Більше 600 мільярдів гривень наша держава витрачає на закупівлю імпортного обладнання. Небагата Україна, фактично, оплачує працю закордонних робітників. У той же час, маємо можливості пропонувати вітчизняне. Таке виготовляє Хмельницький завод «Укрелектроапарат». Він є лідером серед підприємств трансформаторобудування України.

За 63 роки спеціалісти підприємства, завдяки сучасній виробничій та науково-конструкторській базі, накопичили безцінний досвід виробництва трансформаторів: масляних, сухих, для живлення заглиблених насосів з видобутку нафти, спеціальні трансформатори малої потужності. Тут також збирають трансформатори і реактори для електровозів та електропоїздів, комплектні підстанції.
Постійна співпраця з відомими виробниками електротехнічної продукції, такими, як «Сіменс», дозволила ТОВ «Укрелектроапарат» вийти на світовий рівень якості та технічних характеристик. Продукція заводу, який очолює голова правління Євгена Косковецька, постачалася в понад 30 країн світу, в тому числі в країни Європейського Союзу.
Однак, незважаючи на те, що трансформатори заводу «Укрелектроапарат» за характеристиками, в тому числі щодо втрат холостого ходу і короткого замикання, відповідають кращим світовим зразкам, на ринку України домінують трансформатори, які виробляються в Китаї, Туреччині та країнах СНД, що обвалює обсяги виробництва та фінансово-економічний стан вітчизняних виробників трансформаторної продукції. 
За даними Мінпаливенерго, майже 40 тисяч трансформаторів, що експлуатуються в мережах електропостачальних компаній України, вичерпали свій нормативний ресурс, мають значні втрати, недостатньо надійні і потребують заміни. Тож залишається сподіватися і вірити, що тільки економічний прагматизм та промисловий патріотизм дозволить створити такі умови, за яких ці десятки тисяч трансформаторів будуть замінені не на китайські чи то турецькі, а на устаткування вітчизняного виробництва, в тому числі заводу «Укрелектроапарат».