Шепетівський лісгосп постійно дбає про розширення видового складу диких тварин і птахів у своїх угіддях. Наша газета вже повідомляла, що торік у Мальованському лісництві підприємства обладнали майже семигектарний вольєр, де поселили шість благородних оленів. Незабаром у них з’явиться перший приплід на новому місці.

Вартові зелених шат взялися й за розведення фазанів у цьому ж лісництві. Підприємство закупило 30 екзотичних птахів і облаштувало для них спеціальний вольєр, накритий сіткою. Тут птахи живуть в умовах, наближених до природних, і почуваються досить добре. Про це свідчить те, що зараз самки  несуть яйця. Незабаром лісівники закладуть їх у інкубатор і чекатимуть на пташенят. Першочергове призначення фазанарію — поповнення фауни лісового господарства. Згодом, коли чисельність фазанів буде значною, їх випускатимуть на волю.
Шепетівські лісівники мають й інші цікаві задуми, аби звірів і птахів було більше. Як зазначив головний лісничий підприємства Олександр Заблоцький, постійно ведуться роботи для поліпшення природних умов розмноження диких качок та інших видів пернатих у мисливських угіддях.