Захищаючи рідну землю від оскаженілого підступного цинічного терориста-агресора, переходять із земного до небесного строю найкращі діти України, золотими літерами назавжди вкарбувавши свої імена в новітню історію вільної та незалежної держави. Проводжає в останню путь справжніх Героїв і Хмельниччина. Вони навічно залишаються у пам’яті.

Старший солдат 22-річний Богдан Олексійчук та 28-річний сержант Олександр Зверев з Кам’янеччини. Хлопці служили у складі підрозділів однієї з військових частин, що дислокуються в Кам’янці-Подільському. Загинули під час вторгнення російських військ на території Херсонської області.
У Броварах внаслідок ракетних ударів по військових частинах загинув Назар Кравчук, випускник Хмельницького НВО №28. 
Хмельничани, 18-річний солдат Ігор Драч та 20-річний старший солдат Дмитро Цвігун, загинули на Херсонщині 26 лютого. 35-річний хмельничанин підполковник Євгеній Будзіховський загинув під час оборони Києва. 25-річний хмельничанин солдат Вадим Положай помер 10 березня внаслідок отриманого поранення у бою за Миколаїв 27 лютого. 33-річний хмельничанин Юрій Цвєтков загинув 6 березня, у Сєвєродонецьку, перед смертю він встиг врятувати трьох поранених побратимів. 54-річний уродженець Шаровечки Анатолій Буяр загинув поблизу залізничної станції у селі Цвітоха Шепетівського району.
В обласному центрі провели в останню путь уродженця Краматорська, 57-річного майора Сергія Вівдича.
Волочищина провела в останній путь сержанта Олександра Трояновського, 1984 року народження, і 48-річного старшого солдата Сергія Чеховського.
У Городку попрощалися з 32-річним майором Олександром Мельником.
Дмитро Давидюк, 1991 року народження, з Нової Ушиці загинув 11 березня в результаті обстрілу військового аеродрому в Луцьку.
У Судилкові, що на Шепетівщині, попрощалися з підполковником Віктором Кузьміним, який загинув у перший день відкритого вторгнення російських військ.
У Старокостянтинові та Шепетівці провели в останню путь курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗС України імені Івана Кожедуба Владислава Загороднього та Владислава Краснолуцького, які загинули внаслідок ворожого ракетного обстрілу адміністративної території головного вишу Повітряних Сил.
26 лютого під Харковом загинув 21-річний житель села Жванець Олександр Кириченко.
У перший день повномасштабного вторгнення на Херсонщині загинув 23-річний Євгеній Висльовський, уродженець Нової Гути, що на Новоушиччині.
У бою під Ірпінем Київської області загинув 22-річний військовий з Кам’янця-Подільського Захар Квасний.
Героїчно загинув житель села Ластівці Кам’янець-Подільського району Вадим Розум’як, 2000 року народження.
У Старокостянтинові попрощалися із 18-річним солдатом Богданом Заломським.
На Київщині загинув шепетівчанин 25-річний Володимир Мазуренко, помічник начальника бронетанкової служби озброєння логістики.
22-річний житель села Кам’янка Андрій Бондарук загинув під Миколаєвом.
Поблизу міста Олешки Херсонської області загинув 20-річний Володимир Семенюк, уродженець села Губча, що на Старокостянтинівщині.  За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдата нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Нагороду 24 жовтня 2022 року з рук міського голови Старокостянтинова Миколи Мельничука отримала старша сестра загиблого Героя Сніжанна.
Під час бомбардування Харкова загинув 20-річний військовий Сергій Шевчук із Старокостянтинівської територіальної громади.
У Сатанові попрощалися з 33-річним Володимиром Савчишиним, який загинув 24 лютого на Миколаївщині.
У Новій Ушиці поховали 27-річного Антона Гевака, командира взводу із позивним «Перун», життя якого ворожа куля обірвала 5 березня.
Сергій Васіч, 1971 року народження, із Грицівської громади, що на Шепетівщині, загинув на Київщині.
33-річний Олександр Десятнюк із Старокостянтинова загинув у бою під Миколаєвим.
Двадцятишестирічний старокостянтинівець Іван Беззуб загинув на Київщині.
Тридцятирічного Віталія Штанькевича провели в останню путь в Юхимівцях Наркевицької громади.
У Хмельницькому провели в останню путь 25-річного офіцера Максима Вечірка, який загинув внаслідок ракетного удару російських терористів по Житомирщині; 53-річного майора Олександра Іліницького, який поліг у боях на Миколаївщині. Наступного дня після власного 25-річчя загинув хмельничанин старший механік-водій взводу механізованої роти Олексій Могилевський. Віддав своє життя за Україну хмельничанин Борис Танащук, помічник командної машини 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади.
Шепетівська громада втратила Богдана Монаха, 2002 року народження: юне життя обірвалось під завалами Національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба в обстріляному ворогами Харкові. Віддав життя за Україну полковник Ігор Карчевський, який очолював ГО «Ветеран Шепетівщини», був заступником голови Шепетівської спілки ветеранів Афганістану.
Ленковецька громада втратила жителя села Вербівці Романа Коцюбку.
У Славуті в останню путь провели Романа Душинова, який, кілька днів не доживши до 27-річчя, загинув під час ракетного обстрілу російських окупантів, а в селі Пашуки, на Славутчині, 27-річного командира гірсько-штурмового взводу, лейтенанта Івана Охрімчука.
У Крупецькій громаді попрощалися з 30-річним Михайлом Кравчуком, який з 2014 року боронив країну.
На Київщині, кілька днів не доживши до 50-річчя, загинув професійний військовий з Кам’янеччини ветеран АТО/ООС, учасник миротворчих операцій головний сержант Борис Оріх.
Ізяславщина втратила старшого солдата, старшого навідника гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти гірського штурмового батальйону Руслана Рагімова. А на Яворівському військовому полігоні на Львів­щині від ушкодження внаслідок військових дій від вибухів та осколків загинув 50-річний військовий з Мокреця Лютарського старостинського округу, що на Ізяславщині, Валерій Коротенко. Загинув і 33-річний житель Радошівки Олександр Севрук.
За Україну загинув 27-річний уродженець Меджибожа, житель Ставниці Юрій Дячук.
Стільки ж було і ярмолинчанину Володимиру Бояркіну, життя якого обірвало у Харкові смертельне осколкове ураження.
У Миколаєві загинув 21-річний морський піхотинець, житель села Лісогірка, що на Городоччині, Олександр Кушнір.
Берездівська громада попрощалася із 39-річним Сергієм Станкевичем.
У Наркевичах попрощалися із 20-річним Вадимом Гоцуляком, який боронив Україну ще в АТО. Загинув на Миколаївщині.
У Віньківцях провели в останню путь уродженця Білогірщини 33-річного Сергія Корольчука, який загинув в боях під Черніговом.
Шепетівка провела в останню дорогу сержанта, командира бойової машини гірсько-штурмового взводу  Віктора Холодова, 1968 року народження. Боєць загинув під час наступального бою в Київській області. Указом Президента України №384 від 2 червня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Віктора Миколайовича посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду отримала дружина Героя — Ірина Вікторівна.

Старшого лейтенанта Військово-Морських сил ЗСУ 40-річного Сергія Лучка, уродженця Вербки-Мурованої, в останню путь провели на рідній Ярмолинеччині.
Хмельницький попрощався із Сергієм Мельником, який чотири дні не дожив до 29-річчя, та із 44-річним Дмитром Васильєвим. Життя обох бійців 19 ракетної бригади «Свята Варвара» обірвалося у Запорізькій області.
23-річного Андрія Хорика, жителя села Голосків, провели в останню путь у Меджибізькій громаді.
У Старокостянтинові віддали останню шану Євгену Казімірову, керівникові одного з відділень Нової пошти Хмельниччини, бойовому штурману авіації України. Героя посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.
У бою під Ізюмом, на Харківщині, загинув 46-річний заступник начальника зенітно-ракетної батареї Юрій Кукуєв, родом із Судилкова, що на Шепетівщині.
Загинув 39-річний житель Полонного старший сержант Володимир Луценко.
У Полонному попрощалися із старшим стрільцем Юрієм Лебеденком, який загинув від поранень під час ракетного обстрілу у Запорізькій області.
Кам’янеччина  попрощалася  із 29-річним Героєм, жителем села Улянівка, Романом Сіньковським.
У Білогір’ї попрощалися з добровольцем Віктором Горланчуком, який загинув захищаючи нашу країну в Миколаївській області.
У Віньківцях провели в останню путь Ігоря Рембача. У Судилкові — Героя російсько-української війни Миколу Печонку. Він загинув 28 березня 2022 року в Запорізькій області.
У Хмельницькому попрощалися з майором Юрієм Шевчуком та Анатолієм Назаренком, методистом предмету «Захист України» Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
У Грицеві попрощалися з 51-річним Павлом Новіцьким. 
Летичів віддав останню шану Герою Миколі Кравчуку.
У Теофіпольській громаді провели в останню путь Сергія Яцуху. 
Віддав життя за Україну житель села Серединці, що на Шепетівщині, Вадим Комащенко. 
У селі Держаки, на Білогірщині, провели в останню путь учасника російсько-української війни Сергія Потриденного.
У Старокостянтинові попрощалися з Ігорем Матвіюком, який загинув рятуючи людей в Бучі та Ірпені на Київщині.
Ольга Тимошенко з Шепетівки померла 5 квітня від отриманих поранень. Тиждень тому вона з побратими попала під обстріл рашистів. Її намагалися врятувати у госпіталі Запоріжжя. Ользі було 27 років.
Староушицька територіальна громада втратила ще одного Героя. У війні з росією загинув Станіслав Кузьмінський.
У селі Чагарівка, що в Чемеровецькій громаді, попрощалися з Віталієм Киналєм. Загинув військово-
службовець під час бою з окупантами на Миколаївщині.
Прийшла сумна звістка і в Понінківську територіальну громаду. Загинув понінківчанин Віталій Буш.
У селі Хутір, що в Михайлюцькій громаді, попрощалися з 22-річним Олександром Бершедою. Воїн Віталій Бершеда служив у 24-тій окремій механізованій бригаді імені короля Данила. Загинув під час виконання бойового завдання 31 березня 2022 року на Луганщині. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Президент України нагородив старшого солдата Бершеду Олександра орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).
Чемеровецька громада живим коридором проводжала Олександра Луцькова, 1977 року народження, уродженець села Жердя. Воїн загинув у запеклих боях за місто Попасна, що на Донеччині.
Вовковинецька громада провела в останню путь Любомира Руснака. Від поранень, несумісних з життям, помер старший солдат Олег Хабюк, уродженець села Чухелі Волочиської громади.
