Так, вичерпний перелік обов’язкових документів, відтепер не містить зобов’язання подавати висновок з оцінки впливу на довкілля (ОВД), який слід подати для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

Про це на своїй офіційній сторінці повідомила Європейська Бізнес Асоціація. Наразі в Україні діє автоматичний підхід до визначення видів діяльності, які потребують здійснення ОВД. На початку року Комітет промислової екології та сталого розвитку Асоціації звернувся до Департаменту природних ресурсів та  екології Хмельницької ОДА з проханням привести документи у відповідність до чинного законодавства. Тепер Асоціація вдячна усім представникам державних органів за сприяння у розв’язанні такої колізії, а також за надані роз’яснення та допомогу у вирішенні ситуації.

Європейська Бізнес Асоціація створена з метою покращення умов ведення бізнесу в Україні на засадах європейських цінностей, заснована в 1999 році за підтримки Європейської Комісії в Україні. З того часу це одне з  найбільш впливових та найчисельніших об’єднань бізнесу в Україні, до якого увійшли понад 1000 компаній.