переведено роботу комунального транспорту міста над Смотричем

Сотні пенсіонерів, інвалідів, учасників бойових дій, інших пільгових категорій населення Кам’янця-Подільського за багато років уже звикли користуватися безкоштовними послугами міського комунального транспорту. Лише за 3 гривні 50 копійок, набагато менше аніж у звичайних маршрутках, мали можливість проїхати ним у будь-який кінець міста інші мешканці  громади. Але яким «сюрпризом» став для більшості із них ранок минулої середи, коли вони на автозупинках так і не дочекалися своїх «пільгових».  

Як поінформували у міській раді, уся причина в тому, що комунальне підприємство «Комунтранссервіс», яке забезпечує перевезення кам’янчан комунальним транспортом,  перейшло у режим жорсткої економії і  буде обслуговувати лише соціальний маршрут для перевезень вранці та ввечері школярів, осіб з інвалідністю, які потребують супроводу дорослих,  вихованців навчально-реабілітаційного центру. Також на  курсування вийде лише 21-й маршрут (селище Першотравневе – ВАТ «М’ясокомбінат»), який здійснить один рейс вранці. 

Непроста ситуація, яка склалася, за констатацією директора КП «Комунтранссервіс» Олександра Пуликуа, є наслідком неприйняття міською радою бюджету громади на 2022 рік. Відтак за відсутності фінансування, станом на 1 лютого,  на пільгові перевезення борг з бюджету міста перед комунальниками  становить майже 600 тисяч гривень.

Отож будуть чи не будуть кам’янчани користуватися пільговим і комфортним комунальним транспортом, залежить від місцевих обранців, які до цих пір так і не спромоглися прийняти основний фінансовий документ на 2022 рік.