Виїзні ремонтні бригади Укроборонпрому відновлюють 90-95% військової техніки безпосередньо на лінії зіткнення або у «сірій» зоні. Це ремонти різної складності, просто неба, за будь-якої погоди, вдень та вночі. Особистий рекорд рембригади — 7 відновлених машин за добу трьома особами!

 

Виїзні ремонтні бригади Укроборонпрому відновлюють як українську, так і російську трофейну техніку. Часто у трофейних зразках бронетехніки наші військові знаходять награбовані у мирного населення речі: пилососи, чайники, кавоварки.
Як відбувається відновлення техніки на передовій?
Перше – розмова з екіпажем як до прибуття ремонтної бригади на передову, так і під час виїзду. Це дозволяє заздалегідь подбати про необхідні запчастини. Далі – огляд машини по прибуттю: максимально швидко встановлюють поломку і переходять до ремонту.
Військова техніка з тяжкими бойовими пошкодженнями відтягується на майданчики для ремонту або в безпечне місце, де її можна ремонтувати.
З перших днів повномасштабного вторгнення мобільні ремонтні бригади стали невидимим фронтом та швидкою допомогою для техніки ЗСУ.
Вони не вважають себе героями. Ремонтувати техніку на самій лінії зіткнення — це для них обов’язок і перед військовими, і перед країною. Та для нас вони – герої. Герої оборонки.