Жителі Білогірської громади провели в останню путь Максима Фонтоша. Життя Героя було обірвано рашистами в селі Дмитрівка Бучанського району. Цьогоріч йому мало виповнитися 28 років…
Уродженець села Кремінна, Городоцького району Віктор Шкромида народився 16 лютого 2000 року. Проходив службу у військовій частині Одеської області, яка 7 квітня потрапила під ракетний обстріл. Віктор з побратимами опинився під завалами. Після дванадцятигодинного розчищення, його знайшли живим, але дорогою до лікарні боєць помер від отриманих травм.
Під час виконання службових обов’язків пішов у Вічність старший водій-гранатометник Олег Глушко. Трагічну звістку повідомили у Шепетівській міській раді. 55-річний солдат Глушко пішов з життя внаслідок гострої серцевої недостатності.
Відбулася церемонія прощання з Віталієм Кайгородовим. Загинув солдат під час бою у Макарівській ОТГ Бучанського району Київської області. Був похований у селі Липівка біля церкви разом із дев’ятьма побратимами. Віталія ідентифікували і перепоховали на малій батьківщині. На момент смерті йому було 24 роки.
На війні загинув Микола Українець родом із Старокостянтинова. Його тіло знайшли у звільненій Бородянці. У липні йому мало виповнитись 32 роки.
Трагічна звістка сколихнула Нову Ушицю. Стало відомо, що на фронті загинув Ярослав Шахмартов. Йому було 28 років... Загинув Герой в бою за Україну у місті Авдіївка.
В’ячеслав Салагацький загинув у селі Курулька Барвінківського району, що між Ізюмом, Слов’янськом та Краматорськом. Вшанувати та провести в останній путь Героя прийшли сотні жителів Білогірської громади.
У Донецькій області загинув
46-річний військовий з Пашківців Олександр Самофалов. 15 квітня з ним попрощалися у Хмельницькому.
Під час бойових дій у селі Новозлатопіль Запорізької області загинув 44-річний Олександр Ковальчук, житель села Песець на Новоушиччині.
На Алеї Слави в обласному центрі поховали поліцейського з Бучі Юрія Чабаха. 37-річний правоохоронець загинув під час евакуації людей. Його тіло виявили у братській могилі біля церкви в селі Буча на Київщині
10 квітня. У Хмельницькому поліцейського поховали через те, що звідси його батько.
У боях за незалежність і територіальну цілісність держави загинув Анатолій Стрельбицький. Анатолій Анатолійович близько 20-ти років віддав службі в правоохоронних органах. Його добре знали тисячі мешканців Деражнянщини та Летичівщини. Зараз у поліції Хмельниччини працює його син.
У Хмельницькому попрощалися із 41-річним Дмитром Герегою. Герой захищав Україну ще у 2014 році. Воюючи на сході країни, Дмитро Герега пройшов Іловайськ, Дебальцеве та Щастя. Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення, військовий рушив боронити рідну землю. Боєць загинув на Яворівському полігоні. Туди росіяни випустили понад 30 ракет. Без батька зростатиме його 14-річна донька.
Стоячи на колінах, проводжали в селі Голики на Славутчині в останню путь Віталія Погорільчука. В ніч з 25-26 лютого виявив хоробрість духу — під час обстрілів вивіз поранених побратимів з поля бою неподалік від Шилової Балки, Херсонської області. Ворожий СУ-25 влучив у БТР-80, внаслідок чого Віталій отримав смертельні поранення.
28-річний Віталій Карпенко родом з селища Ямпіль, що на Білогірщині. Там він виріс і навчався. «Родичі, батьки, друзі, кохана, знайомі та знайомі знайомих — ми всі шукали тебе і вірили, що ти живий і скоро приїдеш додому. Знайшли 13 квітня. Тебе вбили в Бучі, коли ти боронив свій край від навали російської армії», — цитує рідних місцеве видання.
Військовий Борис Борейко загинув у п’ятницю, 15 квітня. Сталося це під час бойових дій біля міста Авдіївка, що на Донеччині. Борис Борейко родом із села Зелені Курилівці. Трагічну звістку про смерть земляка 17 квітня повідомили представники Новоушицької територіальної громади.
У селі Ожигівці прощалися з загиблим воїном Степаном Винником.
Під час виконання бойового завдання загинув кам’янчанин, головний сержант військової частини А 2641 Ростислав Остафійчук. Герой неодноразово нагороджений відзнаками за виконання бойових завдань, зокрема і орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Війна залишила без батька дві донечки.
У запеклому бою в селі Горинь на Житомирщині загинув 47-річний Василь Джаман. Захисник родом з села Красноставці Чемеровецької територіальної громади.
Захищаючи Україну від навали росіян, загинув військовий з Чемеровеччини Віктор Валіцький.
У заблокованому окупантами Маріуполі загинула старша сержантка Національної гвардії, випускниця Чемеровецького фахового медичного коледжу Олена Кушнір. Лікарка встигла евакуювати маленького сина, а сама залишилася в місті, щоб рятувати військовослужбовців та цивільних.

Шепетівська громада провела в останню путь начальника зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї військової частини А3159, старшого лейтенанта Артема Слісарчука та старшого сержанта Юрія Кукуєва.
У бою на Харківщині загинув 43-річний солдат, механік-водій гірсько-штурмового взводу 128 ОГШБ, уродженець Улашанівської громади Андрій Кондітєров.
У село Гута-Чугорська Староушицької територіальної громади прийшла страшна звістка: «У нас ще одна втрата… У бою за незалежність України з російськими окупантами загинув наш земляк, розвідник Валентин Петрук». Захисникові у серпні мало виповнитися 25 років.
У Летичеві живим коридором зустріли загиблого Героя Станіслава Прохорчука. Йому у листопаді виповнилося 57 років. Обороняючи країну від загарбників, Станіслав загинув у Харківській області.
Російсько-українська війна забрала 26-річного Олександра Манчула із села Врублівці, що на Кам’янеччині.
У центрі Ярмолинець прощалися із полеглим 46-річним бійцем, старшим солдатом Євгеном Мартиненком.
21 квітня на Донеччині загинув уродженець Чемеровець, студент Західноукраїнського національного університету, старший лейтенант Богдан Тришневський.
Хмельницький провів в останню дорогу 32-річного єдиного сина у матері Вадима Якимчука. Йому було 32 роки і залишиться так навіки... Боєць загинув у Запорізькій області.
Сумна звістка прийшла в Понінківську громаду. Нещадна та неймовірно жорстока війна забрала життя Віталія Поремського. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого солдата посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Старший лейтенант Володимир Луценко загинув 24 березня під час бойових дій, захищаючи нашу незалежність. А 26 квітня його провели в останню путь у рідному Полонному. Відповідно до Указу Президента України № 187/2022 від 29 березня 2022 року, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого сержанта Володимира Сергійовича Луценка нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
У Хмельницькому попрощалися із загиблим військовим Андрієм Ковбасюком. 54-річний герой отримав смертельне поранення у бою поблизу Попасної Луганської області, де зараз вирішується багато в чому доля України. Сталося це за кілька днів до Великодня.
У боях з російськими загарбниками загинув уродженець села Говори Анатолій Кушнір, 1992 року народження. Як повідомляють у Віньковецькій селищній раді, Герой віддав своє життя за волю України у боях під Ізюмом.
На Луганщині загинув старший сержант Сергій Ненашев. 36-річний військовий проживав у Лисичанську. Захищав Україну і брав участь у бойових діях від самого початку війни. Ро­ди­на військового — вимушені переселенці. Вони проживають у Полонному. Тому близькі вирішили поховати захисника на Хмельниччині.
39-річний старший сержант ЗСУ Іван Ставнійчук загинув на Харківщині. Він народився у селі Більчинка, що в Ізяславській громаді. У захисника лишились батьки, брат та сестра, дружина та 14-річна донька.
У боях з російською навалою загинув житель села Спасівка, що на Городоччині, Павло Яворський. До свого 21-річчя, яке мав би святкувати 5 червня, він не дожив майже місяць.
Громада села Миклаші, що у Ямпільській ТГ, провела в останню путь Максима Довгого, який загинув, захищаючи Україну. Максимові було 25 років, із перших днів війни він добровольцем став на захист країни. Військовий загинув у боях на Донецькому напрямку.
Ворожа міна обірвала життя Андрія Ходаніцького. Воїн народився 11 червня 1996 року у селі Явтухи Деражнянського району. Ненависний лютий ворог забрав життя молодого воїна.
28 квітня під час бою з російським агресором загинув Юрій Костюченко. Старшому сержанту 4 стрілецької роти 86 ОБТрО Збройних сил України у листопаді минулого року виповнилося 37 років. У Хмельницькому в Юрія Костюченка залишилися мама та брат.
Захищаючи Україну від російських окупантів, загинув військовослужбовець з Деражні Руслан Грінченко, 1983 року народження. Герой поліг 27 квітня під час виконання бойового завдання.
Жор­сто­ка вій­на заб­ра­ла жит­тя Рус­ла­на По­люш­ке­ви­ча. Цього лі­та, 10 чер­вня, йому ма­ло ви­пов­ни­ти­ся 28 ро­ків. «За­ги­нув наш зем­ляк. Рус­лан Ми­ко­лайович, прек­расна, щи­ра, доб­ра лю­ди­на, чу­до­вий чо­ло­вік, син, брат, друг. У це не­мож­ли­во по­ві­ри­ти, як не­мож­ли­во пе­ре­да­ти весь біль та сум від втра­ти... Він праг­нув ми­ру і за­ги­нув, за­хи­ща­ючи ро­ди­ну та Ук­ра­їну! Віч­на пам’ять ге­рою», — заз­на­чи­ли у По­нін­ківсь­кій гро­ма­ді.
У селі Глушківці Солобковецької громади на Ярмолинеччині зустріли 39-річного полеглого Героя Руслана Малімона. Він поклав голову 27 квітня у боях в Ізюмському районі на Харківщині.
Внаслідок отриманих під час бою поранень загинув мешканець Новоушиччини Едуард Столяр. Наприкінці травня йому мало виповнитися 26 років. Народився воїні у селі Зелені Курилівці. Проживав у селі Шебутинці. Закінчив місцеву школу. Воював і загинув у місті Дергачі Харківської області.
4 травня поблизу Харкова підірвався на міні 26-річний мешканець Волочиська Тарас Пашкевич. З початку вторгнення росії у 2014-му служив в 10-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді. Був командиром роти. Нещодавно Тарас зробив пропозицію коханій та одружитися не встиг...
