Група компаній «Епіцентр К», до складу яких входить агрохолдинг «Епіцентр Агро», уклала угоду на будівництво двох нових маршрутних елеваторів на Шепетівщині.

Про це повідомляє сайт міста Шепетівка посилаючись прес-службу компанії. У повідомлені зазначається, що, в селі Чотирбоки з’явиться лінійний елеватор на 60 тис т, а в Шепетівці буде збудований новий елеватор-«стотисячник» розрахований на 120 тис т одночасного зберігання зерна. Постачальником обладнання для цих об’єктів виступає міжнародна компанія  Convex  International.

Загальний обсяг нових елеваторних потужностей «Епіцентр Агро» становить 280 тис т. Їх введення в експлуатацію планується наступного маркетингового року.

Частина коштів, передбачених на реалізацію цих проєктів, «Епіцентр Агро» також інвестує в розбудову залізничної інфраструктури та проведення залізничних колій до нових елеваторів. Перевезення великих обсягів зерна маршрутними партіями саме залізницею, частково зменшить навантаження на автомобільні дороги.

Як зазначає Світлана Нікітюк, керівник відділу трейдингу, заступник керівника агробізнесу «Епіцентр Агро» з елеваторного напрямку, впродовж 2020 року елеваторні потужності агрохолдингу «Епіцентр Агро» виросли майже вдвічі – до 1,5 млн тонн одночасного зберігання зерна. Це відбулось за рахунок реконструкції та збільшення потужностей діючих елеваторних хабів – Вінницького елеватору (375 тис т), Закупнянського елеватору (305 тис т) на Хмельниччині та елеватору «Переробник» (105 тис т) на Київщині.

Також торік «Епіцентр Агро» завершив угоду з придбання активів «Сварог Вест Груп» у Хмельницькій області, результатом чого стало приєднання до агрохолдингу 6 елеваторних об’єктів у Шепетівці, Антонінах, Полонному, Славуті, Красилові та Закриниччі.

Для довідки: «Епіцентр Агро» входить в ТОП-7 найбільших агрохолдингів в Україні та обробляє 160 тис. га на Вінниччині, Хмельниччині, Тернопільщині, Черкащині, Житомирщині та Київщині. До його складу входять тваринницькі комплекси, насіннєві заводи та елеватори загальною потужністю 1,5 млн т.