От не дають мені спокою ті білоруси, що впритул наблизилися до нашого кордону. Їхній бацька – самопроголошений президент – все думає-гадає, як би то колаборацію потужну створити й рашні підсобити. Та він одного ніяк не второпає, що вже путін планував взяти Київ за три дні й зазнав поразки, то нехай би не рипався. Наші хлопці-козаки, вірю і знаю, дадуть гідну відсіч усім загарбникам.

 Як зазначають експерти, загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається. Однак наразі прямий військовий наступ з білорусі малоймовірний. Про це нещодавно повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький. Він, зокрема, наголосив: «Сьогодні прямої загрози з боку білорусі немає, тому що не створено угрупування військ, не розгорнута система управління цим угрупуванням. Це основний елемент того, що йде безпосередня підготовка до бойових дій».

Але перебування біля нашого кордону семи батальйонів збройних сил білорусі спонукає українське командування залучати додаткові сили стримування та посилювати розвідку.

«Це відволікає ресурси та засоби від нашого східного фронту. Крім того, постійне переміщення військ спрямоване на те, щоб тримати нас в напрузі», – додає представник Головного управління розвідки.

До речі, зараз відпрацьовуються окремі елементи і тактичні епізоди можливих наступальних дій саме з території білорусі.

сценарію. Це війна, тому вірити й сподіватися мусимо, та з-під прицілу ворога відпускати не можна.

Г. ПАЛАМАРЧУК. Кам’янець-Подільський район