8 травня Деражнянщина прощалася із Сергієм Хрипком. Військовослужбовець народився 29 вересня 1976 року. Поживав у селі Буцнева Деражнянської громади. Воював із рашистами у складі 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» і загинув 29 квітня 2022 року.
Внаслідок авіаційного удару російських військ загинув житель с. Кам’янка Кам’янського старостинського округу Назар Дмитрина.
23 квіт­ня в се­лі Дов­гень­ке Ізюмсь­ко­го району Хар­ківсь­кої об­ласті загинув 32-річ­ний Сер­гій Цим­ба­лю­к із се­ла Ве­ли­ка Бе­рез­на, що на Ше­пе­тівщині. Цього­річ 28 лю­то­го він доб­ро­воль­цем пі­шов за­хи­ща­ти Бать­ків­щи­ну. Служив у 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді. Загинув під час ви­ко­нан­ня бойово­го зав­дання у скла­ді спец­гру­пи. Російські не­лю­ди не да­ють змо­ги заб­ра­ти ті­ло на по­хо­ван­ня.
Загинув ще один захисник України — Віталій Поліщук. З 24 лютого захищав Україну у складі 106-ї окремої бригади Хмельницької територіальної оборони. Мав активну громадянську позицію та не зміг залишитися осторонь, коли держава опинилася в небезпеці. Народився Віталій 21 січня 1990 року у місті Хмельницькому.
Ізяславщина втратила ще одного військовослужбовця — сержанта Олександра Чернявського. Боєць загинув 7 травня під час артилерійського обстрілу росіянами у Донецькій області. Олександр до кінця з честю та гідністю виконував свій громадянський та військовий обов’язок. Тепер йому навіки 49 років…
Славутська громада попрощалася з Євгенієм Крачковським. Воїн поліг у бою з рашистами у Харківській області.
Під час виконання бойового завдання 9 травня загинув мешканець села Пліщин, що біля Шепетівки, Сергій Годованюк.
У боях на півдні України загинув Віталій Сізов — військовослужбовець, льотчик із Ізяслава. Йому було 38 років. земляки провели військовослужбовця в останню путь 11 травня.
Командир відділення Леонід Ситніков проживав у Дунаївцях. Воював у складі 24-ї окремої механізованої бригади. Героїчно загинув 6 травня поблизу Попасної на Донеччині. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України  нагородив воїна орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. 19 січня 2023 року начальник першого відділу Кам'янець-Подільського РТЦК та СП Роман Юрчик вручив  відзнаку синові загиблого Героя. 
Полонщина втратила ще одного свого захисника — у російсько-українській війні загинув Вадим Бобрівник. Він до останнього подиху стояв на захисті Батьківщини, не даючи ворогу змоги загарбати хоча б клаптик рідної землі.
Одразу з двома Героями прощались кам’янчани. Микола Полюляк та Дмитро Сас загинули в бою з російським окупантом, віддали своє життя за нас із вами...
У Донецькій області поклав голову військовослужбовець штаб-сержант Костянтин Комендант. Родом він із Шахтарська Донецької області. Переїхав із сім’єю на Кам’янеччину. З перших днів російської навали мужньо захищав Україну. Втратив життя під час виконання бойового завдання.
У Ярмолинцях попрощалися із загиблим воїном Ярославом Білоусом. Від початку повномасштабної війни боєць воював спочатку на Сумщині, згодом на Харківщині. 11 травня разом із побратимами Ярослав потрапив під ворожий мінометний обстріл. Життя воїна обірвалося...
Під час оборони міста Маріуполя ще 17 березня загинув боєць з Хмельниччини Олександр Семенюк. Йому було 36 років... Олександр Григорович родом з села Ластівці на Кам’янеччині. Проходив військову службу на посаді інспектора прикордонної служби ІІІ категорії — санітарний інструктор. У Героя вдома залишилася дружина та двоє дітей.
Красилівська громада провела в останню путь учасника бойових дій у зоні АТО/ООС з 2015 року Федора Люзака. З початку війни добровільно пішов у військкомат. Проходив службу у складі 24-ої механізованої бригади імені короля Данила. Загинув Герой 21 березня 2022 року в районі Новоолександрівки під час артилерійського обстрілу, захищаючи українську землю. 29 травня йому мало б виповнитись 47 років.
Місто Деражня Хмельницького району у скорботі. На сході України від кулі окупанта поліг боєць Юрій Пам’ятничий, 1991 року народження. Навчався в місцевому ліцеї. Рано став напівсиротою. Вдома залишилися дружина та двоє дітей.
Під час виконання бойового завдання загинув прикордонник з Кам’янеччини Денис Дметрецький.  Боєць родом із села Улянівка Гуменецької тергромади. Денису було 30 років.
Внаслідок артилерійського обстрілу на Донеччині отримав не сумісні з життям поранення воїн-прикордонник Олексій Закліцький. Церемонія прощання з Героєм пройшла в рідному селі Гриценки на Красилівщині.
20 травня Судилківська громада дізналася, що 25-річний мешканець села Травлин Микола Конюк загинув на російсько-українській війні.
Жертвою московських рашистів стали Назар Орловський та Олександр Саєцький з Шепетівщини.
У Славутській громаді попрощалися з Русланом Маліновським. Військовослужбовець загинув смертю Героя 11 травня в бою з окупантами в Донецькій області. У захисника залишилася дружина та двоє дітей.
Поклав голову за Україну прикордонник, молодший сержант Леонід Корж із Нетішинської громади. Відважний, сміливий, відданий син свого народу протистояв ворогові на полі бою до останнього. 17 травня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу хоробрий прикордонник отримав смертельні поранення.
Живим коридором зустріли та провели жителі села Івахнівці свого односельчанина, солдата Збройних сил України Вадима Чирку.
Новоушиччина сумує з приводу трагічної загибелі Героя — Олега Штифлюка, 1976 року народження, із села Ставчани. Загинув Герой 13 травня біля села Богоявленка Донецької області.
На сході нашої Батьківщини загинув Ігор Кузь, який народився в 1971 році в селі Маків на Дунаєвеччині.
Поповнив ряди Небесного батальйону Сергій Гриняківський із села Вочківці, що на Волочищині. Учасник АТО, а з початком повномасштабного наступу росії пішов на службу до Збройних сил України добровольцем. Сергій Володимирович загинув 20 травня від поранення під час ворожого артилерійського обстрілу поблизу села Степове Миколаївської області. В Сергія залишилася дружина і малесенька донечка, якій лише має виповнитися місяць. Невимовно сумно.
Внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання біля Успенівки Запорізької області загинув Ярослав Комаров, 2001 року народження, мешканець с. Волиця Друга на Красилівщині.
На Донеччині загинув командир 95-ї Житомирської десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ, уродженець села Новокостянтинів на Летичівщині Вадим Журавський, позивний Вікінг. Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний. Воїну 10 червня мало б виповнитись 24 роки. Вадим Журавський нагороджений орденом «За мужність» III ступеня указом Президента України від 15 квітня 2022 року № 242/2022.
На 38 році життя 22 травня, в результаті ракетно-бомбового удару, завданого росіянами по місцю дислокації загону у Запорізькій області, загинув старший сержант поліції Ігор Махлай. Напівсиротою залишилась його 9-річна донечка. Поховали Ігоря на кладовищі у селі Голосків, де він народився і де мешкають його батьки. Указом Президента України від 27 грудня 2022 року поліцейського Ігоря Махлая нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно.
Трагічна звістка цього разу прийшла до Славутської громади. У бою з окупантами поліг старший лейтенант Назарій Приймак. Йому назавжди залишиться 26 років.
У Хмельницькій громаді попрощалися з солдатом Миколою Глєбічевим. Добровольцю Збройних сил України було 50 років. Загинув Микола 13 травня. Без батька залишилося двоє дітей.
У боях за вільну Україну віддав життя 53-річний капітан Олексій Лопатін. У нього залишилась мама, кохана дружина і син. У день прощання Герою присвоїли нове звання, але вже посмертно.
Хмельничани попрощались із Олександром Гарадчуком, 1969 року народження. Мужній воїн загинув у бою із російськими загарбниками в Запорізькій області.
Одразу двох воїнів, які служили в підрозділах обласного центру, провели в останню путь — хмельничанина Вадима Дмитришина та чернівчанина Андрія Кравченка.
Славута прощалася з захисником Денисом Ріхтером, якиий поліг у бою з російськими окупантами 25 травня у Бахмутському районі Донецької області. З 2015 року воїн брав участь в АТО/ООС. В перший день російського вторгнення Денис уже обороняв Київ. Згодом був відправлений на схід України. У Героя залишились мати, дружина та двоє синів.
Хмельничани провели в останню путь 35-річного Сергія Тацького, який служив інспектором прикордонної служби у Луганському прикордонному загоні. Військовослужбовець родом з Кривого Рогу. Пішов на службу ще 2014 року, брав участь в антитерористичній операції. Був поранений, згодом переїхав у Хмельницький. Тут мешкав з дружиною.
Під час артобстрілу в Луганській області загинув 47-річний Віктор Паленко. З 24 лютого пішов добровольцем захищати Україну. Героя поховали 22 травня на сільському кладовищі у Розсоші.
У бою на Запорізькому напрямку загинув кам’янчанин Максим Квапиш на псевдо Булінь.  Воїну  було тільки 22 роки. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі воїна посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
28 травня жителі села Шекеринці Плужненської ОТГ дізналися, що, захищаючи свободу, незалежність і територіальну цілісність держави, віддав життя 34-річний Богдан Базилюк. Удома залишились осиротілі батьки. Указом Президента України №526 від 22 липня 2022 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, його посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороду отримав батько Героя — Ігор Іванович.
Днями в боях з московськими окупантами від ворожого осколку загинув молодий тренер з Хмельниччини, військовослужбовець тероборони Назар Макаренко.
Старшому лейтенантові Віталію Гуменюку було лише 23... Воїн родом із Ярмолинець. Воював на фронті, на найгарячіших ділянках. 18 травня Віталій з побратимами потрапив під ворожий обстріл і отримав важке поранення. Лікарі відчайдушно боролися за життя воїна, однак
27 травня його серце перестало битися. У Віталія залишилися батьки, брат і дружина. А ще він чекав на появу свого первістка і хотів, аби той зростав у вільній Україні.
80 десантно-штурмова бригада, у складі якої воював уродженець села Вівся, що на Чемеровеччині, Назар Божик, обороняла Донецьк. Загинув, рятуючи бойового товариша. Однокурсники хлопця розпочали збір коштів — фінансову допомогу єдиній найріднішій людині Назара — бабусі.
