Ще років два тому 90 відсотків цегли, що виготовляла  філія «Цегельний завод м. Волочиськ» ТОВ «Тернопільбуд»   (близько 18 мільйонів штук на рік), тішили сучасними новобудовами тернополян. І це дуже просто пояснюється. По-перше, завод — філія найстаршої та найбільшої будівельної організації, що 76 років на ринку Тернопільщини (уявляєте, скільки нею збудовано!). По-друге, привілей локаційний. Втім, якість продукції, за рахунок, найперше,   постійного вдосконалення виробництва, нарощування потужностей, запозичення передового досвіду, а також вміння та бажання керівництва й персоналу співпрацювати з найвимогливішим клієнтом-забудовником нині у значних обсягах виводять волочиську цеглу на будівельний ринок Хмельниччини.

«Сучасна технологічна лінія українського виробництва та кваліфікований персонал дозволяють випускати цеглу високої та стабільної якості, що відповідає вимогам ДСТУ», — розкриває секрет успіху директор філії «Цегельний завод м. Волочиськ» ТОВ «Тернопільбуд» Михайло Ковальчук. Саме він за чотирнадцять років керівництва вивів підприємство у лідери. «Коли я прийняв завод, тут було 160 працівників, а готової продукції виходило не так вже й багато, — пригадує Михайло Михайлович. — Автоматизувавши чималий обсяг робіт, збільшили вихід готової продукції, підняли продуктивність праці і суттєво зменшили штат, що дало змогу підвищити людям заробітну плату. Зробили ремонт офісного й побутового приміщень, перекрили дах. Закупили два нових преси, глинозмішувач, встановили частотні перетворювачі, що дозволяють регулювати технологічний процес і зменшити використання електричної енергії. Чимало придбали автомобільної техніки. Реконструювали тунельну піч, що разом з новим обладнанням сягнула десяти мільйонів гривень. Вона оснащена вентиляторами, електронікою, може керуватися центральним процесором без втручання оператора…».
Нещодавно придбали техніку для доставки продукції замовникам. «Тож, — констатує керівник заводу, — ми не лише пропонуємо чи не найнижчу ціну на цеглу в західній Україні, підходимо індивідуально до кожного замовлення, розробивши привабливу систему знижок, а й доставляємо продукцію до місця призначення, розвантажуємо маніпулятором. Прагнемо, аби співпрацею з нами замовник був задоволений, і, що найголовніше, гарантуємо якість продукції. Керівник компанії «Тернопільбуд» Василь Лило постійно акцентує увагу на питаннях реконструювання заводів, впровадження нових технологій будівництва та сучасних будівельних матеріалів».
Не одне десятиліття на ринку, десятки мільйонів цегли, сотні тисяч збудованих об’єктів довели — будівельник роботою Волочиського цегельного заводу задоволений. «Я б порадив купувати нашу керамічну рядову повнотілу 3-дирчату М-100 цеглу, — усміхається Михайло Ковальчук. — На те є чимало причин: вона екологічно чиста, не містить шкідливих для здоров’я людини речовин, за рахунок невеликої ваги володіє низькою теплопровідністю. У неї гарантована міцність на стиск і на згин. Марка за морозостійкістю F25, що збільшує значно термін служби виробу. Добрий випал цегли робить стіни будинку стійкими до атмосферних впливів. …Уже багато десятиліть з нашої цегли будується Тернопіль, ми будемо дуже горді, — стверджує керівник заводу, — якщо з неї будуватиметься і наш обласний центр та уся Хмельниччина».