Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 857

Працівники управління стратегічних розслідувань Нацполіції в області спільно зі слідчими ГУНП у Хмельницькій області та колегами з УСБУ за процесуального керівництва прокуратури задокументували факти привласнення грошових коштів працівників головного управління Пенсійного фонду України в області та його територіальних підрозділів, передбачених на оплату праці.

В процесі досудового розслідування працівники поліції встановили, що начальник головного управління Пенсійного фонду, попередньо домовившись із підлеглими посадовцями та зловживаючи службовим становищем, із метою незаконного збагачення, впродовж тривалого часу давала вказівки щодо нарахування премій окремим працівникам. У свою чергу такі «премійовані» працівники зобов’язувались у подальшому повернути частину отриманих грошових коштів готівкою своєму керівництву.
Внаслідок зазначених протиправних дій лише у червні та липні цього року керівництво головного управління Фонду заволоділо коштами підлеглих працівників на загальну суму 211700 гривень. Частину коштів привласнено головним бухгалтером ГУ ПФУ в області, решту — начальником головного управління, ведуть далі у секторі комунікацій ГУ Нацполіції в області.
Під час обшуку в службових кабінетах керівників управління виявлено та вилучено неправомірно отримані кошти в розмірі 104600 гривень. Загалом з кабінетів посадовців вилучено грошові кошти в різній валюті на суму понад мільйон гривень.
Наразі обох фігурантів відсторонено від посад та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою з правом внесення застави.