На війні проти росіян загинули старший солдат Андрій Рудик із села Підлісне та Микола Курашкевич із села Вовковинці. Обоє родом із Деражнянщини, обоє проходили військову службу у підрозділах десантно-штурмових військ.
Богдану Демчуку 28 травня мало б виповнитися 27 років. Він народився у селі Жадани Іллінецької громади. Разом із братом Олегом стримував росіян на території Маріуполя, а потім, у надскладних умовах цілковитої блокади, на «Азовсталі». Загинув він 29 квітня.  За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент України посмертно нагородив Богдана Демчука орденом «За мужність» III ступеня. 28 грудня 2022 року у селі Шарівка Хмельницького району старшому сержанту ОЗСП «Азов» відкрили меморіальну дошку.
Славутчина прощалася з 32-річним старшим солдатом командиром реактивної системи залпового вогню — Михайлом Афанасьєвим, котрий загинув у бою з російськими окупантами 27 травня на Донеччині.
На Новоушиччині віддали останню шану Герою — Василю Кухару з села Шебутинці. 27 травня воїн перебував на полігоні Нацгвардії у місті Дніпро. Саме туди вдарила російська ракета.
Загинув від осколкового поранення голови під час ведення бойових дій, вірний присязі при захисті рубежів нашої країни Михайло Колянов із села Ляпинці (Чорноострівська громада). Його життя, як спалах комети. Він залишив після себе яскравий слід, віддавши життя заради Перемоги.
У Хмельницькому в останню путь провели ще одного загиблого Героя — військового Сергія Новікова. Йому було 43 роки. Життя захисника обірвалося поблизу Бахмута на Донеччині 28 травня.
На війні з російськими окупантами поліг Микола Лось з Княжполя Слобідсько-Кульчиївецької громади, що на Кам’янеччині. Йому було лише 39.
У Красилівській тергромаді оголосили День жалоби за полеглим в Маріуполі Сергієм Радковським, 1993 року народження, жителем села Манівці. Тіло Героя поховано на тимчасово окупованій території «Азовсталі». На жаль, на сьогодні перепоховання військовослужбовця є неможливим.
У Хмельницькому попрощалися з військовослужбовцем Сергієм Бецалом. Боєць загинув у 25 травня у Донецькій області. Йому було 46 років.
25-річний Юрій Панчук родом з Понінківської тергромади. 5 червня рідні дізналися жахливу звістку — нещадна та неймовірно жорстока війна забрала молоде життя. Оси­ро­ті­ла без сво­го за­хис­ни­ка ці­ла ро­ди­на — ма­ма Люд­ми­ла, сес­тра, бра­ти. За­ли­шив­ся без та­та одноріч­ний син.
Ігор Русий загинув в бою в місті Золоте на Луганщині. Йому було 57 років. Ігор Петрович багато років працював на освітянській ниві. Впродовж трьох років очолював Старосинявську РДА. А з початком війни пішов добровольцем у тероборону. Воїна проводжали в останню дорогу третього червня в Старій Синяві.
У Хмельницькому попрощалися із загиблим Сергієм Новіковим. Був мобілізований і пішов захищати країну, коли почався повномасштабний наступ. У жовтні цього року, в День захисника України — 14 жовтня, йому мало б виповнитися 44 роки. У нього залишилися дружина і діти. 
У Кам’янці провели в останню дорогу Максима Квапиша. У бою 26 травня на Запорізькому напрямку Герой зазнав смертельних поранень. До початку повномасштабної війни з російськими окупантами кам’янчанин був командиром київського осередку ГО «Авангард культурна спілка». У Максима залишилися дружина, батьки та сестра.  За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Президент Укрїани посмертно нагородив Максима Квапиша орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Трійко малечі залишилися без батька — на війні загинув військовий Микола Вовк. Боєць був родом із Старої Синяви. Служив у Військовому інженерному інституті при ПДАТУ, що в Кам’янці. Поховали бійця на Алеї Героїв у Хмельницькому.
Хмельниччина попрощалася одразу з трьома Героями, — в останню дорогу провели Олександра Кузяка із Кам’янеччини, Миколу Бойка із Красилівщини та Івана Тимощука з Ізяславщини.
Олександра Кузяка знали в рідному селі Підлісний Мукарів як спортсмена та активіста. Чоловік був родом із багатодітної сім’ї, працював зварником. 47-річний боєць мав дружину та двох доньок.
33-річний солдат Микола Бойко проживав у селі Волиця. військовослужбовець визволяв Україну від рашиської навали, починаючи з 2014 року. 9 червня 2022 року Герой підірвався на вибухівці в районі населеного пункту Новоселівка Донецької області.
Панахида за загиблим пройшла в храмі Іоанна Богослова в рідному селі солдата. Там же і поховали Героя. В нього залишилися батьки, донька та вагітна дружина.
13 червня, на Шепетівщині прощалися зі старшим сержантом 34-річним Іваном Тимощуком, уродженцем села Радошівка Ізяславської територіальної громади. З перших днів російської агресії, у 2014 році, пішов добровольцем на фронт. Загинув військовослужбовець під час виконання бойового завдання в Краматорську.
Неможливо словами утішити рідних, котрі втратили сина та брата, коханого чоловіка та батька.
Під Бахмутом Донецької області підірвався на міні доброволець Олександр Квасниця із Волочищини. Олександр родом з села Глядки Наркевицької тергромади. З початком бойових дій, пішов обороняти Україну добровольцем разом із рідним братом Олександром. Був неодноразово поранений, але завжди повертався на фронт. На жаль, жорстока війна обірвала його життя. Напівсиротою залишилася донька-першокласниця. Не побачать сина батьки. Героя ховатимуть у рідному селі Глядки. 
Страшна втрата для Вовковинецької територіальної громади. Лише цього тижня мешканці громади поховали Євгена Мельника, який загинув на Луганщині та Сергія Бабасюка, якого не стало 4 червня. Як знову трагічна звістка прийшла у громаду, — загинув Олександр Корчинський.
Хмельниччина втратила ще одного відважного воїна — Богдана Стасюка з Давидковець. У липні йому мало б виповнитися 35. Вдома у захисника залишилася дружина, 10-річний син, мама і брат.
На війні загинув Сергій Сабадаш. Йому було 43 роки. Він мешкав у селі Фурманівка Кам’янець-Подільського району.
Другого червня загинув 46-річний хмельничанин В’ячеслав Тхоржевський. Без батька залишилися троє його синів. Найстаршому Святославу — 22 роки. «Тато буде бачити нас з неба», — сказав син полеглого Героя, маленький Богдан.
На Харківщині підірвався на міні 58-річний доброволець Сава Олійник. Герой родом із Полонного. Мав дружину, двох дітей, зятя та невістку. Поки воював, народилася найменша внучка, але боєць так і не встиг її побачити.
Захищаючи Україну, загинув 55-річний хмельничанин Віктор Марисюк. Це сталося майже три тижні тому. 18 червня з ним попрощалися в обласному центрі. Віктор Марисюк став 45 загиблим мешканцем Хмельницької громади від 24 лютого. Поховали його на Алеї слави у мікрорайоні Ракове. У нього залишилися дружина та донька.
17 червня на Донеччині загинув доброволець Сергій Прозоровський з Ізяславщини. Герой виконував бойове завдання і підірвався на міні.
На війні загинув красилівчанин Володимир Бабій. У перші дні російської широкомасштабної агресії Герой повернувся додому з-за кордону і пішов добровольцем на передову. На жаль, на 44 році його життя обірвалося.
Йому було 27. Близькі пригадують Дмитра Безрукого завжди позитивним й усміхненим. Доброволець загинув на Луганщині під час артилерійського обстрілу.
Володимир Гулькевич загинув, обороняючи села Раденськ та Олешки у Херсонській області, там його і поховали. Шепетівчанин, воював стрільцем-помічником гранатометника 2 механізованого відділення 1 механізованого взводу.
Нещодавно Президент України нагородив Володимира Гулькевича орденом «За мужність» ІІІ ступеня, посмертно. Державну нагороду вручили матері військового, Людмилі Гулькевич, голова Хмельницької військової адміністрації Сергій Гамалій та керівник Шепетівської районної військової адміністрації Олексій Глушаков.
Під обстрілами РСЗВ «Град» у Сєвєродонецьку загинув командир механізованого взводу, старший лейтенант Сергій Глушанець. Поховали Героя з усіма військовими почестями у Славуті. Вдома залишились батьки, сестра, син та кохана жінка.
У Хмельницькому попрощалися з 47-річним Олександром Адамським, який загинув під час виконання бойового завдання в районі Сєвєродонецька.
Медаль «Захиснику Вітчизни» (посмертно) від Президента України отримали рідні трьох загиблих курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, — Сергія Шевчука, Владислава Загороднього та Владислава Краснолуцького. Воїни загинули під час артилерійського обстрілу Харкова.
На Донеччині загинув боєць із села Слобідка-Балинська, що на Кам’янеччині, Віктор Демчук, 1980 року народження. «Немає таких слів, які б зараз могли заспокоїти згорьовану родину Героя. Без батька залишилось троє дітей...» — повідомили у Маківській сільській раді.
Олександр Мельник з Городка загинув в перший день війни під час артобстрілу росіянами. Президент України посмертно нагородив Героя орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Нещодавно у військовій частині сина відзнаку отримали батьки бійця.
Хмельницький попрощався зі двома своїми Героями, — 29-річним Віктором Мазуром та 48-річним Олегом Гуменюком. Ракетники загинули в один день у Запорізькій області. В один день вони знайшли і спокій на Алеї Слави.
22-річний Роман Сович не дожив до дня народження всього місяць. Хлопець родом з Красилова. З 2019 року брав участь у бойових діях. Життя воїна обірвалось 19 червня поблизу села Богородичне Донецької області. В нього залишились бабуся, батьки, сестра.
У Хмельницькому попрощалися з добровольцем Валерієм Гуменюком. Йому назавжди лишилося 53 роки. Був мобілізований у перші дні повномасштабного вторгнення росії. Загинув захисник України минулого тижня, 19 червня. Без чоловіка та батька залишилися дружина та діти.
18 березня під час виконання бойового завдання у Запорізькій області загинув Олександр Заборський. Служив Герой у 19 окремій ракетній бригаді. Досвідчений військовий зв’язківець, мав «золоті руки». На момент смерті йому було 48 років. Тривалий час не було змоги поховати тіло бійця, оскільки потрібно було провести відповідні процедури. У нього залишилися дружина та син.
На Донеччині під час виконання бойового завдання загинув Олександр Уруп. Його життя обірвалося на 63-му році. Жителі Дунаєвецької тергромади зустріли воїна «живим коридором» та провели його в останню путь.
