Жителі Меджибізької громади масово виготовляють окопні свічки, плетуть маскувальні сітки, в’яжуть шкарпетки та заготовляють «сухі» борщові набори для українських захисників.

Кожен справжній українець має за честь виконати основне завдання в тилу – підтримки та все можливої допомоги наших бійців на передовій. До акції підтримки захисників активно долучилися працівники культури Меджибізької громади, котрі об’єднали небайдужиж жителів громади для важливої місії допомоги ЗСУ спільно з органами місцевого самоврядування.
Уже тривалий час працівниками та небайдужими жителями громади готуються якісні та смачні сухі борщі. Меджибізькою селищною радою було закуплено 2 сушарки для продуктів для виготовлення суперфуду, котрий сьогодні готують наші завклубші. Першою, хто започаткував таку роботу у нашій громаді стала директор Головчинецького сільського клубу Лариса Шуляк, яка разом зі своєю родиною на власній сушарці розпочала свою діяльність ще від початку повномасштабного вторгнення для українських захисників. «У холодну пору року, це саме те, що треба, 10 хвилин і борщ готовий» - зазначає Лариса Юріївна.
Нещодавно до цієї справи приєдналася директор Волосівецького сільського клубу Оксана Карнаух. Із продуктами допомагають Меджибізька селищна рада та волонтери.
Також із початком настання холодів в Меджибізькій громаді розпочалося виготовлення окопних свічок. Кожна така свічка – це підтримка наших воїнів. Особливість їх в тому, що це джерело світла й тепла, яке не боїться вітру.
Керівник Ставницького сільського клубу Юрій Петров, розповідає, що налагодив виробництво окопних свічок у своїй роботі. За його словами, солдати роблять яму в землі, кладуть туди цю свічку, тому немає диму і не видно вогню. А ще таке джерело світла й тепла не боїться вітру, за його допомогою можна зігрітися та розігріти їжу. Вони можуть горіти до 7 годин.

Плетення маскувальних сіток в нашій громаді розпочалося ще з початком війни, але зимовий період часу вносить свої корективи. Цей вид діяльності є важливо необхідний для збереження життя оборонців на сході нашої країни. До цієї справи залучені завідувач Требуховецького сільського клубу Юлія Радецька, завідувач Ярославського сільського будинку культури Олена Порхун та завідувач Лисогірського сільського будинку культури Інна Мозолюк.
Директори Шрубківського будинку культури, Западинецького, Русанівського сільських клубів - Валентина Кисла, Валентина Захарчук та Антоніна Демянишина в’яжуть теплі шкарпетки, вкладаючи у них все тепло своїх рук. Головне те, що все це робиться з любов’ю, вірою у перемогу і пошаною до наших бійців.
Пакунки з окопними свічками, в’язаними шкарпетками, маскувальними сітками та борщовими наборами вже в котрий раз відправлені на фронт нашим військовим.