Як відомо, щороку в квітні Пенсійний фонд України перераховує пенсію працюючим пенсіонерам.

З 1 січня поточного року внесено зміни до порядку і термінів подання страхувальниками звітності про нарахування та сплату єдиного соціального внеску: відтепер вона подається щокварталу. Тому необхідна для проведення перерахунку пенсій інформація про набутий страховий стаж пенсіонера за  січень – лютий 2021 року надійде до  реєстру застрахованих осіб у травні. Тож, як повідомили у головному управлінні Пенсійного фонду України у Хмельницькій області, цьогоріч перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів буде здійснено у  червні, з доплатою нового розміру пенсії з  квітня 2021 року.
Працюючим пенсіонерам перерахують пенсії, які призначені (перераховані) до  квітня  2019  року. Для розрахунку розміру підвищення врахують страховий стаж, набутий станом на  1  березня цього року.
Перерахунку підлягають пенсії: за віком; за інвалідністю, в тому числі, обчислені в розмірі пенсії за віком; за вислугу років (за умови, що станом на 01.04.2021 року особи досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»).
Пенсіонерам для перерахунку пенсій не потрібно звертатися додатково до органів Пенсійного фонду України.
Пенсія буде перераховуватися особам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсії продовжували працювати та набули не менш як 24 місяці страхового стажу, або менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення (попереднього перерахунку) минуло не менше двох років.