В Олександра залишилися дружина, донька та син.
Хмельницький знову у скорботі. 21 червня провели у вічність 43-річного Василя Шевчука. Дружина залишилась вдовою, а діти більше не пригорнуться до рідного батька.
26 червня під Сєвєродонецьком на Луганщині загинув Вадим Ангел, 1991 року народження.
Тридцятитрирічний Олександр Севрук зі села Радошівка загинув 12 березня. Президент України нагородив бійця орденом “За мужність” ІІІ ступеня, посмертно. 28 червня нагороду вручали матері загиблого Неонілі Севрук в Ізяславській міській раді.
2 липня стало відомо про загибель на війні 52-річного Олександра Міщука з с. Велика Медведівка, що на Шепетівщині. Молодший сержант Олександр Міщук трагічно поліг 27 червня, під час мінометного обстрілу московськими рашистами невеличкого села Верхньокам’янка Лисичанської МТГ Сіверськодонецького району Луганської області.
У суботу в Ярмолинцях попрощалися із Володимиром Совою-Лісовцем. Під час церемонії прощання оголосили про посмертне нагородження сержанта відзнакою Президента України Володимира Зеленського. Також за дорученням Головнокомандувача ЗСУ генерала Валерія Залужного зачитали пам’ятний лист на знак глибокої вдячності за жертовне служіння полеглого захисника в лавах Української армії.
На Чемеровеччині попрощалися з Михайлом Кіндзерським. Герой самовіддано протистояв російським окупантам, виборюючи майбутнє нашої держави, своєї родини, нас з вами! 
Шепетівська громада віддала останню шану 54-річному штаб-сержанту Анатолію Піддубному. Загинув під час виконання військового обов’язку 13 березня поблизу села Піски Чернігівської області. 
Війна обірвала життя добровольця – 56-річного Володимира Борисюка. Захисник родом із села Клубівка, що на Ізяславщині. Відважний воїн загинув під час ворожого артилерійського обстрілу в Донецькій області.
Виконуючи бойове завдання, загинув 38-річний військовослужбовець механізованого баталь- йону однієї із військових частин Іван Назаров, 1984 року народження. Родом боєць із села Лісоводи, що на Городоччині. Вдома залишилося двоє неповнолітніх дітей.
Під час виконання бойового завдання віддав своє життя за Україну штаб-сержант, командир розвідувального взводу 32-річний Борис Савіцький. Воїн родом з міста Шепетівки. Герой пішов воювати за Україну ще у 2014 році, в перші дні війни. Борис Борисович мав чимало нагород та відзнак різного рівня за успішне виконання бойових завдань. У загиблого залишилися мати, дружина та 4-річна дочка.
Важка втрата для Дунаєвецької громади — загинув Вадим Франчук, мешканець села Мушкутинці. Осиротіли батьки, дружина, синочки.
Днями жителі Білогірщини провели в останню дорогу військовослужбовця Віктора Кокошка. Герой воював у складі 110-ої окремої бригади територіальної оборони. Його життєвий шлях обірвався  6 липня, поблизу Авдіївки. Прощалися з Героєм у Білогір’ї та рідному селі Жемелинці.
У Хмельницькому попрощалися з 21-річним Віталієм Леськовим, Який був членом організації «Сокіл Хмельницький». Вперше воїн поїхав на фронт у віці 16 років, воював у Добровольчому корпусі.
Рідні провели в останню путь Дмитра Іверова. Він був бійцем 10 окремої гірсько-штурмової бригади. Захисникові було 24 роки, загинув у Луганській області.
У бою з російськими окупантами віддав своє життя зовсім юний Сергій Сищук. Захисник 2002 року народження. Поховають Героя на Новому кладовищі у Славуті.
Страшна звістка прийшла і в Наркевицьку громаду, що на Волочищині. 13 липня підірвався на міні під час виконання бойового завдання мешканець села Шмирки Юрій Пастух. Герою було 39 років.
Захищаючи Україну від російських загарбників, загинув мешканець села Радошівка, що на Ізяславщині, Олександр Мельник. Він був розвідником-навідником розвідувального відділення розвідувального взводу 3 десантно-штурмового батальйону. Солдат загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині.
У жорстокій війні проти рашистів загинув житель Полонного Олександр Кравчук, 1974 року народження. Боєць служив з перших днів у ЗСУ. В загиблого залишилися дружина та двоє дітей.
На війні загинув Павло Семенов з села Криштопівка. А 17 липня йому мало б виповнитись 24 роки. З початку вторгнення росії в Україну пішов добровольцем на фронт. Героя проводжали в останню дорогу  11 липня. Жителі рідного села зустріли тіло молодого бійця живим коридором.
Славутська громада попрощалася зі своїм Героєм — Сергієм Сищуком. Юнак у розквіті літ загинув від рук кривавого російського агресора. Сергій пішов на передову добровольцем. У травні отримав державну відзнаку — нагрудний знак «За зразкову службу». Він не дожив всього 23 дні до свого 20-річчя.
У Хмельницькому попрощалися з 57-річним військовим Володимиром Мельничуком. Він служив кулеметником у 10-ій окремій гірсько-штурмовій бригаді та загинув у Донецькій області.
Захищаючи честь і незалежність Української держави, героїчно загинув у бою з російськими загарбниками на Донеччині Вадим Франчук. Герой був командиром третього десантно-штурмового відділення першого десантно-штурмового батальйону, мав звання сержанта. Вдома залишились батьки, дружина та сини.
Стало відомо про загибель у бою з російськими окупантами старшого солдата, старшого бойового медика десантно-штурмового батальйону 25-річного Олександра Погорільчука, брата покійного захисника України Віталія Погорільчука, з котрим Славутська громада попрощалася у квітні. У горі залишилися мама, яка втратила на російсько-українській війні двох своїх синів, та наречена.
Обласний центр прощався із двома полеглими військовими — Андрієм Невиданчуком та Вадимом Гаврилюком. Загиблі служили в одній бригаді. Боролися із ворогом на Миколаївщині. Один нещодавно одружився, в іншого залишилося двоє маленьких дітей.
Того дня він встиг обмінятися повідомленнями з коханою у месенджері, а через годину після цього воїн загинув. Сержантові поліції Миколі Фурману було 47 років. Герой поліг під Слов’янськом, на Донеччині. У чоловіка залишилося двоє дочок та дружина.
Страшна звістка надійшла до Волочиської тергромади. Клята війна відібрала життя старшого солдата з села Авратин Олександра Мурзи, 1995 року народження. Герой загинув у Миколаєві.
В боях на Донеччині поліг 41-річний Володимир Ткаченко. Захисник був родом з села Немичинці (Гвардійська тергромада). Вдома залишилася сестра та старенький батько.
Внаслідок важких поранень, отриманих під час бою біля Новомихайлівки на Донеччині, помер захисник Леонід Федюк.
У Кам’янці-Подільському попрощалися з командиром інженерно-саперного взводу старшим лейтенантом Максимом Дербушевим. Герой потрапив під мінометний обстріл. Єдиний син у матері загинув 27 травня.
Сумна і трагічна звістка з фронту надійшла в Судилківську громаду, що на Шепетівщині. Під час бойового завдання загинув Володимир Лакей, 1979 року народження. У Володимира залишилися мама, дружина та двоє дітей.
Як повідомили з 2-го окремого батальйону добровольчого корпусу «Правий сектор», загинув Олександр Попов (позивний Дракон). Боєць поліг у боях за Бахмут, на Донеччині. Олександр Попов був родом з Кам’янця-Подільського. Цьогоріч у травні йому виповнився 41 рік.
Від рук російських окупантів загинув Андрій Ткачук, капітан, командир другої механізованої роти першого механізованого батальйону 14 окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого. Воїну було лише 25 років.
У селі Пасічна на Ярмолинеччині попрощались із солдатом ЗСУ Олегом Козловським. Герой був важко поранений. Лікування та реабілітація тривали три місяці. Медики зробили все можливе, але серце воїна не витримало. Олегові Козловському було 50 років.
Від важких поранень у госпіталі помер 41-річний Олексій Дем’янчик з села Йосипівка Старосинявської громади.
Трагічна звістка прийшла до Кам’янця-Подільського. Стало відомо, що у Соледарі на Донеччині загинув старший сержант Георгій Антохов-Хлібороб.  Захиснику залишиться навіки 26 років...
У селі Завалійки, що на Волочищині, провели в останню дорогу молодого солдата Дмитра Миськова. Боєць загинув 23 червня поблизу населеного пункту Новомайорське на Донеччині. З початку російського вторгнення рашистів в Україну Дмитро пішов добровольцем на фронт. У вересні йому мало б виповнитися 24 роки. Без сина залишилась мати Ольга Григорівна Буйвало.
Славутчани попрощалися із земляком, захисником України, штаб-сержантом Сергієм Поповим. Боєць героїчно поліг у бою 29 червня під час артилерійського обстрілу на Донеччині.
У боротьбі з окупантом на Миколаївщині загинув 28-річний військовий Євген Чорноконь, із села Слобідка Новоушицької громади.
Під Харковом загинув Валентин Стайоха, мешканець Закупненської громади. Траурний кортеж з тілом захисника прибув на рідну землю 28 липня.
Під час бою у населеному пункті Івано-Дар’ївка Донецької області віддав своє життя 33-річний Вадим Гуцол. Боєць пішов воювати з окупантами 1 березня. Загинув Герой 20 липня.
Стало відомо про втрату ще одного воїна — Романа Новікова, 1982 року народження. Він поліг у бою 24 липня за Батьківщину у тій таки Івано-Дар’ївці на Донеччині.
На Ярмолинеччині попрощалися зі старшим сержантом Олександром Надоптою, який загинув у боях під Авдіївкою. Боєць потрапив під ворожий артилерійський обстріл та зазнав смертельного ураження. Того дня серце 43-річного захисника перестало битися.
У Хмельницькому попрощалися із Віталієм Лозою. Ще на початку російського вторгнення він вирушив добровольцем на війну. Військовий загинув 28 липня на Донеччині, у Покровському районі. Герою навіки залишиться 35 років.
Сумна звістка надійшла в Городоцьку тергромаду. Під час виконання бойового завдання 10 серпня загинув мешканець міста Іван Новоженін, 1974 року народження. Герой потрапив під артилерійський ворожий обстріл.
Ще двоє Героїв назавжди повернулися додому з Кам’янеччини. Під час виконання військового обов’язку загинув В’ячеслав Мартинюк з Нової Ушиці. А в боях у Донецькій області поліг житель села Жабинці 45-річний Василь Передерко. 
