За хороші справи в Ярмолинцях беруться традиційно гуртом. Нещодавно, до прикладу,   толокою розчищали, обкошували, прибирали, білили, фарбували,   приводили до належного стану величезний стадіон, що вже чимало часу не виконував свою основну функцію, не збирав дітлахів і спортсменів,   стояв непривабливим зарослим знекровленим велетнем-пустирем. Там за роботою й застали днями чимало ярмолинчан, працівників районної та селищної ради, райдержадміністрації, тепломережі, районного управління ДСНС, спортивного клубу… На рівні з усіма трудилися й керівники району та селища.

«На капітальний ремонт і реконструкцію цього стадіону вже затверджений і виготовлений проект, — розповідає голова райдержадміністрації Василь Гуменюк. — Аби він перевтілився на сучасного красеня, з належним покриттям, відповідними до сучасних вимог легкоатлетичними майданчиками, біговими доріжками, допоміжними приміщеннями: роздягальнями, вбиральнями, тренерськими та іншими комунікаціями, інвентарем, устаткуванням тощо, потрібно 21,5 мільйона гривень. Таких коштів наразі нам не віднайти, та й відразу годі сподіватися, тому поки що скликали своєрідний суботник. Відрадно, що відгукнулося чимало охочих. Взагалі, якщо людей власним прикладом зорганізовувати задля благоустрою рідних населених пунктів, результат неодмінно буде. Поприходили і з мотокосами, й зі звичайними. Врешті трактор приїхав викосити величезну територію… Керівник районної поліції, бачачи результат, жартома рапортує, що «Динамо Київ» може виходити на поле».
«Стадіон справді багато років занепадав, — констатує селищний голова Віктор Хоптяр. — Товариство «Колос» стверджувало, що це їхня власність, проте належних документів не мало. Тож, дотримавшись усіх законних процедур,  відсудили  його,  забравши  на баланс селищної ради. Минулоріч виготовили проект реконструкції, що пройшов уже необхідні експертизу та затвердження. Зараз готуємо документи у Мінрегіонбуд, проситимемо сприяння у фінансуванні, самі ж бо не потягнемо. Крім того, з відповідними листами звернулися до наших народних депутатів».
Всього за два дні дружної роботи стадіон не лише набрав належної привабливої подоби, а й, мов магнітом, притягує уже до себе дітвору: ще згортають ентузіасти граблями одразу висушену палючим того дня сонцем траву, а бігові доріжки вже тішаться першими спортсменами. Радіють голова районної ради Володимир Безушко та його заступник Ігор Баліцький, що матимуть де займатися й відпочити діти і юнь, та й усі бажаючі. «У Ярмолинцях є гарний стадіон зі штучним покриттям на території першої школи, — розповідає Володимир Іванович. — Там зазвичай досі займалися усі охочі. Проте він належить освітньому закладу, та й в рази менший. Тож тішить, що ярмолинецька родина матиме в користуванні ще такий ось спортивний комплекс». А взагалі, констатує керівник, запроваджена співпраця органів самоврядування, підприємців, депутатів різних рівнів дає хороші результати, адже базується на бажанні працювати і покращувати інфраструктуру краю та життя його мешканців. Величезну увагу на Ярмолинеччині приділяють здоров’ю краян, а отже, медицині.
«На станції Ярмолинці відкрили сучасну амбулаторію сімейної медицини, — розповідає Володимир Безушко. Разом з селищною радою ми прийняли рішення делегувати 192 тисячі гривень з місцевого бюджету на потреби районної лікарні. За ці кошти, в тому числі, придбають і реактиви для тестування на коронавірус. Тож наш лікувальний заклад самостійно обстежуватиме на цю підступну недугу. Не було у нас, як у деяких регіонах, проблем з інсуліном: допоки не поступали відповідні субвенції з держбюджету, віднаходили кошти,  селищна рада виділила та делегувала 100 тисяч гривень,  аби не було перебоїв у забезпеченні цими життєво необхідними ліками всіх, хто потребує. З перших днів спалаху пандемії  небайдужі підприємці, аграрії, депутати, об’єднавшись,  забезпечили наші лікарню, ПМСД, лабораторний центр необхідними засобами захисту в достатній кількості».
Що стосується спільних суботників, то вони у ярмолинчан таки традиційні: і клумби у селищі ваблять красою, й озелененню велике значення приділяють, і парк гарний на станції Ярмолинці спільно заклали… «Взагалі, стараємося дослуховуватися до людей, реагувати на проблеми, — запевняє Володимир
Безушко, — проте їх ще вистачає. Ось, до прикладу, якщо у селищі водогони відремонтовані, то на тій же станції Ярмолинці у цьому напрямку ще треба працювати».
«На вулиці Орловського, — долучається до розмови селищний голова Віктор Хоптяр, — у людей не було води: висохли криниці. Тож виготовили проект, пробурили 162-метрову свердловину, встановили водонапірну башту й провели близько двох кілометрів водогону. Роботи в цьому напрямку продовжуються. Окрім того, відремонтували фонтан, пам’ятник воїнам-визволителям, провели капітальний ремонт дороги на вулиці Свободи. Днями провели тендер на капремонт вулиці Набережної та провулку Партизанського. Капітальний ремонт цьогоріч чекає і вулицю Панфілова. 3-4 дороги капітально відремонтовуємо щороку».
…Доволі енергійно згортає граблями скошену траву з райцентрівського стадіону 82-річний почесний громадянин Ярмолинеччини, ветеран спорту, учасник і переможець багатьох спортивних змагань та чемпіонатів різних рангів, лауреат міжнародних чемпіонатів з легкої атлетики серед ветеранів Володимир Бохонський. Йому ж бо тут тренуватися — попереду серйозні міжнародні змагання. Спортивно зростати тут дітворі і юні. А отже — бути здоровими. Саме цього прагнуть усі, хто дружно кілька днів облагороджував райцентрівський стадіон.