Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 543

До такого висновку дійшли експерти в сфері технологій smart-city, які визначили 12 найбільш технологічних та інноваційних міст України.

Як інформує компанія-розробник та постачальник IT-рішень «ІТ-Інтегратор», конкурс Smart City Awards пройшов в рамках форуму Kyiv Smart City Forum 2020.
Форум вперше відбувся в онлайн-форматі, що дозволило організаторам максимально залучити кращих світових експертів галузі з України, Нідерландів,  США, Іспанії, Німеччини і Великобританії. З-понад 100 заявок журі визначило найкращі міста у восьми номінаціях. Також це дозволило зібрати близько 10 тисяч учасників, що вдвічі більше, ніж торік, коли форум проходив в офлайні.
Переможців визначали за такими критеріями: наскільки місцева влада впроваджує оригінальні і новаторські рішення в цифровізації та розвитку інфраструктури міста; чи покращуються системи і мережі в результаті такої роботи; якою мірою реалізуються цифрові технології і наскільки ці проекти економічно ефективні, чи чинять вони позитивний вплив на життя містян.
Згідно з цим еталоном оцінки, Кам’янець-Подільський визнаний найкращим енергоефективним містом з населенням менше 100 тисяч осіб.