В боях за Україну загинув 21-річний бойовий офіцер, житель села Калачків (Китайгородська тергромада) Володимир Орловський. На сторінці громади пишуть, був молодий, перспективний, завжди готовий підставити своє плече. Проте життя розпорядилося по-своєму.
Життя одразу двох воїнів з Грицівської громади забрала російсько-українська війна. Виконуючи бойові завдання, загинули Микола Троян і Віталій Нестерук.
Сумна звістка прийшла в Ямпільську громаду Шепетівського району. У війні з окупантами загинув 54-річний мешканець села Лепесівка Дмитро Ямчук.
На Ярмолинеччині, в селі Косогірка, попрощалися із 32-річним Андрієм Оробчуком. Він запам’ятався людям роботящим та добрим. З початку повномасштабного наступу росіян на Україну Андрій був серед тих, хто вже наступного дня добровільно прийшов до військкомату. Боронив нашу землю на Донеччині і тут загинув. Вдома залишилась мати, дружина та сестра.  
Трагічні новини знову надійшли до Хмельницької області. У боях на передовій загинули двоє захисників 30-річний Валерій Олійник із Шепетівки та 23-річний Олександр Башук із Городка.
У бою з російськими окупантами загинув 52-річний кам’янчанин Олег Войцеховський. Боєць був смертельно поранений під час артилерійського обстрілу в районі селища Піски на Донеччині.
До Шепетівської громади надійшла сумна звістка про втрату. Під час виконання бойового завдання, захищаючи Україну, загинув штаб-сержант, головний сержант механізованого взводу Дмитро Д’яков, 1973 року народження. 
Страшна звістка з фронту не оминула Городок. Внаслідок артилерійсько-мінометного обстрілу на Донеччині загинув Владислав Хаєцький, 2001 року народження. 
Під час виконання бойового завдання загинув Сергій Сулук. Військовослужбовець із села Тинна Новодунаєвецької громади. Сергію було 24 роки.
Кам‘янеччина знову в жалобі. В бою з окупантами віддав своє життя Роман Горбатюк , 1980 року народження, з села Ставище Новодунаєвецької тергромади. За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдата Романа Станіславовича Горбатюка нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Орден вручили матері загиблого Героя.
Новоушиччина сумує з приводу трагічної загибелі Героя — Ігоря Глуговського, 1974 року народження.  Боєць загинув виконуючи бойове завдання у населеному пункті Дача Донецької області.
Пекуча звістка надійшла в Улашанівську громаду. В бою з російськими окупантами в населеному пункті Піски, що на Донеччині, загинув житель села Волиця, стрілець-санітар роти охорони Андрій Касян. Йому навіки 24.  
Красилівська громада втратила ще одного Героя. У боях поблизу Красногорівки Донецької області, захищаючи Україну, загинув майор окремого загону спеціального призначення «Омега» Північного об’єднання Національної гвардії України Вадим Зеленюк, 1988 року народження. За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Володимир Зеленський присвоїв військовослужбовцю звання «Герой України» (посмертно).
На Донеччині, захищаючи нас із вами від російського агресора, загинув житель Нетішинської міської територіальної громади — Володимир Мартинюк, 1972 року народження.
У бою загинув військовий із Шепетівського району Олександр Мосійчук. Воїн родом з села Любомирка. Виявивши стійкість та мужність, поліг у населеному пункті Піски Донецької області.
У День Незалежності України загинув ще один її Герой — Микола Носенко. Боєць був родом з села Кунів.
На Городоччині провели в останню дорогу захисника Валерія Рижого. Військовий мешкав у селі Чорниводи. Штаб-сержант загинув у селі Опитне Бахмутського району на Донеччині.
Захищаючи країну від російського окупанта поліг захисник Микола Лисенко. Захиснику виповнилось 38 років. Вдома залишилася дружина та донька.
У російсько-українській війні під час виконання бойового завдання загинув житель села Городище Сергій Заремба, 1973 року народження. 
В боях з російськими окупантами героїчно загинув Сергій Марчук, родом із Вовковинецької громади. 55-річний захисник виконував бойове завдання поблизу населеного пункту Катеринівка Донецької області. 19 серпня він отримав поранення несумісні із життям.
У село Печиводи надійшла трагічна звістка. В боях з ворогом на передовій загинув односельчанин Дмитро Сірук, 1995 року народження. 
У ході бойових дій на Донеччині 22 серпня загинув Євген Нестер. Родом Герой зі станції Ярмолинці.
Три дні був у жалобі Нетішин. Громада попрощалася зі сержантом резерву 7 запасної роти в/ч А0536 Іваном Іванюком, 1977 рокі народження. Воїн загинув 20 серпня поблизу Бахмута Донецької області під час артилерійського обстрілу.
Меджибізька територіальна громада в скорботі проводжала в останню путь Василя Ціолку, який віддав життя у боротьбі з російськими загарбниками. 
Зі захисником України Віктором Кудерським попрощалися мешканці Деражнянської громади.

Страшні звістки продовжують надходити на Кам’янеччину. На фронті, захищаючи Україну, загинув справжній патріот 33-річний Валентин Глуховський. Під час наступальних дій на Херсонщині загинув житель села Маків 53-річний Роман Орловський. Не повернувся з війни Сергій Подолян. Герою відтепер навіки 40. Вдома залишились батьки та двоє діток — Михайлик і Софійка. Надійшло повідомлення про загибель 37-річного Руслана Старчука. Герой поклав своє життя під час артобстрілу на Миколаївщині. Ще одна трагічна звістка — на фронті загинув кам’янчанин Дмитро Гловачевський. Йому навіки буде 38 років. Без чоловіка і батька залишилися дружина, син та донька. В боях на передовій загинув Олег Чорний. 41-річний захисник виборював свободу ціною власного життя. Він мешкав у Китайгородській тергромаді.  Серце ще одного військового з Кам’янеччини перестало битися в останній день літа. Загинув Олег Дибко, житель села Улянівка.
Полеглий Василь Луцик проживав у Хмельницькому. Йому тепер навіки 39. Поховали Героя у рідному селі Западинці Меджибізької громади. Вдома залишилася дружина та двоє дітей.
В обласному центрі попрощалися з військовим Юрієм Курдибахою. На момент смерті йому був 51 рік. Він загинув у Бахмуті Донецької області 25 серпня. У героя залишилися дружина та четверо дітей.
Живим коридором 31 серпня зустрічала лейтенанта Руслана Волошина рідна Віньковеччина. 17 серпня йому виповнилося 23 роки. 
Сумна звістка прилинула до Білогірської громади. Під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Піски поліг Андрій Миколюк із Жемелинців. 
Від важкого поранення, отриманого в боях з російськими окупантами, загинув Олександр Сердечний. Герой був з 1989 року народження. Мешкав у Великій Медведівці.
Страшна звістка прийшла 31 серпня в Антонінську громаду. Внаслідок важкого поранення, отриманого в бою з окупантами, загинув 34-річний Олег Синюк. 
Військовий Артур Круковський загинув у населеному пункті Чаплине, що на Дніпровщині. Чоловік оберігав наш спокій шість років.
Трагічна новина надійшла на Ізяславщину. Від рук окупантів на Донеччині загинув 32-річний клубівчанин, стрілець Олександр Захаров.
У Хмельницькому віддали останню шану загиблому захиснику України 46-річному Василю Романюку. Він поліг 17 серпня у селищі Піски на Донеччині. 
Знову болюча втрата. На війні загинув солдат Роман Березовський, 1997 року народження, зі Славути.
Окупанти обірвали життя Василя Майданюка, жителя села Блищанівка. Йому було 43 роки.

Село Клубівка на Ізяславщині провело в останню путь свого відважного воїна, стрільця-снайпера Віталія Коротюка. Воїн загинув, захищаючи Україну від російських окупантів, у боях на Харківщині. Йому було 
28 років....
У Хмельницькому віддали останню шану загиблому на війні Костянтину Мочульському. Захиснику був 31 рік, свій останній бій він прийняв у районі Донецька.
У Гвардійському Хмельницького району попрощалися з командиром мотопіхотного відділення дніпровської 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», старшим сержантом 48-річним Геннадієм Фурмановим . Спільно з товаришем евакуйовували пораненого побратима з поля бою. Уламок ворожого снаряда залетів між пластин бронежилета і розірвав серце. Командир поліг на полі бою зі зброєю в руках.
Сумна й страшна звістка прийшла до Крупецької громади, що на Шепетівщині. 7 вересня у зоні бойових дій віддав своє життя житель села Колом’є Михайло Бондарчук.
Хмельничани провели у вічність Анатолія Заверуху.  В 57 років чоловік добровольцем пішов боронити Україну. Військовий загинув на Донеччині.  
В районі селища Піски Донецької області загинув хмельничанин Арсеній Пілець. Це сталося 1 вересня. На момент смерті військовому було 49 років.
На півдні країни в боях із ворогом поліг житель села Соколівка, що на Ярмолинеччині, Андрій Бернада.  Захисникові було 32 роки.
Хмельниччина втратила на війні ще одного Героя. В боях за Україну загинув 49-річний Роман Камінний. У зв’язку із втратою на території Старосинявської тергромади 7 вересня оголосили Днем жалоби за полеглим бійцем. Цього ж дня з ним прощалися в рідному селі Уласово-Русанівка. 
Кам’янець-Подільський район втратив ще одного бійця — Михайла Стихуна. Йому навіки залишився 41 рік.  Герой поклав життя внаслідок ворожого артобстрілу на Миколаївщині.
Ще одного Героя втратила  Красилівщина. Поблизу населеного пункту Осокорівка Бориславського району, що на Херсонщині,  від отриманого поранення загинув гранатометник стрілецького взводу, солдат Сергій Кривіцький із села Печеське.
Полонщина  сумує з приводу трагічної загибелі Олега Поліщука. Загинув Герой 29 серпня. 25 серпня йому виповнилося тільки 28 років.
Хмельничани попрощалися з Андрієм Бахтовим 47 років. Герой поліг поблизу Бахмута. Вдома залишилися батьки, дружина і троє дітей.  
У військовій частині передчасно помер учасник бойових дій у зоні проведення АТО/ООС, військовий, житель села Адампіль Ігор Вітомcький, 1966 року народження. Пішов добровольцем у ЗСУ, брав участь у боях за Україну   в м. Волноваха Донецької області з 2014 р. по 2015 р. У квітні 2022 р.   продовжив військову службу   в одній з військових частин. Старосинявська громада глибоко сумує з приводу смерті земляка.

У Харківській області загинув стрілець першого стрілецького відділення 3 стрілецького взводу 1 стрілецької роти, солдат Граф Афанасіядє, 1983 року народження, житель Шепетівки.
