З 20 серпня 2021 року почав діяти новий закон, що передбачає відключення електроенергії за заборгованість, повідомляє пресслужба Хмельницькобленерго.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж» комунальні працівники мають право відключати електропостачання споживачів через заборгованість.

Відключення може відбутися як за ініціативи Постачальника електричної енергії за борг, що виник протягом останніх трьох років (з 01.01.2019 року), так і АТ «Хмельницькобленерго» за борг, що сформувався до 01.01.2019 року.

Перевірити себе на наявність заборгованості можна на сайті АТ «Хмельницькобленерго», або зателефонувавши до їх кол-центру.

Довідково. Згідно із Законом України №1657-IX від 15.07.2021 року «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж» (набрав чинності з 20.08.2021 року) скасовано заборону на припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України у разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі на період дії карантину або обмежувальних заходів, пов’язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), та протягом 30 днів з дня його відміни.