Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 475

Зазначають, що отримати можна від 500 гривень, але не більше 6 000 гривень.

Національний банк України повідомляє про те, що у випадку потреби готівку тепер можна отримати в торгових мережах. Для цього потрібно оплатити будь-яку покупку платіжною карткою і під час розрахунку попросити касира зняти з неї потрібну суму готівки.
Зазначають, що отримати можна від 500 гривень, але не більше 6 000 гривень (уточнюйте можливу суму видачі на касі торговця).
«Можливість видавати готівку із кас торговельних підприємств була і раніше. Але зараз, під час війни, вона може врятувати чиєсь життя. Як інкасаторам та банківським працівникам, так і громадянам. Крім того, це дає впевненість у вільному доступі до власних коштів практично в будь-який момент, що також дуже важливо під час воєнних дій», — пояснив заступник Голови НБУ Олексій Шабан.
Чому це важливо?

Перелік закладів, де можна зняти готівку, за даними НБУ (він не остаточний і може доповнюватися).
Наголошуємо, не всі мережі з переліку є на Хмельниччині, але ви можете поділитися цією інформацією з друзями, які живуть в інших містах.
Мережа супермаркетів, магазинів: АТБ-Маркет, Сільпо, Фора, «FOZZY», VARUS, «NOVUS» (до 500 грн), ROSHEN (до 500 грн), ЛотОК , «Thrash!» (Траш), «Точка», Сім23 (до 2 000 грн)
АЗС:
ОККО, Укрнафта (до 5 000 грн), БРСМ-Нафта, Мережа АЗК «WOG» (до 6 тис. грн на один чек за наявності коштів у касі)
Аптеки:
Біла ромашка, Аптека Доброго Дня, Аптека АНЦ, Аптека Копійка, Аптека 9•1•1, «Аптека оптових цін»
Інші мережеві торговці:
Лінія магазинів EVA (до 2 000 грн)