Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 576

Підприємство ТОВ «Мегатекс Індастріал», що на околиці Старокостянтинова, досить молоде. Йому лише 5 років. Але вже встигло завоювати серйозну ділову репутацію. Реалізує свою продукцію у понад 10 країн Європи і Азії. Серед них такі, як Італія, Франція, Іспанія, Греція, Польща та Угорщина. Випускає для легкових автомобілів акумуляторні батареї. За рік їх тут можуть зібрати понад мільйон штук.

Це тільки потужність першої черги. А взагалі вона має зрости втричі. Попит на акумуляторні батареї величезний.
Підприємство фактично збудоване на пустирі, нині тішить око сучасним дизайном. Справляє гарне враження воно і всередині. Світлі, просторі корпуси цехів, зручне розташування технологічних ліній. Є можливість спостерігати за виробничим процесом на всіх його стадіях. Мене особливо вразив склад готової продукції. Аж ніяк не схожий на традиційний, захламлений від підлоги до стелі так, що ніде ступити чи повернутися. Тут же усі вироби стоять на стелажах з металевих конструкцій, як на виставці.
— Ринок, на якому працюємо, передбачає конкуренцію з багатьма відомими компаніями і брендами, а тому дуже вимогливий. Ми зробили акцент на якість, аби завоювати довіру. Без перебільшення наші акумуляторні батареї в своєму класі одні з найкращих і найнадійніших у світі. Використовуємо ноу хау і власні розробки. Системи контролю у нас найсучасніші. ТОВ «Мегатекс Індастріал» є основним постачальником для багатьох популярних торговельних мереж, які їх у нас закуповують гуртом,– розповідає директор Андрій Колесников. — Спеціальне обладнання для виготовлення акумуляторних батарей дуже делікатне, складне і дороге. Ми закупили його у США, Канаді, Німеччині, Південній Кореї та Австрії. Робітників по кілька місяців вчили за свій рахунок. Для приїжджих облаштували гуртожиток.
Людей вабить до нас високий авторитет підприємства і пристойна зарплата. В середньому вона становить 15 тисяч гривень. А в перспективі має ше збільшитися.
Дуже багато уваги керівництво ТОВ «Мегатекс Індастріал» приділяє вирішенню екологічної проблематики. Адже на виробництві використовуються сірчана кислота і такі метали, як свинець.
— Ми відкриті і до нас у будь-який час можуть завітати інспектори з природоохорони чи санстанції, — каже Андрій Анатолійович і не без гордощів додає, що відпрацьовані води на підприємстві проходять чотири стадії очистки. Починаючи з гравітаційного збору і закінчуючи бактеріологічним аналізом.
В цехах стоять пилоуловлювачі.
— На початку нашої діяльності деякі місцеві діячі захотіли попіаритися на модній нині темі, — згадує Андрій Колесников. — Заповзялися розпускати плітки, мовляв, компоненти нашої продукції становлять загрозу для навколишнього середовища. Згуртували людей на протестні акції. На що я завжди у доступній формі пояснюю: «Ми не такі нехарапутьки, щоб розпоряджатися дороговартісними компонентами абияк. Уявіть собі, тонна свинцю коштує понад 60 тисяч гривень. Чому маємо його викидати на вітер? Це ж не державне підприємство, а приватне. Ми навіть дістаємо свинець із аерозолів».
Раніше на цій території стояв склад райсільгоспхімії з мінеральними добривами, гербіцидами, пестицидами та інсектицидами, які зберігалися абияк. І нікого тоді це не хвилювало. А тепер, коли кожен грам речовини під контролем, дехто взявся нагнітати істерію.
Повітря в цехах дійсно приємне, без жодних ароматів чи пилу. Абсолютна більшість процесів відбувається в автоматичному і закритому режимі. Тут не покладаються на людський фактор, а на досконалі технології. В три зміни працює понад 100 працівників. Сформувалося ядро колективу. І це радує, бо свідчить, що людям робота подобається.
ТОВ «Мегатекс Індастріал» не тільки серед лідерів у сегменті своєї продукції, але й пропонує сучасні стандарти виробництва. Тут є цікавий і позитивний досвід, який може прислужитися іншим колегам.