У рамках програми Президента «Зелена країна» передбачено посадити мільярд дерев у державі за три роки і створити мільйон гектарів нових лісів за десять років. Масштабною подією цієї екологічної ініціативи став загальнонаціональний захід «Створюємо ліси разом», що проходив 30 жовтня спільно з акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за одну добу». 

Державні лісогосподарські підприємства Хмельниччини за підтримки облдержадміністрації та місцевих органів влади організували та забезпечили посадку дерев в усіх куточках області за участі громадськості, депутатів, учнівської та студентської молоді, населення за дотриманням карантинних вимог. Цього дня посаджено 85 тисяч дерев. Найбільше – в Шепетівському, Ярмолинецькому та Славутському лісгоспах.
Зокрема, в рамках акції “Створюємо ліси разом”, ініційованій Держлісагентством, садили ліс у Зіньківському лісництві ДП “Ярмолинецьке лісове господарство”. Працювала команда посадовців: Ганна Богданович – директор департаменту природних ресурсів та екології облдерж­адміністрації з колегами, Петро Пешко – начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, Павло Золотий – перший заступник начальника управління, Іван Кирилюк – директор Ярмолинецького лісгоспу із колегами-лісівниками. В урочищі Корабельний гай на ділянці 0,5 гектара висадили сіянці дуба звичайного із закритою кореневою системою з введенням модрини європейської.
Працівники державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство» садили ліс спільно з громадськістю. Підтримали добру справу голова Хмельницької районної ради Олександр Чорнієвич, представники Хмельницької міської територіальної громади – заступник голови міськради Михайло Кривак з депутатами, керівники обласного лісового відомства Петро Пешко і Павло Золотий, Микола Діденко – Богдановецький староста, представники громадських організацій.
Місцем трудового десанту стало урочище Масівці Прибузького лісництва. Тут на ділянці площею 6,1 гектара висаджували сіянці дуба звичайного з закритою кореневою системою. Цього дня заліснили 2 гектари земель, посадивши 9,5 тисячі дубків. А за період осінньої посадки буде збільшено лісистість по підприємству на 6,1 гектара.
До речі, протягом останніх декількох років Хмельницьке лісомисливське господарство провело серйозну роботу з виявлення та оформлення в постійне користування малопродуктивних та деградованих земель, а також лісів, що досі нікому не були надані в користування. Завдяки цьому площу підприємства збільшено на півтора тисячі гектарів і тепер вона становить 14100 гектарів. Наполегливість колективу Хмельницького ЛМГ, де директором Ігор Бурковський, дає змогу виконувати програму Президента «Зелена країна».