Днями у пресцентрі Городоцького краєзнавчого музею відбувся брифінг керівництва  АТ «Хмельницькгаз» для  громадськості та представників територіальних громад Городоччини та журналістів. Темою велелюдного заходу стало нововведення НКРЕКП щодо окремої платіжки за доставку газу. Адже, з початку року подоляни, як і всі українці, отримують дві окремі платіжки: одну - за газ, іншу - за його доставку.

Тож спікер заходу, комерційний директор газорозподільної компанії Олександр Надольний,  зазначив, що ще 24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг змінила порядок оплати за газ. Тому з 1 січня 2020 року послуги доставки виключені з загальної платіжки за газ. Відтак, продаж газу і його транспортування здійснюють різні компанії, тому квитанції за газ та його доставку сплачуються окремо.  

Заступник голови Городоцької ОТГ Сергій Літвінчук та Михайло Бурячок, заступник керівника Сатанівської ОТГ, озвучили найактуальніші питання, які  цікавлять місцеву громаду:- як розрахувати щомісячний платіж на доставку?- чи потрібно укладати нові договори на доставку газу?- яким чином сплочувати споживачам, які не користуються газом та ін.

Тож «Хмельницькгаз» продовжу широку інформаційну кампанію задля роз’яснення необхідних змін для споживачів газу та запрошує до співпраці місцеві громади, громадські організації, журналістів, аби донести тонкощі  даного нововведення та надати відповіді на усі запитання.