутий цикл від вирощення до переробки і реалізації. Ця зустріч перша, а надалі вони відбуватимуться частіше. Особисто в мої функції входить організація і координація роботи менеджерів та налагодження співробітництва агровиробників з інвесторами».