Цьогорічні жнива виявилися для сільськогосподарського виробничого кооперативу «Поляна» складними і непередбачуваними. Затяжна холодна весна, проливні дощі у травні і суховії у червні. 

— Добре, що хоч під час збирання врожаю погода трохи змилостивилася, — розповідає голова кооперативу Володимир Лучко, — майже без втрат встигли зібрати ярий ячмінь. Він нас не побалував дорідним зерном, але одержали по 55 центнерів з гектара. Усього його зібрали понад тисячу 300 тонн.
Господарство спеціалізується на вирощуванні зернових. Левову частку з них становить пшениця. Її намолотили 1500 тонн. Восени очікують непоганого ужинку сої.
Від популярної нині кукурудзи в кооперативі відмовилися. Вона, хоч і дає високі врожаї, але дорого обходиться сушіння зерна.
У СВК «Поляна» на землях понад 265 пайовиків працює 30 осіб. Сучасна форма господарювання себе цілком виправдала. Тут вчасно сплачують податки і внески у різні фонди, немає заборгованості по заробітній платі.
Попри примхи погоди нинішню ситуацію в сільському господарстві Володимир Васильович оцінює позитивно. Спростилася процедура отримання відшкодування за купівлю нової техніки. Ухвалено новий закон про сплату за оренду землі. Тепер важливо змусити усіх господарів чесно розраховуватися з державою.
Також до позитиву Володимир Лучко зараховує прийняття закону про сільськогосподарську кооперацію. «Якби в Україні кооперативи складали понад 50 відсотків, то наша держава була би заможною: з урожаєм і грошима, — каже він, — бо кооперативи працюють прозоро і нічого не приховують. У деяких європейських країнах вони становлять 80-90 відсотків від усіх господарств».
СВК «Поляна» допомагає підтримувати Савинці у пристойному стані. Село справляє враження заможного і доглянутого. Усе, що можна, тут зберегли.
Найсуттєвішою перешкодою для успішної діяльності аграріїв Володимир Васильович вважає високі проценти за позику в комерційних фінустановах: «Потрібно створити загальнодержавний Земельний банк, який би надавав дешеві кредити. Так, як це роблять у Європі. Раз ми задекларували курс на євроінтеграцію, то треба його наповнювати конкретним змістом».