Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 507

12 років тому Кам’янець-Подільський став одним із перших міст України, яке відмовилося від «хлорної» очистки води. Тоді на комунальному підприємстві «Міськтепловоденергія», очолюваному керівником нової генерації Валерієм Гордійчуком, було проведено реконструкцію системи із знезараження питної води.

Для цього на водоочисній станції Дністровського водогону змонтовано гідролізну установку, завдяки якій комунальники стали виробляти із звичайної солі замінник хлору — гіпохлорит натрію, внесений міжнародною організацією охорони здоров’я до списку найбільш безпечних дезінфектантів високого рівня, які не шкодять здоров’ю, не впливають на забруднення довкілля.
 До того ж, цей реагент має беззаперечні антисептичні та дезінфікуючі властивості, тому активно використовується не лише для очищення та знезараження води, в медицині як стерилізуючий засіб, а й як побутовий та промисловий дезінфектант. Тому з початком пандемії кам’янецькі комунальники в рази збільшили додаткове виробництво дезінфікуючого розчину, застосування якого спрямоване на запобігання поширенню коронавірусної інфекції у місті та області.  
На сьогодні КП «Міськтепловоденергія»  безкоштовно надало закладам медицини міста над Смотричем та області, житлово-комунального господарства, військовим частинам для дезінфекції місць загального користування понад
10 тисяч літрів гіпохлориту натрію. Зокрема, лікувальним установам міста та району, обласній лікарні, перинатальному центру, центру розмінування МО України, місту Полонне, ТОВ «Український кристал», КПП «Жванець» та багатьом іншим.