Виявивши стійкість і мужність, 10 вересня поблизу населеного пункту Любомирівка Миколаївської області загинув Юрій Карчков, 2002 року народження, житель міста Красилів.
У жалобі за полеглим захисником Ізяславська громада. 53-річний сержант, начальник ПММ Віктор Дацюк поліг під час ракетного обстрілу на Харківщині.
У районі населеного пункту Волоська Балаклія Харківської області при виконанні бойового завдання загинув військовослужбовець із Полонщини Олександр Припута.
Знову сумна звістка про втрату в Шепетівській громаді. При виконанні бойового завдання 13 вересня загинув солдат Віктор Сивоконюк.
16 вересня Ямпільська селищна рада повідомила про загибель земляка, захисника України Олега Бачинського.
На Харківщині загинув командир танка, житель села Більчин Мислятинського старостинського округу на Ізяславщині, Василь Герасимович. 
Болюча звістка сколихнула Наркевицьку громаду. У боях з російськими окупантами поліг Олександр Лепікаш, 1983 року народження.
Загинув захисник із Китайгородської тергромади Вадим Марунчак. Під час ракетного обстрілу росіян по Дніпру, він потрапив у зону ураження. Йому навіки відтепер 24...
У війні за Україну віддав своє життя молодший сержант Олександр Яценко, 1988 року народження. Захищаючи рідну землю загинув Петро Розквас із смт Базалія. Провели захисника в останню путь у Теофіполі.
Сумна звістка прийшла до Новоушицької територіальної громади. В боях на Харківщині поліг Борис Шафранський. Останній бій воїн дав у Вовчому Яру. У квітні Героєві виповнилося 46 років.
Не оминула страшна звістка Щиборівську громаду Хмельницького району. У боях з окупантами загинув військовослужбовець Роман Нахильчук, 1984 року народження.
Хмельницький втратив Героя Вадима Рудого. Військовому було 48 років. «Хто, як не я? Не мають молоді гинути», — такі слова Вадима Анатолійовича згадували його друзі й однокласники під час прощання із захисником.
На Харківщині загинув cпортсмен, автор книги «Час відважних» Євген Ролдугін (Тунгус). Про загибель хмельничанина повідомили військові побратими в понеділок, 12 вересня. За їхніми словами, Євген загинув, рятуючи з поля бою важкопораненого. Йому було 27 років.
Хмельницький попрощався зі старшим лейтенантом Тарасом Садовніком. Йому лише нещодавно виповнилось 24...

Ізяславщина втратила ще одного військовослужбовця — молодшого сержанта, старшого оператора з інженерної справи Максима Дністряна. Тепер йому навіки 29 років.
У с. Лавринівці Шепетівського району попрощалися з воїном Едуардом Казмірчуком. Майже сім місяців жевріла надія, що цей юнак живий. Але 23 вересня, на жаль, експертиза ДНК підтвердила його смерть. Як встановлено, мужній захисник, гідний син своїх батьків загинув 
11 березня в районі с. Варівськ Вишгородського району Київської області.
Війтовецька громада провела в останню дорогу свого Героя — молодого хлопця Даніїла Братаніча. Юнак, якому лиш нещодавно виповнилося 23 роки, пішов добровольцем на війну. Отримав позивний Курт, служив у легендарному полку «Азов» та пишався цим понад усе. 
14 вересня старшому солдатові Геннадію Стерницькому виповнилося 35 років. Наступного дня він загинув. Сталося це на Харківщині. Героя поховали в рідному селі Божиківці Деражнянської ОТГ. Без батька залишилося двоє маленьких дітей.
Віньковеччина в жалобі. 20 вересня під Соледаром загинув уродженець смт Віньківці Юрій Цуцман. Йому було лише 28 років.
Трагічна новина не оминула Новоушиччину. В бою за Батьківщину в населеному пункті Вовчий Яр Харківської області віддав своє життя Олександр Мароха. Воїну було 38 років. Він три місяці не дожив до 39. Олександр був родом із села Заміхів.
Командир бойової машини механізованого взводу Микола Приймак поліг неподалік населеного пункту Миколаївка Донецької області під час артилерійського обстрілу росіян. Герой був родом з Полонного. 
Під час виконання бойових завдань на Херсонщині, загинув сапер Юрій Гребелюк. Герой був родом із Кам’янеччини, та останнім часом проживав у Броварах на Київщині. Йому навіки залишилось 30 років. Удома залишилися дружина та маленька доня. 
Величезна втрата для Шепетівщини. На війні загинув житель Полонської тергромади Вадим Дехтярук. Герою було всього 36 років. 
22-річний Богдан Галачинський проживав у Дунаївцях. Воював на сході. Відбиваючи штурм окупантів, боєць отримав важкі осколкові поранення в голову. Він потрапив до реанімації в Дніпрі, однак, лікарі не змогли врятувати його життя.
У скорботі Чемеровецька громада. 17 вересня у визвольних і переможних боях за Ізюм загинув Павло Джугин. Надто короткий життєвий шлях пройшов Павло. Народився в 1999-му...
Днями зупинилося серце ще одного захисника — Сергія Грошова, жителя села Калиня. Сергій брав участь у боях під Ізюмом. Там отримав важке поранення. Лікарі, на превеликий жаль, не змогли врятувати захисника. Вдома у нього залишилися сиротами четверо дітей. 
Трагічна звістка надійшла на Кам’янеччину. Загинув у населеному пункті Оскіл Ізюмського району Харківської області молодий хлопець Микола Михайловський. Потрапив під танковий обстріл окупантів. Його життя обірвалося в 19-річному віці.
Біля населеного пункту Оскіл Ізюмського району на Харківщині загинув Павло Матієшен. Воїнові назавжди буде 21 рік. Родом він із Красноставців, що на Чемеровеччині.
Хмельничани віддали шану та провели в останню путь старшого солдата Олександра Борбуцького. Загинув Герой 19 вересня на Луганщині. Йому тепер назавжди 22.
Став на захист держави в перші дні повномасштабного вторгнення і загинув 29 серпня матрос Володимир Кремінський. Поховали Героя на Алеї слави у мікрорайоні Ракове у Хмельницькому. Йому тепер назавжди 28...

Хмельничани провели в останню путь 49-річного сержанта Збройних сил України Сергія Везденецького. Герой загинув 15 вересня, звільняючи від ворога Харківську область. Поховали Сергія Везденецького на Алеї Слави кладовища в обласному центрі.
Судилківчанин Володимир Сидоренко обрав своєю професією захист українського народу. Капітан МВС, він воював за Україну під час АТО/ООС, продовжив боротьбу за незалежність і після повномасштабного вторгнення. Герой загинув 23 вересня на Донеччині. У Володимира Дмитровича залишилися мама, брат, син і донька.
Леонід Данилюк зі Славутської ТГ загинув на Донеччині. Воїн народився в селі Рівки, що на Славутчині. Без тата залишилося двоє дітей. Воїну було 39 років.
Нетішинська міська територіальна громада в жалобі. На полі бою, захищаючи Україну від російських окупантів, загинув військовослужбовець Об’єднаного навчально-тренувального центру в/ч А2641 солдат Юрій Бацан, 1981 року народження.
На війні 28 вересня загинув Євген Березніков зі Староушицької громади. Йому було тільки 24 роки. Військовослужбовець був родом із села Рункошів. Поліг, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Горобіївка Дворічанського району Харківської області, під час артилерійського обстрілу зі сторони збройних сил рф.
Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Вільшанка Дворічанського району, що на Харківщині, загинув командир бойової машини, 53-річний сержант Павло Хміль.
У Хмельницькому віддали останню шану військовому Олександру Новікову. Захиснику було 57 років. Він помер 24 вересня. Воїн мав бойовий досвід в Афганістані, а також в антитерористичній операції на сході в 2015-2016 роках. Коли почалося повномасштабне російське вторгнення, пішов на війну добровольцем.
18 серпня загинув син Олександра. Це сталося біля селища Піски на Донеччині. Юридично його вважають зниклим безвісти. Не минуло й 40 днів, як в Олександра не витримало серце, і він 24 вересня пішов за сином.
На Кам’янеччині попрощалися із Олександром Шушковим. Хлопчина загинув у боях на Донеччині. Йому було лише 21... Ще жити б і жити...
Дунаєвецька міська територіальна громада втратила ще одного Героя —  молодшого сержанта 1 стрілецької роти, Максима Акімова, 1984 року народження, який загинув захищаючи рідну землю поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області.
У селі Лежине Запорізької області загинув 43-річний чемерівчанин, військовослужбовець нашої 48-ої бригади Віталій Векліч.
Розміновуючи територію під Лиманом, 2 жовтня загинув кам’янчанин, військовослужбовець 48-ої бригади Владислав Неборський. Воїну було лише 27...
Спільно із Владом Неборським 2 жовтня на Донеччині підірвався і його побратим — 31-річний Павло Кириленко. Пліч-о-пліч з товаришами розміновував деокуповану територію, свідомо ризикуючи життям. Родом боєць з Полтавщини. Там його і поховають.
У боях поблизу Безіменного, що на Херсонщині, загинув мешканець села Масівці Хмельницької міської територіальної громади Олександр Комарніцький. 9 липня Захиснику виповнилося 32 роки.
У боях під Херсоном поліг мешканець Ямпільської громади Святослав Ушпалевич, який з перших днів війни захищав Україну від ворожих окупантів.
Першого жовтня під час штурмових дій у Херсонській області поліг смертю героя ізяславчанин, молодший сержант, бойовий медик гірсько-штурмового взводу Юрій Мосьпак. 
Наступного дня, другого жовтня, в тому ж регіоні під час ведення наступальних бойових дій героїчно загинув командир мотопіхотного відділення зі с. Щурівчики Олександр Васильчук. Вони віддали своє життя, захищаючи нас із вами.
У Хмельницькому в останню путь провели Павла Жука, який помер 2 жовтня після важких поранень, які отримав під час бойових дій в Херсонській області. Чоловік був педагогом та викладав інформатику в НВК №4. Тепер Павлу назавжди 29. Поховали Героя в селі Пашківці (Лісогринівецька ОТГ). На виконання наказу Головнокомандувача ЗСУ, сім’ї загиблого Героя вручено «Почесний нагрудний знак «За взірцевість у військовій службі»». Отримали нагороду дружина, донька та батьки загиблого.

На 47-му році життя 30 вересня у Донецькій області  героїчно загинув Олег Цимбалюк. Чоловік на початку повномасштабного вторгнення повернувся в Україну з-за кордону, щоб боронити державу від ворога. “Не міг дивитись, як гинуть побратими, як гинуть наші діти”, –  зі сльозами на очах каже двоюрідна сестра захисника Олена.   Поховали воїна на Алеї Слави в обласному центрі.
