Близько місяця тому в Кам’янці-Подільському КП «Міськтепловоденергія» підведено риску під минулорічним опалювальними сезоном. Як розповів генеральний директор підприємства Валерій Гордійчук, тисячний колектив комунальників працював у нормальному ритмі, зі знанням справи. Незважаючи на різні проблеми, робив усе можливе й неможливе, аби в оселях кам’янчан цілодобово панували тепло і затишок, безперебійно подавалася холодна і гаряча вода. Протягом сезону не було серйозних аварій. Якщо були — то незначні, і тепловики їх швидко ліквідовували.

Валерій Григорович зазначив, що одним із головних складових успіху стала якісна підготовка до роботи котелень міста, завчасне проведення ревізії і ремонтних робіт десятків кілометрів тепломереж, усіх вузлів і агрегатів складного теплового господарства. Тож і цьогоріч одразу після закінчення опалювального сезону комунальники приступили до сезону нового — ремонтного. А розпочали його із заміни аварійної ділянки магістральної мережі теплопостачання на вулиці Драй-Хмари.
За словами заступника генерального директора КП з теплопостачання Олексія Сікори, міська тепломережа — досить складна система інженерних комунікацій. Агресивні умови експлуатації, підвищений температурний режим, високий тиск, підтоплення створюють передумови для аварійних ситуацій на мережах трубопроводів теплопостачання. Тож саме на цій вулиці один із чималих відрізків тепломережі був досить проблематичним,  збудованим понад 40 років тому і останнім часом турбував поривами. Під час останньої аварії було проведено його технічне діагностування, яке виявило витончення стінки трубопроводу більше допустимих значень — знос перевищував 60%. Подальша експлуатація в його нинішньому стані могла б призвести до проблем з теплопостачанням на чималій території центральної частини міста — а це близько 60 об’єктів, серед яких 35 житлових будинків, ЗОШ №5, музична, хорова, художня школи, ліцей «Антей», дитяча поліклініка, дитсадок «Айболит», військкомат, РАГС. Словом,  заміна цієї частини мережі дасть змогу покращити якість надання послуг споживачам і значно зменшити тепловтрати.
Керівник прес-служби «Міськтепловоденергії» Лариса Кшемінська поінформувала, що підприємство проводить роботи господарським способом, без залучення підрядних організацій, що дозволяє економити значну частину їх вартості. У поточному році заплановано заміну  тепломережі й на інших важливих для життєдіяльності міста ділянках.  У цілому ж, розпочинаючи з 2018 року, здійснюється масштабна програма заміни тепломереж і за цей період оновлено близько 5 км магістральних трубопроводів, що становить майже 8 відсотків від загальної їх протяжності.