Закупівельні ціни на живих свиней знижуються, минулого тижня в середньому по країні платили по 45,5 грн. за кілограм, а ковбаса дешевшою не стала.

Як повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України», у другій половині вересня продовжився поступовий зниження цін на закупівлю свиней забійних кондицій. За підсумками щотижневого моніторингу ціни на свинину (живою вагою), який проводять аналітики АСУ, минулого тижня середньоринкова вартість зупинилася на позначці 45,5 грн/кг, що на 1,5% нижче, ніж попереднього.

Для більшості постачальників свиней торги минулої п’ятниці завершилися новим зниженням цін на 0,25-1,25 грн/кг. Хоч епізодично зустрічалися цінові пропозиції, що перевищували згаданий мінімум, але це виключно через локальний дисбаланс попиту та пропозиції кондиційної свинини.

Водночас виробники зазначають, що обсяги виробництва ще не повністю відновилися з приходом осені. Попит на товарне поголів’я з боку м’ясопереробників залишається відносно стабільним, реалізація живця на тижні відбувалася в планових обсягах та без перегляду попередньо обумовлених цін.