Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 522

Стрімке похолодання, яке панує в Україні останнім часом, не оминуло й півдня Хмельниччини. Так, деякими днями стовпчик термометра у Кам’янці-Подільському опускався навіть до -15, а той -18 градусів. Та, незважаючи на морозні дні, в оселях кам’янчан панує тепло і затишок, містяни безперебійно цілодобово отримують холодну і гарячу воду. Беззаперечно, за цими усіма благами — невтомна цілодобова праця тисячного колективу КП «Міськтепловоденергія», очолюваного заслуженим комунальником України, депутатом міської ради Валерієм Гордійчуком.

Як розповідає керівник прес-служби підприємства Лариса Кшемінська, комунальники заздалегідь підготувалося до морозів і до роботи в умовах локдауну. Так, напередодні похолодання працівники теплового підрозділу КП перевірили роботу більше 200 теплопунктів і теплокамер, усунули всі недоліки.
У посилений режим була переведена робота аварійно-диспетчерської служби. Додатковий огляд пройшла уся спецтехніка. Також через місцеві ЗМІ та соціальні мережі керівництво підприємства звернулося до містян, начальників управлінських компаній, голів ОСББ із проханням вжити всіх термінових енергозберігаючих заходів у підвалах, на горищах, у під’їздах, квартирах.
Пані Лариса розповіла, що температура теплоносія, що використовується для надання послуг, регулюється безпосередньо на джерелах теплопостачання відповідно до температурних графіків і режимних карт на підставі прогнозу погоди на добу від Укргідрометцентру. На їх основі визначається навантаження на обладнання підприємства — енергетичні блоки, водогрійні котли.
Для забезпечення тепловодопостачання всіх категорій споживачів на КП «Міськтепловоденергія» наразі працює потужна теплоелектростанція, 21 котельня, 29 центральних теплових пункти та квартальних блоки, 32 індивідуальних теплових пункти, 3 теплових пункти бюджетних установ, 6 насосних станцій теплових мереж.