Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 540

На період карантину головне управління Пенсійного фонду України у Хмельницькій області запровадило особливий режим роботи усіх сервісних центрів обслуговування громадян.

Зокрема, призупинено проведення особистого прийому громадян керівництвом головного управління, спеціалістами в сервісних центрах та на віддалених робочих місцях (об’єднаних територіальних громадах, ЦНАПах, агентських пунктах), проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів.
 Нині сервісні центри працюють за особливим графіком з 9 до 18.15 (у звичайні дні з 8.00 до 18.15). Зокрема, на робочих місцях знаходиться 55% спеціалістів, інші перебувають у відпустках.
 Спеціалісти на робочих місцях забезпечують прийом та розгляд першочергових звернень громадян, надання роз’яснень через постійно діючі “гарячі” телефонні лінії, опрацювання звернень, що надходять через вебпортал Пенсійного фонду України, зокрема прийнято та опрацьовано 824 звернення для призначення пенсій.
 У сервісних центрах чергують спеціалісти, які змінюються кожні 2 години.
Водночас вирішити більшість питань можливо, скориставшись онлайн сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України.
Також за консультаціями з усіх питань можна звернутися на телефон “гарячої” телефонної лінії головного управління Пенсійного фонду в області 76-35-13 та на номери “гарячих” телефонних ліній в сервісні центри безпосередньо за місцем проживання, які розміщені на інформаційній сторінці вебпорталу Пенсійного фонду.
 Однак у хмельничан можуть виникати невідкладні питання. Такі, як от, зокрема, виплата допомоги на поховання та недоотриманої пенсії. В умовах обмеженого доступу відвідувачів до сервісних центрів саме цю послугу визначено першочерговою, яка надається щоденно та потребує особистого звернення громадянина.
  Разом з тим, в разі звернення до сервісного центру особи із пакетом документів для призначення пенсії чи то проведення перерахунку, черговим спеціалістом проводиться роз’яснення законодавчих норм щодо відстрочення термінів призначення/перерахунку пенсій. За бажанням відвідувача документи він може залишити в “прозорому боксі” (скриньці), які є у кожному сервісному центрі. Дані документи будуть опрацьовані у відповідності до встановленого порядку (відвідувача просять повернутися за декілька годин, в той час надається правова оцінка наданих документів, перевіряється повнота переліку наданих документів, після повернення відвідувача (в разі відповідності наданих документів) формується заява про призначення пенсії, в якій відвідувач ставить особистий підпис).