У період карантину чимало наших читачів цікавляться, чи працюватимуть у цей період центри зайнятості, чи можна буде зареєструватися безробітним для отримання допомоги. В Хмельницькому обласному центрі зайнятості повідомляють, що, незважаючи на введення карантину, державна служба зайнятості продовжує працювати в штатному режимі. Проте особи, зареєстровані раніше як безробітні, на період карантину переважно взаємодіятимуть з кар’єрним радником у дистанційному режимі (телефоном чи через електронну пошту).

А для тих, хто має намір стати на облік і зареєструватися як безробітні, інформують, прийом документів буде проводитися через засоби електронного зв’язку або через скриньки для прийому кореспонденції, що розміщені у кожному центрі зайнятості. Реєструватимуть безробітних під час карантину з першого дня після подання ними заяви про надання статусу безробітного за формою, визначеною Державним центром зайнятості. Призначення виплати допомоги з безробіття у такому разі проводитиметься з першого дня реєстрації безробітного.
До відома, з початку року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 34,4 тисячі осіб, з яких 19,6 тисячі мали статус безробітного. Про потребу в 10,4 тисячі працівниках в області поінформували 2,8 тисячі роботодавців. Укомплектовано 48 відсотків наявних вакансій.
Майже 65 відсотків вакансій припадають на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери торгівлі та послуг, сортування та доставки пошти, транспорту, охорони, а також робітники сільського господарства. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, сестри медичні. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, двірники, вантажники та інші.
Станом на 30 березня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних становила 14,2 тисячі осіб, у тому числі 410 військовослужбовців-учасників АТО (ООС) та
36 осіб з числа внутрішньо переміщених. Актуальними залишалися 2,2 тисячі вакансій.