У Кам’янці-Подільському успішно стартував цьогорічний опалювальний сезон. Садочки, школи, лікарні отримали тепло ще наприкінці минулого тижня, також відновлено гаряче водопостачання для всіх споживачів цієї послуги. Запуск тепла для населення розпочався з 11 жовтня. Наразі триває процес підключення будинків до подачі тепла.

Генеральний директор Кам’янець-Подільського КП «Міськ­тепловоденергія» Валерій Гордійчук наголосив: до нового опалювального сезону очолюваний ним колектив почав готуватися ще з квітня, тобто, після завершення попереднього. Профільні підрозділи разом з дирекцією розробили детальний план заходів, де були визначені всі напрями дій. Дирекцією і колективом підприємства докладено максимум зусиль, задіяно всі ключові виробничі підрозділи, використані як внутрішні резерви, так і сприяння галузевих об’єднань, громадськості — усіх, хто поділяє думку про те, що місто за будь-яких умов має зберегти доступне централізоване опалення для населення.
Як інформує фахівець із зв’язків з громадськістю комунального підприємства Лариса Кшемінська, наразі загальний стан технічної готовності «Міськтепловоденергії» до опалювального сезону стовідсотковий. Задля цього теплові мережі міста, а їх понад 65 кілометрів, джерела теплової енергії — 21 котельня та 23 ЦТП і КТЕБ пройшли капітальні ремонти і модернізацію. В міжопалювальний період вдалося виконати практично все заплановане, завдяки фінансовим можливостям встановлено 3 квартальних теплових пункти і 6 індивідуальних, замінено майже 2 км аварійних трубопроводів, 5 котелень пройшли диспетчеризацію і відтепер показники їх роботи виведені на центральний пункт стеження і управління. В зв’язку з доведенням облгазом лімітів і фіксованих цін на різні обсяги споживання газу, на підприємстві існує налагоджений оперативний облік споживання різних видів палива.
За словами Валерія Гордійчука, цьогоріч центральна влада зробила чимало для врегулювання ситуації з боргами підприємств теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз України». Зокрема, Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу». Тож є надія, що борги перед НАК «Нафтогаз України», які утворилися через штучно створену різницю в тарифах, будуть списані. Уряд вже зробив ряд кроків у цьому напрямку, затвердив план заходів і методику для визначення заборгованості з різниці у тарифах. Минулого тижня підписано Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері теплопостачання, домовленості якого мають бути виконані, тому для населення тарифи поки що підвищуватись не будуть.
Словом, кам’янецькі комунальники, незважаючи на різні проблеми і труднощі, зробили і роблять усе можливе, аби, як і в попередні роки, новий опалювальний сезон був успішним, без будь-яких стресових ситуацій і в оселях у містян панували тепло і затишок.