Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 474

Споживчі ціни продовжують зростати. Як повідомляє головне управління статистики у Хмельницькій області, індекс споживчих цін по області у вересні 2021 року порівняно з попереднім місяцем становив 101,4 відсотка.

Зокрема, зросли ціни на продукти харчування та безалкогольні напої — на 1,4 відсотка. Найбільше (на 13,8 відсотка) подорожчали яйця.
«На 3,7-0,2 відсотка підвищилися ціни на яловичину, свинину, кисломолочну продукцію, молоко, овочі, сало, сири, масло, сметану, безалкогольні напої, м'ясо птиці, рибу та продукти з риби, соняшникову олію, цукор, кондитерські вироби з цукру, хліб», — йдеться в експрес-випуску управління.
Водночас, зазначається, на 6,6-0,1 відсотка подешевшали маргарин, рис, фрукти, макаронні вироби, кондитерські вироби з борошна, продукти переробки зернових.
Подорожчали алкогольні напої (на 2,8 відсотка) та тютюнові вироби (на 0,9). Ціни на одяг та взуття зросли на 4,9 відсотка.
Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2 відсотка зумовлено підвищенням цін на утримання будинків та прибудинкових територій, утримання та ремонт житла. Окрім того, на 0,7 відсотка подорожчала оренда житла.