Її сконструювали на Хмельниччині.

Питанню механізації лісокультурних робіт керівництво Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства приділяє велику увагу. І є вже добрі результати: лісогосподарські підприємства краю перейшли на догляд лісових культур з допомогою мульчера (подрібнювача) на базі трактора МТЗ-82, який ефективно знищує поросль і бур’яни в міжряддях молодих культур. Це пришвидшує догляди, зводить до мінімуму ручну працю й дає велику економію коштів. Мульчер розробляло товариство з обмеженою відповідальністю «Красилівагромаш» на замовлення лісівників та за їх активної участі.

Керівництво управління поставило нове завдання — посадку лісу теж проводити механізовано, тобто пришвидшити й полегшити цей трудомісткий процес, поліпшити якість самої посадки. Для цього «Красилівагромаш», знову ж таки за пропозиціями, порадами лісівників, розробив першу вітчизняну машину для посадки лісу сіянцями із закритою кореневою системою.
Перший млинець, як мовиться, виявився глевким: у процесі реальних випробувань виявили недоробки. Після їх усунення на базі ДП «Старокостянтинівське лісове господарство» відбулася виїзна робоча нарада під керівництвом начальника управління Петра Пешка та з участю спеціалістів управління, директорів і головних лісничих державних лісогосподарських підприємств краю. Лісопосадкову машину вдруге протестували в реальних умовах. Учасники наради дали ще низку пропозицій. Конструктори їх врахували.
 Днями на базі Прибузького лісництва Хмельницького лісомисливського господарства відбулося третє тестування. Випробування показали, що машина майже готова. Заводчани запевнили, що вже цьогоріч лісівники створюватимуть лісові культури з її допомогою.