Застосування карантинних заходів в Україні призвели до того, що зросли ціни на окремі продукти харчування, медичні препарати, в зв’язку з чим держава через Національний банк здійснює нарахування соціальних чи інших виплат, зокрема одноразової допомоги в розмірі 1000 гривень людям похилого віку, соціально незахищеним верствам населення.
На жаль, «чорний ринок електронних шахраїв» миттєво зреагував на таку ініціативу держави.

І поки чиновники шукають кошти та можливості надати допомогу тим, хто її потребує, зловмисники масово розсилають смс-повідомлення від імені банків із пропозицією начебто пришвидшити отримання «державної допомоги». Вони вимагають повідомити номер своєї платіжної картки, термін її дії та іншу інформацію. Зміст таких повідомлень може дещо різнитися, проте їхня мета одна — отримати персональні відомості про громадян та їхні платіжні картки. Тому  Національний банк застерігає:
— не відповідайте на такі повідомлення;
— не телефонуйте за вказаними номерами;
— не переходьте за посиланнями, що містяться в таких повідомленнях;
— не розголошуйте та не пересилайте нікому в жодному разі свої персональні дані, термін дії платіжної картки та код безпеки CVC (три цифри на звороті картки).
«Пам’ятайте! Працівники банків не мають права та повноважень запитувати ваші персональні дані, ПІН-коди до платіжних карток, динамічні коди підтверджень платежів та будь-яку іншу інформацію стосовно ваших рахунків. У разі нарахування будь-яких пенсійних, соціальних чи інших державних виплат (у тому числі й одноразової допомоги в розмірі 1000 грн.) банки не телефонують клієнтам, не пишуть смс-повідомлень, не запитують номер платіжної картки, термін її дії та інші персональні дані. Будьте пильними, уважними та обережними! Контролюйте рух власних коштів та залишки на своїх рахунках. Розкажіть про це своїм рідним, близьким та знайомим!» — повідомляє прес-служба НБУ.

Так, за повідомленням Національної поліції, в Дніпропетровській області припинено діяльність шахраїв, які на півтора мільйона гривень обікрали громадян, використовуючи дублікати SIM-карт.
Тож кіберполіція радить відключити послугу віддаленої заміни SIM-карти телефону, аби це можна було зробити лише за особистої присутності та при наявності документів, що посвідчують особу.
Водночас ПриватБанк уже попереджав своїх клієнтів про новий вид шахрайства, так зване «Призове опитування» в соцмережах, на шахрайських сайтах, де під виглядом виплати грошових призів за відповіді на декілька простих запитань шахраї отримували доступ до особистих даних учасників і знімали кошти з карток.
Кіберполіція просить дотримуватися правил безпеки при користуванні банківською картою для запобігання злочинів, що можуть бути скоєними проти вас, а саме:
– коли працюєте з банкоматом, прикривайте PIN-код на клавіатурі;
– звертайте увагу на сам апарат банкомату, він має бути не ушкодженим, корпус рівного кольору, не повинно бути слідів від клею чи інших речовин;
– не повинно бути встановлено ніяких додаткових пристроїв, що направлені на PIN-клавіатуру, частіше користуйтесь банкоматами всередині приміщень банківських установ;
– у випадку, якщо ви запідозрили, що інформацію з вашої карти зчитано за допомогою скімінгового пристрою (скімер – мініатюрний переносний скануючий пристрій, що може зчитувати інформацію з магнітної полоси картки, виготовляється як прозора пластикова накладка, котра кріпиться до кардридеру банкомату – місця, куди вставляється картка, або мініатюрна відеокамера, закріплена на банкоматі в місці, де кладуться рекламні брошури), негайно перетелефонуйте у банк та заблокуйте картку.
Пильність та обережність допоможуть зберегти ваші гроші від посягань шахраїв.