Нові детальні вказівки опубліковані FAWAC спонукають фермерів більш відповідально доглядати сільськогосподарських тварин.  

Рада з нагляду за добробутом сільськогосподарських тварин в Ірландії (FAWAC) видала брошуру: «Вказівки щодо покращення добробуту сильно травмованих тварин на фермі». Посібник детально описує процедуру поводження із травмованою твариною, акуратну доставку живої тварини на бійню і вимоги щодо транспортування туші в разі екстреного забою на фермі.

Брошура чітко викладає послідовність операцій, яких має дотримуватися фермер, ветеринар та бійня. Також особлива увага звертається на тварин, які отримали травми, правила поводження із ними повинні відповідати санітарним нормам європейського законодавства. Крім того, зазначається, що тварини, яких варто було б знищити, все ще можуть принести певну економічну користь, якщо дотримуватися правил поводження із ними.

Варто додати, що така прискіплива увага до здоров’я ВРХ, свиней, овець тощо,  не надмірна, в Німеччині виявили дикого кабана, інфікованого вірусом африканської чуми свиней – АЧС. Китай, Південна Корея та Японія негайно заборонили поставки свинини з цієї країни, одразу обвалились і ціни на поголів’я з 1,47 євро за кіло до 1,27.

Якщо минулого року Німеччина експортувала до Китаю свинини на 1,2 млдр. доларів і була найбільшим постачальником до цієї азійської країни (Корея і Японія теж залишалися важливими ринками збуту), тепер ці країни мають знайти «свиню» деінде  або обійтись без неї. Зважаючи на це, ф’ючерси на нежирних свиней у США «підскочили» на 13 доларів за голову, ось так одна свиня перевернула свинарський світ Німеччини.