«Дякую всім платникам податків, завдяки яким наші власні надходження до казни зростають. Але через умови, у які нас ставлять непрогнозованими цінами на енергоносії, додатковими, не властивими функціями для місцевого самоврядування, бюджет розвитку, а це всі наші новації, будівництва, ремонти, придбання, тощо зменшується. На жаль. Цього року в базовому варіанті він 309 млн грн., це на 50 млн грн. менше, ніж в базовому поточного року і це 9% від загального кошторису на рік.

 80% загального бюджету – наші власні надходження завдяки вашим податкам і нашим діям щодо наповнення дохідної частини, ефективному управлінню фінансами, пайовій, інвентаризації землі і тд. У 2017 році ця частка була трохи більше 50%. Додам, також що 92 млн грн. з бюджету громади вилучать в дербюджет для неспроможних громад, ця сума майже в 10 разів більша, ніж в 2015 році.
 Планку доходів традиційно ставимо собі високу. Скажу чесно – плануємо перевиконати прийнятий бюджет і додавати кошти на багато об’єктів. Працювати над залученням позабюджетних ресурсів, грантів і тд.
 50 млн грн. змушені віддати нашим теплопостачальним підприємствам на оплату за газ (додатково 18 млн грн. віддали за грудень). На понад 100 млн більше, ніж в цьому році маємо заплатити за енергоносії наших бюджетних установ. Це космічна сума. Ще на 50 млн більше ми заплатимо за електроенергію (вуличне освітлення, електротранспорт, водоканал тощо).
 Але ми зробили максимум, щоби не збавляти розвиткові темпи. Наші галузі рівномірно забезпечені фінансовим ресурсом.
 Трохи деталей по видатках.
 Виділяємо 20 млн грн. на Палац спорту. Також передбачили 5 млн грн. на проєктно-кошторисну документацію на будівництво нового ліцею (на 1400 учнів) по Січових Стрільців, 8а. Виділяємо кошти на другі черги НВО1, ліцею 17, вулиці Мельникова, ЗОШ 8. Це ті об’єкти, на яких ми вже працювали.
 З нового будівництва: закладаємо 1 млн грн. на співфінансування спорткомплексу боксу на Проскурівській, 81. Ще 1,1 млн грн. закладаємо на завершення проєктно-кошторисної документації і проведення тендеру на реконструкцію Будинку культури.
 По ЖКГ: продовжуємо капітальні ремонти, на дороги спрямовуємо більший ресурс, ніж цього року. Робимо капітальні, поточні середні, суцільним методом і тд. Окремо виділили 18 млн грн на тротуари і пішохідні доріжки. 31 млн грн на прибудинкові території. Передбачили на ліфти, термомодернізацію, спортивні і дитячі майданчики. Будуємо парк Молодіжний, ремонтуємо парк Чекмана, будуємо водогони і водовідведення. Галузь, не зважаючи на проблеми, продовжує розвиватися.
 Освіта. Будуємо спортмайданчики біля навчальних закладів. Цього року це буде Шаровечка, ЗОШ 12, починаємо будівництво майданчиків біля ЗОШ 18 (старша школа), НВК 2 (великий стадіон), ЗОШ 20, НВО 23 і ЗОШ 29. Рухаємося до того, щоби кожна школа, де це дозволяє територія, мала новий спортмайданчик.
 Збільшуємо вартість харчування дітей у садочках і молодшій школі, щоби воно було ще якіснішим. Купуємо смартборди, профільні класні кімнати, робимо ремонти. Стартуємо з термомодернізацією 5 садочків і 1 школи за проєктом НЕФКО. Забезпечуємо максимальні доплати усім працівникам навчальних закладів.
 Медицина. Додаємо кошти, яких не вистачає по НСЗУ-шних контрактах. 5,5 млн грн. виділяємо на продовження будівництва відділення невідкладних станів у міській дитячій лікарні. Ремонтуємо відділення, санвузли, купуємо медичне обладнання.
 Спорт. 26 млн. грн. закладаємо на фінансування наших спортивних команд. Окремо виділяємо кошти на стипендії олімпійцям, переможцям, чемпіонам і їхнім тренерам. Збільшуємо видатки на дитячо-юнацькі спортивні школи і спортліцей.
 5 млн. грн. – на продовження реконструкції спорткомплексу ДЮСШ 1. Плануємо закінчити у 2022 році. Далі ремонтуємо і підліткові клуби.
 Соцзахист. 65 млн - фінансування всіх наших соціальних закладів і установ. Традиційно – одноразова матеріальна допомога. Збільшуємо також видатки на придбання житла для учасників російсько-української війни до 6 млн грн. По всіх пільгових категоріях збільшили надбавки, які забезпечує місто.
 Продовжуємо всі наші проекти стимулювання економічного розвитку.
 Забезпечуємо фінансування всіх наших мистецьких закладів, завершуємо будівництво музейного комплексу. Плануємо багато різних масових заходів.
 Працюємо далі…», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.