На сторінках «Подільських вістей» триває обговорення теми добудови 3 і 4 енергоблоків на Хмельницькій атомній електростанції. Висловлю і я свою думку.

ХАЕС стала найбільшим імпортером електроенергії в Україні за підсумками трьох місяців — таке повідомлення нещодавно прочитала в ЗМІ. За перших три місяці року Хмельницька АЕС виробила 3246,9 мільйона кВт/год. електроенергії і стала не лише найприбутковішою організацією на Хмельниччині, але і найбільшим імпортером електроенергії по всій Україні.
До бюджетів усіх рівнів та фондів страхування Хмельницька АЕС сплатила 139,7 мільйона гривень. За інформацією Головного управління статистики, обсяг реалізованої продукції у Хмельницькій області загалом перевищив відповідний показник минулорічних двох місяців на 410 мільйонів гривень. І хоч загалом по підприємствах області доходи значно знизилися, саме Хмельницька атомна станція продала свої послуги з надання електроенергії на найвищу суму.
Прочитавши про це, я зробила висновок: так ось для чого треба псувати екологію Хмельниччини — щоб побільше продавати електроенергії на чисті території. Забруднивши своє, підсунувши під ніс своїм людям смертельну небезпеку, потім можна спокійно перебратися на ті чисті території зарубіжжя, якому продаємо електроенергію з Хмельницької атомної.
 Високе керівництво, приймаючи рішення про добудову 3 і 4 блоків ХАЕС, насамперед думає про прибутки, а здоров’я людей, довкілля їх не хвилює. Вочевидь, не переймається воно й громадською думкою, хоч велика кількість громадських організацій, в тому числі Всеукраїнська екологічна ліга, інші організації із захисту природи висловлюються проти добудови блоків ХАЕС. Людей позбавили пільг, ціни на електроенергію не знижуються, а імпортуємо більше. Навіщо ж нам додаткові блоки?