Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 667

Та звертається з великим проханням – щомісяця оплачувати за надані послуги.
Адже на початок квітня подоляни розрахувалися  лише на  62% вартості послуг доставки, тож борг склав 27 мільйонів гривень та стрімко зростає. Через таке різке зниження оплат, у  «Хмельницькгазі» критично не вистачає коштів для виконання всіх необхідних робіт по забезпеченню безперебійної доставки газу.

Поки споживачі  вдома - аварійно-диспетчерська служба 104, ремонтні бригади та інші експлуатаційні служби, працюють цілодобово   у надзвичайному режимі. Також дистанційно працює і Центр обслуговування клієнтів та Контакт-центр за номерами (067) 01 14 104, (0382) 742 104.
 Чому необхідно обов’язково розраховуватися за надані послуги?
Верховною Радою було ухвалене рішення лише про тимчасове скасування пені та штрафних санкцій за протермінування платежів. Однак, ніхто не відміняв оплати в повному обсязі наданих послуг навіть  в умовах карантину. Тому «Хмельницькгаз» звертається з проханням оплачувати рахунки за доставку газу до 20 числа щомісяця або по можливості, аби гарантувати безперебійну доставку газу до домівки кожного клієнта.   
Як заплатити за доставку газу з дому за допомогою сервісів 104.ua ?  
— через Особистий  кабінет на сайті 104.ua.
— через чат-бот «7104ua» у Viber  чи Telegram
— через мобільний  додаток 104Mobile для Android
— через мобільний  додаток  104Mobile Light для iPhone
Увага! Зареєструвати миттєво Особистий кабінет на сайті 104.ua  можна, також подзвонивши   до Контакт-центру за номером 067 01 14 104 і повідомити оператору номер особового рахунку або адресу. Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач в СМС отримає логін та пароль до нього.
Також споживачі молодшого віку можуть допомогти старшим в користуванні та налаштуванні даних онлайн-сервісів або самостійно обслуговувати їх рахунки.   
Попри карантин, усі служби АТ “Хмельницькгаз” працюють у повному режимі, адже дбають про безперебійну доставку газу в домівки подолян. Аварійно-диспетчерська служба лише за останніх три місяці  здійснила близько 3,5 тисяч виїздів.
Тож газівники сподіваються, що споживачі з повною відповідальністю поставляться і до своїх обов’язків і  розрахуються за отримані послуги. Плату за комуналку в Україні ніхто не відміняв, зате на законодавчому рівні внесено зміни щодо субсидіювання. Управління праці і соцзахисту наразі здійснюють автоматичний розрахунок субсидій на новий період з травня поточного року без звернення громадян.  
 Крім того, на період карантину проводиться розрахунок житлових субсидій з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів.