У ході робочої поїздки очільник лісової галузі України Василь Кузьович і начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко побували в Шепетівському, Славутському та Ізяславському лісгоспах. Їх передусім цікавило, як ведеться охорона і захист лісів від пожеж та незаконних рубок, як здійснюються лісовідновні процеси і використовуються лісові ресурси.

У Шепетівському лісгоспі гості спочатку оглянули зону відпочинку «Лісовий кордон», яка користується великою популярністю серед місцевого населення. Потім директор підприємства Володимир Сасюк ознайомив їх із принципом роботи мульчера «KANSAS» у Шепетівському лісництві. Тут агрегат працював під час проведення освітлення в дубових культурах. До речі, лісівники Шепетівщини цього року придбали два таких мульчери і з їх допомогою провели догляд за лісовими культурами на площі 150 гектарів та освітлення на 30 гектарах. Мульчер став добрим помічником при догляді за квартальними просіками та на підготовці площ під лісові культури. Його застосування дало змогу зменшити витрати на доглядах у чотири-п’ять разів.
Голова Держлісагентства також побував на рубці головного користування в Кам’янківському лісництві, де розробка лісосіки ведеться з дотриманням вимог сертифікації лісів FSC.
У Славутському лісгоспі, що є найкраще технічно оснащеним серед підприємств обласного управління, гарне враження на В. С. Кузьовича справила робота першої в Україні автоматизованої лінії з вирощування сіянців із закритою кореневою системою. Учасники заходу оглянули павільйони дорощування сіянців хвойних та листяних порід, побували на центральній садибі в новоствореному магазині продукції побічного користування, де реалізовуються товари лісгоспів краю. Не оминули й диспетчерську з телевізійною системою відео-
нагляду за лісом. Як зазначив директор підприємства Віктор Сапожнік, вона не раз довела свою ефективність у попередженні пожеж.
Потім гості ознайомилися з деякими підрозділами підприємства. Так, у лісництві «Теребіжі» оглянули розсадник з вирощування посадкового матеріалу в коробах, у Голицькому — цьогорічні лісові культури. У Партизанському лісництві побували на рубці догляду — проріджуванні, у Стриганівському — на піднаметних культурах. А в Крупецькому лісництві спостерігали за роботою сучасного лісозбирального комбайна на розробці лісосіки. Як ведеться підготовка ґрунту трактором і плугом новітнього покоління, а також посадка лісових культур із закритою кореневою системою, учасники робочої поїздки побачили в Ташківському лісництві.
Насичений день очільник лісової галузі Василь Кузьович завершував у Ізяславському лісгоспі. Тут він оглянув майданчик дорощування лісових культур із закритою кореневою системою, представив колективу Ізяславського лісгоспу новопризначеного директора Сергія Кутасєвича.