День працівників целюлозно-паперової промисловості святкують у третю суботу жовтня. Найгучніше на теренах Хмельниччини це свято відзначалося в Понінці, де розташована Понінківська картонно-паперова фабрика, літопис діяльності якої нараховує майже чверть тисячоліття, починаючи з 1787 року.

Підприємство переживало роки розквіту та занепаду, розрухи та відбудови, повністю нове життя розпочалося з 2011 року, коли на фабрику зайшов новий інвестор, який взяв за мету відродити папероробне виробництво у Понінці. Робота розпочалася із відбудови та встановлення серця паперового виробництва — ПРМ №6, яка випускала левову частку всієї продукції. Майже одночасно налагоджували виробництво на двох менш потужніших папероробних машинах, відновлювали роботу котельного устаткування, яке відіграє важливу роль у папероробному процесі. А суб’єктивні та об’єктивні причини не завжди були на стороні бізнесу — починаючи від різкого зростання ціни на газ, відмови від вугілля з окупованої Донеччини, відсутність бізнесових угод на збут та постачання продукції, сировини, устаткування. На сьогодні повністю модернізовано устаткування основної папероробної машини, втілено низку раціоналізаторських розробок фахівців, які значно покращили роботу обладнання і якість продукції. Паперовики Понінки зуміли вижити в нелегких соціально-економічних умовах, зберегти колектив, відродити і розширити виробництво.
 В 2015 році було встановлено і запущено новий цех гофровиробництва, продукція якого користувалася великим попитом споживача. Понінка почала вигідно вирізнятися з-поміж інших папероробних підприємств завершеним циклом виробництва, яке починалося від закупівлі і переробки вторинної сировини — макулатури і закінчувалося випуском паперу, картону та різновидів гофропродукції. Але на черзі постало злободенне питання реконструкції очисних споруд Понінківської картонно-паперової фабрики, в які понад півстоліття тому була закільцьована вся каналізаційна система робітничого селища Понінка.
Напередодні професійного свята працівників картонно-паперової галузі вдалося реалізувати проєкт із технічного переоснащення очисних споруд ТОВ «ПКПФ-Україна», до якого йшли майже два довгих роки і на який витрачено 29 мільйонів фабричних гривень. Цей довгоочікуваний проєкт суттєво покращив екологічний стан річок Хомора та Случ. На черзі — втілення планів щодо встановлення рукавного фільтра, який сприятиме покращенню якості викидів в повітря. Тож Понінківська картонно-паперова фабрика перестає асоціюватися із невирішеними екологічними питаннями регіону, а впевнено посідає чільне місце серед потужних вітчизняних виробників паперу, картону та гофропродукції, зміцнює економіку держави і покращує добробут українських родин.
Та найголовніше, чим сьогодні можна гордитися — на папероробному виробництві у Понінці збережено трудовий колектив і понад тисяча родин  Хмельниччини та територіально близьких регіонів Житомирщини мають робочі місця, соціальні гарантії, впевненість у завтрашньому дні. Підприємство є бюджетоутворюючим і громадоутворюючим для Понінківської ОТГ. Жоден соціальний проєкт, важливий для Понінківської громади, не обходиться без пайової участі та представництва ТОВ «ПКПФ-Україна». Працівники фабрики покращують якість продукції на виробництві, мають активну громадянську позицію, представляючи інтереси понінківчан у депутатських засіданнях. Третю частину від депутатського корпусу Понінківської селищної громади складають найактивніші та небайдужі до проблем життєдіяльності громади місцеві жителі, що працюють на фабриці.
 Адміністрація та керівництво фабрики завжди підтримує процес розвитку інфраструктури селища, надаючи посильну допомогу як для медичних, дошкільних, культурно-освітніх закладів, ветеранських та громадських організацій так і найбільш соціально незахищених та вразливих верств населення. Адже головною, найвищою цінністю є людина.
Представники державних структур та органів місцевого самоврядування гідно оцінюють діяльність Понінківської картонно-паперової фабрики, її внесок у розвиток вітчизняної економіки, покращення екологічного стану регіону, внесок у глобальну проблему збереження лісових насаджень і збереження довкілля. Неодноразово генерального директора ТОВ «ПКПФ-Україна» Руслана Саву та колектив підприємства було відзначено почесними грамотами та нагородами. Нещодавно очільник підприємства удостоєний високої честі представляти інтереси вітчизняного бізнесу як член правління Об’єднання організацій роботодавців Хмельниччини. Тож працівники Понінківської картонно-паперової фабрики гідно несуть почесне звання вітчизняного виробника паперу і вагомими виробничими здобутками зустрічають своє професійне свято.