Не один десяток років в обласному центрі, на вулиці Староміській, навпроти приміської автостанції №3, кожні вихідні з’являється імпровізований базарчик домашніх тварин. Котики, собаки, кролі, птахи... Можна вибрати тих, які до вподоби.

Як правило, тут збирається чималий натовп із дорослих, дітей. Люди змушені переходити проїжджою частиною, про дотримання санітарно-ветеринарних вимог, звісно, не йдеться. Не можуть перевіряти документи на тварин на таких «стихійних зібраннях» і контролюючі служби, а про дезінфекцію таких місць продажу годі й говорити.
Тож віднедавна розпорядженням міського голови створено робочу групу з боротьби зі стихійною несанкціонованою торгівлею, куди увійшли представники управління торгівлі, Держпродспоживслужби, муніципальної дружини, Національної поліції, аби виділити сектор для продажу домашніх тварин. Очолив групу заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш. На робочих засіданнях підтримали пропозицію любителів тварин щодо нового розташування місця торгівлі домашніми тваринами, враховуючи, що така торгівля може здійснюватися не менш ніж за двісті метрів до житлових приміщень і за п’ятдесят — до інших торгових об’єктів згідно з ветеринарно-санітарними правилами.
Тож таке місце знайдено. Воно — в центрі Хмельницького під мостом через залізничні колії, навпроти ринку «Ранковий». Сюди і власним авто дістатися зручно, і міським транспортом. За словами заступника начальника управління торгівлі Хмельницької міської ради Світлани Гаврилюк, Держпродспоживслужба погодилась із таким розташуванням.

– Звісно, великих домашніх тварин — коней, корів, кіз, свиней тут продавати не можна, — наголошує пані Світлана, оглядаючи разом із директором міського комунального підприємства ринок «Ранковий» Володимиром Чекманом нову торгову зону, за яку нині відповідатиме його підприємство.
– Можемо стверджувати, що наше місто набуває все більш цивілізованого вигляду в будь-якій сфері діяльності. Тому і хмельничани мають дотримуватися правил, які допоможуть нам у повсякденному житті, — додає на завершення Володимир Чекман.