Створення, вирощування високопродуктивних, довговічних і біологічно стійких лісових насаджень, а також захист лісу — головне завдання вартових зелених шат. Є в них і багато додаткових напрямів роботи. Приміром, вирощування та реалізація декоративного садивного матеріалу.
 Ізяславський лісгосп нагромадив великий досвід у забезпеченні населення якісним декоративним посадковим матеріалом — чудовою основою для створення неповторного ландштафтного дизайну прибудинкової території, школи, садочка, підприємства, організації чи благоустрою парку.

На підприємстві ефективно функціонує розсадник. Тут дбайливо  плекають декоративні дерева та кущі десятків видів. Найбільшою популярністю в населення користуються — самшит, туя західна, ялівець звичайний та козацький. Плоди праці лісівників можна побачити в будь-якому куточку міста Ізяслава: в громадських місцях, садибах містян.
 З відкриттям інтернет-магазину продукції лісової галузі Хмельниччини, де подана ілюстрована інформація про декоративний посадковий матеріал, у лісогосподарських підприємств, у тому числі в Ізяславського ЛГ покупців стало більше. Відрадно, що за продукцією звертаються клієнти й з-за меж області.
 Ізяславці подумують про розширення асортименту, а тому активно вивчають попит, налагоджують контакти з оптовими покупцями. Продукція ізяславських лісівників, передусім, — це висока якість, гарна приживлюваність та доступна ціна. Важливо й те, що лісівники надають покупцям професійну консультацію з догляду за рослинами.
 Славиться своєю продукцією для озеленення й Ново-
ушицький лісгосп, який першим у області взявся за вирощування декоративного посадкового матеріалу. Тут уже п’ятнадцять років успішно працює декоративно-квітковий розсадник, продукція якого відома далеко за межами області. Щороку на його території висаджують понад 20 тисяч молодих рослин.  Лісівники приділяють велику увагу не тільки видовому складу, а й дбають про вишуканість форм рослин. Торік реалізовано декоративного посадкового матеріалу  на пів мільйона гривень. Цього року передбачають одержати ще більший прибуток.
Днями колективу розсадника допомагав у поновленні декоративно-квіткових рослин апарат підприємства. Дотримуючись усіх правил карантину, працівники контори підприємства посадили понад шість тисяч декоративних рослин таких порід — туя Брабант, туя західна колоновидна, ялівець козацький і тис ягідний.
Уже почалися догляди за рослинами. Щоб здешевити процес, використовують, де це можливо, техніку.