Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 828


За 2021 рік Фонд соціального страхування України виплатив застрахованим працівникам Поділля, а також потерпілим від нещасного випадку на виробництві чи професійного захворювання близько 375 мільйонів гривень, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

«У разі настання страхового випадку соціальному страхуванню у Фонді соціального страхування України підлягають особи, з якими офіційно укладені трудові відносини і які сплачують у встановленому чинним законодавством порядку єдиний соціальний внесок», – зазначає начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області Сергій Кіндзерський. – «Надходження в розмірі 9,5727% від єдиного внеску є основним джерелом доходів Фонду соціального страхування України та направляються на фінансування матеріального забезпечення, зокрема лікарняних і декретних допомог, страхових виплат і медико-соціальних послуг. Упродовж 2021 року управлінням направлено 374,8 млн грн на виплату допомог по тимчасовій непрацездатності в разі лікування захворювань, травм, догляду за хворими рідними, проходження самоізоляції від COVID-19 тощо. Видатки за цією статтею витрат зросли майже на 60 млн грн у порівнянні з 2020 роком».
Протягом 2021 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області прийнято на оплату понад 132 тисячі листків тимчасової непрацездатності, що на 17,6 % більше, ніж у 2020 році. Компенсовано близько 1,14 мільйона днів, проведених на лікарняних, через коронавірус.