Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект, який, зокрема, визначає з наступного року точну дату проведення щорічної індексації пенсій — 1 березня. Передбачається здійснювати щорічну індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів за загальними умовами.

Запропоновано призначати достроково пенсії за віком за півтора року до досягнення пенсійного віку тим особам, трудовий договір з якими розір­вано у зв’язку зі змінами в організації виробництва тощо.
Також передбачається призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, які страждають на важку рідкісну хворобу і яким не встановлено інвалідність.
За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, прийнятий законопроект покликаний виправити помилки пенсійної реформи 2017 року, внаслідок якої «…пенсії частини військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації».
Нагадаємо також, що уже з 1 жовтня цього року буде підвищено пенсії особам 75-80 річного віку на 400 гривень.
А з 1 жовтня 2022 року щомісячні доплати у розмірі до 300 гривень будуть встановлені пенсіонерам у віці 70-75 років. Це стосуватиметься тих категорій громадян, пенсія яких є меншою від розміру середньої заробітної плати за 2020 рік.