Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 449

  Сезон цукроваріння розпочався і на Хмельниччині, але обсяги переробки по країні зменшуються.  

 

На ПрАТ «Шепетівський цукровий комбінат» ще 21 вересня почали завозити цукрові корені на бурякоприймальний пункт, сюди солодкі корені доставляють з полів ТОВ СГП ім. Воловікова.

Новий сезон цукроваріння в Україні розпочали вже п’ять заводів: ТзОВ «Радехівський цукор»; ТОВ «Цукорагропром», філія «Яреськівський цукровий завод»; ПрАТ «Червоний цукровик»; ТОВ «Старокостянтинівцукор»; ТзОВ «Радехівський цукор» (Хоростківське виробництво).

Як повідомляє AgroPortal.ua. в Україні у 2020/21 маркетинговому році обсяг виробництва очікується в межах 1,2 млн.т, що на п’ятнадцять відсотків менше до попереднього року. За словами аналітика сировинних ринків та сільського господарства Національної асоціації «Укрцукор» Назара Михайловина, поточного року аграрії посіяли 209 000 га цукрових буряків, що на п’ять відсотків менше ніж дев’ятнадцятого, більшість посіяного припадає на Вінницьку, Полтавську, Хмельницьку, Київську області. Сезон переробки розпочався дещо пізніше,через посуху в більшості регіонів України утворилась ґрунтова кірка, яка ускладнювала збирання врожаю.  Як прогнозує «Укрцукор», цього сезону працюватимуть 33 цукрових заводи і, не зважаючи на зменшення виробництва, потреби внутрішнього ринку будуть забезпечені, і ціна значно не зросте.

На Хмельниччині працюватимуть чотири заводи: ТОВ «Старокостянтинівцукор», ТОВ «Наркевицький цукровий завод», ПрАТ «Шепетівський цукровий завод» та ПрАТ «Теофіпольський цукровий завод». На ТОВ «Красилівський цукровий завод» ведеться ремонт, там мають ввести в експлуатацію ще одну переробну лінію, модернізоване підприємство відновить роботу в наступному виробничому сезоні. В області планується переробити до 1 млн. т цукросировини і отримати сто сімнадцять тисяч тонн цукру.