Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 438

У сільгосппідприємствах  Кам’янеччини набирає обертів комплекс весняно-польових робіт. Як розповів директор філії «Кам’янець-Подільська» ТОВ СП «НІБУЛОН» села Привороття Сергій Богачик, у господарстві вже посіяно 100 гектарів зернових на корм худобі,  вдруге підживлено понад 1800 гектарів озимих. За  словами Сергія Вікторовича, вони цьогоріч непогано перезимували і дають сподівання на гарний врожай. Також завершено підготовку ґрунту до сівби сої, соняшнику, кукурудзи, інших культур.

За словами директора ПП «Гринчуцьке» Ніни Дубицької, в очолюваному нею сільгосппідприємстві всі озимі підживлено сульфатом амонію, карбамідом, селітрою, закрито вологу на площі близько 400 гектарів і з настанням сприятливих погодних умов  у поле одразу вийдуть посівні агрегати. Також у «Гринчуцькому» вдосталь отримали поживи і  70 гектарів саду  плодових дерев, крони яких  були вчасно та професійно обрізані.
За інформацією Андрія Кучмаря, директора ще одного виробничого підрозділу ТОВ СП «НІБУЛОН»  «Мрія»  села Сокіл, в агроформуванні  отримала друге підживлення озима пшениця на площі 570 гектарів, закрито вологу  на 1200- гектарній площі, на якій  через кілька днів розпочнеться посів яких культур, кукурудзи.
Також активно й організовано проводиться комплекс весняно-польових робіт у ВК «Іскра» в Голоскові, СТОВ ВФ «Обрій» села Гаврилівці, СТОВ АФ «Нефедівське» в Нефедівцях, ТОВ «Агросолюшнс», ПП «Еко-Агро ХХІ» та інших. Сільгоспвиробниками району  завершується накопичення матеріально-технічних ресурсів для виконання всіх агротехнічних операцій у весняний період.