За інформацією Департаменту розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин обласної державної адміністрації, на площі 387 тисяч гектарів повністю завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур і ріпаку.

Валовий збір ранніх зернових становить 1,9 мільйона  тонн в початково-оприбуткованій вазі, середня урожайність – 60,3 центнера з гектара, що є найвищим показником в державі.

Озимий ріпак обмолочено на площі 81 тисяча гектарів, валовий збір становить майже 300 тисяч тонн при урожайності 35 центнерів. Цьогоріч показники урожайності ранніх культур на 20-22% перевищують минулорічні.

На даний час сільгосппідприємства краю здійснюють посів озимого ріпаку, якого вже посіяно на 39 тис. га, або 54% від запланованих 72 тис. га.

Агроформування області готуються до збирання пізніх культур, зокрема цукровий буряк буде викопаний з площі 29 тис. га, соняшник, який займає 162 тис. га, соя –  134 тис. га, кукурудза на зерно –  303 тис. га.

Крім того, в приватних домогосподарствах розпочато копання картоплі та збір овочевих культур, яких буде зібрано на 73 тис. га.