У битві за Україну в понеділок, 3 жовтня, поліг 36-річний військовослужбовець Андрій Слотюк. Поховали Героя в селі Коржівці Хмельницького району.
У боях за Піски, що на Донеччині, 29 вересня загинув Павло Боднарчук із Глибочка. Героєві було лише 22 роки.
При виконанні бойового завдання під Миколаєвом загинув головний сержант Юрій Севернюк, 1993 року народження. Корінний старокостянтинівець. Служив у морській авіаційній бригаді Миколаєва.
Хмельничани в останню путь провели Героя російсько-української війни Романа Вовка. Роман від 2018 року стояв на захисті України, загинув 2 жовтня 2022 року, звільняючи від росіян Донеччину. Роману Вовку навіки 28…
При виконанні службового обов’язку 5 жовтня загинув командир стрілецького відділення, молодший сержант військової частини А 7390, уродженець Нетішина,  Артем Белінський.
На Херсонщині, боронячи Україну від російських загарбників загинув житель села Оринин Олег Горний.
Захищаючи Україну, поліг на війні хмельничанин, старший солдат Олег Шевчук. Це сталося 4 жовтня на Херсонщині. Герою було 37 років.
Під час виконання бойового завдання загинув уродженець села Новоселиця, що на Полонщині, Андрій Кордас.

12 жовтня стало відомо про смерть Сергія Рудя з Ямполя Шепетівського району. Воїн загинув на російсько-українській війні під час виконання бойового завдання. Йому навіки 40 років.
Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув солдат із Шепетівки Юрій Касимов, 1973 року народження.
У боях під Херсоном внаслідок вогневого удару загинув уродженець Довгалівки (Ямпільська громада) Юрій Мельник. Йому було лише 20...
У тузі схилилася Чорноострівська громада. На полі бою під Херсоном поліг Володимир Чернов.
Судилківська громада попрощалася з молодшим сержантом інженерної бригади, 29-річним Артемом Кожаном. Воїн помер 13 жовтня внаслідок раптової зупинки серця. Прощання з героєм відбулося в рідному селі Білокриниччя.
Хмельницький навколішки провів в останню дорогу Олександра Прохніцького 35 років. Без коханого залишилася дружина, без батька — син-першокласник.
У боротьбі з окупантами загинув хмельничанин Олексій Демчук. Воїн із перших днів пішов боронити нашу країну від російської нечисті. У лютому він вступив до лав територіальної оборони. Брав участь у звільненні Херсонщини. Йому було 35 років і так залишиться назавжди.  
Сум чорною хмарою оповив Славутську громаду. В бою з російськими окупантами загинув штаб-сержант Андрій Домашин, 1973 року народження.
Під час виконання бойового завдання на Харківщині загинув 49-річний Олег Єфімчик із Сарнів (Війтовецька громада).
Жителі Деражнянської та Вовковинецької громад попрощалися з Павлом Оропаєм. Під час виконання бойового завдання 8 жовтня на Миколаївщині Воїн отримав важке поранення. Помер у госпіталі.
Жителі Щиборівської громади провели в останню дорогу славного воїна Олексія Цісельського. У боях з російською нечистю був важко поранений. Тривалий час боровся зі смертю за власне життя, але, на жаль, він відійшов у вічність і відтепер, підтримуватиме своїх побратимів із небес... Прощання відбулося в селі Радісне, де мешкав герой.
У скорботі й Кам’янеччина. У боях з російським окупантом отримав важкі поранення й загинув Андрій Россіхін. Герою з Кугаївців було тільки 20 років...
Страшна звістка прийшла до Грицівської громади. Під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув 51-річний Сергій Главацький.
Хмельничани віддали останню шану загиблому захиснику України, 44-річному старшому солдату Анатолію Сікорському. Він поліг на Київщині 11 березня, але поховати його змогли лише 18 жовтня.

Внаслідок поранення, не сумісного з життям, поблизу Куп’янська, що на Харківщині, 24 вересня загинув мешканець Рахнівки, водій механізованого відділення, молодший сержант Володимир Фурін. 
Страшна звістка прийшла в Новодунаєвецьку громаду. Війна забрала життя захисника України з Підлісного Мукаріва Олександра Татарчука.
На російсько-українській війні загинув 23-річний Максим Марищак. Воював у складі 95-ої десантно-штурмової бригади 2 десантно-штурмового батальйону. Востаннє Максим виходив на зв’язок 15 березня. Всю весну і все літо батьки не припиняли пошуків із надією, що син живий. Та 19 жовтня стало відомо, що захисника знайшли. Він навіки став Героєм. Юного воїна поховали в рідному селі Миньківці.
Під час виконання бойового завдання на херсонському напрямку, від кулі снайпера загинув уродженець Кривачинців солдат Василь Василенко, 1975 року народження.
Біль знову пронизав серця жителів Війтовецької громади. Під час виконання бойового завдання на херсонському напрямку, поблизу населеного пункту Нова Кам’янка, внаслідок ворожого артилерійського обстрілу 17 жовтня загинув командир стрілецького відділення Володимир Король.
Трагічна звістка сколихнула Ізяславщину. У боях на Донеччині 16 жовтня віддав своє життя солдат, навідник механізованого відділення Сергій Лук’янчук. Йому навіки залишиться 31 рік.
Ворожа куля на херсонському напрямку обірвала життя командира відділення 128 Закарпатської окремої гірсько-штурмової бригади, жителя села Біла Віталія Марманюка. Йому було лише 31.
Лави українського воїнства на небі поповнив старший солдат, 26-річний мешканець Михніва Юрій Ващук. Живим коридором Ізяславщина зустріла 17 жовтня тіло Героя.

У селі Печиводи (Берездівська громада) поховали водія кулеметного відділення Петра Петрука. Воїн загинув 19 жовтня у Бахмутському районі на Донеччині, під час мінометного обстрілу росіянами.
Востаннє повернувся до рідного Полонного український захисник. 22 жовтня в районі населеного пункту Бударки Харківської області загинув боєць взводу мінометної батареї, Олександр Фешин.
У бою з російськими окупантами загинув старший лейтенант 30-ї механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького Дмитро Федорчук, 1999 року народження. Боєць поліг у бою на початку осені, проте досить довго з’ясовувалися обставини його загибелі. 
29 жовтня, в Славуті, після заупокійної панахиди Героя поховали.
Невимовний біль для сім’ї, рідних, всієї Кам’янеччини. За наш з вами спокій загинув 31-річний Олексій Кривіцький.
Заслучненська громада оголосила 29 жовтня Днем жалоби за земляком, мешканцем села Котюржинці, Анатолієм Верхолою, який загинув під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Одрадівка на Донеччині.
Сумна звістка надійшла в Летичівську громаду. Захищаючи Україну і кожного з нас, загинув Віталій Сребнюк.
У Чорноострівській громаді відбулася церемонія прощання із Олегом Делітою. Він захищав цілісність кордонів нашої держави у складі 115 бригади, проявляючи стійкість, мужність і відвагу в щоденних боях за Батьківщину. Під час повномасштабного вторгнення росіян Олег із сім’єю проживав у місті Подільськ Одеської області, звідки 3 березня 2022 року добровольцем вирушив захищати рідну землю. 20 травня Олег Деліта загинув у зоні бойових дій. 17 червня був похований на кладовищі Краснопілля в Дніпрі. Нещодавно Олега Миколайовича перепоховали на кладовищі Чорного Острова.
19 жовтня поблизу населеного пункту Нова Кам’янка Бериславського району загинув Олександр Грузицький, зовсім трішки не доживши до свого тридцятиліття. 
21 жовтня, захищаючи Україну від російської орди на Бахмутському напрямку загинув мешканець села Крупець Тарас Юзвяк. У полеглого Героя залишилися дружина з сином, батьки та молодша сестра.
Живим коридором, схиливши голови і коліна, Хмельницький провів в останню путь двох Героїв. Олексій Сорвілов та Олександр Комарніцький загинули в боях за Херсонщину. Обидва пішли на фронт добровольцями. Олексію Сорвілову 19 жовтня виповнилося 35 років. Олександру Комарніцькому навіки — 37.
Сумна звістка надійшла до Староушицької громади. У бою з окупантами загинув єдиний син у матері Максим Зеленчонок зі Старої Ушиці.
22 жовтня в Донецькій області, захищаючи Батьківщину, загинув Сергій Олійник. Поховали Героя в селі Боришківці Кам’янець-Подільського району
24 жовтня у Хмельницькому провели в останню путь українського захисника Оруджева Рашада Алігулу-Огли, який загинув у боротьбі з російськими окупантами. Рашаду в серпні виповнилося 33 роки.
Під час поховання захисника на Алеї Героїв міського кладовища залунав сигнал повітряної тривоги, як нагадування, що Герой, та всі хто тут поховані, віддали своє життя за Україну, за майбутні покоління, які після перемоги над російським окупантом житимуть у мирній, вільній і квітучій країні!

5 листопада стало відомо про загибель на війні шепетівчанина сержанта Олександра Швачка.
Із сорокатрирічним старшим солдатом Володимиром Голотою попрощалися в обласному центрі. Чоловік загинув 29 жовтня на сході країни, виконуючи бойове завдання поблизу населеного пункту Новомихайлівка в Донецькій області. У полеглого військовослужбовця залишилися дружина, донька, мати й батько.
У скорботі Кам’янеччина. Під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку віддав своє життя сапер Іван Остапов.
У загарбницькій війні з російськими окупантами 1 листопада поблизу Бахмута, що на Донеччині, загинув батько чотирьох дітей Андрій Жураковський. Воїнові зі Шепетівщини було тільки 40 років.
Смертельне поранення на Донеччині отримав боєць Добровольчого формування Шепетівки Сергій Смерека, 1980 року народження. Сергій Валентинович вважав, що захищати свою землю, людей, рідних — це його обов’язок. Говорив, що якщо не піде, не зможе після війни дивитися в очі своїм дітям. У захисника залишилась нещодавно овдовіла, а тепер і осиротіла мати — Лідія Іванівна, дружина — Олена, сини Дмитро та Валентин.
Від отриманих поранень 31 жовтня загинув водій‑механік евакуаційного відділення ремонтно-відновлювального батальйону Володимир Пахольчук.
Під Кропивницьким поліг чемерівчанин Сергій Вінярський, 1981 року народження. Воїн проходив службу в одному з інженерних батальйонів.
Під час звільнення Невського на Луганщині 23 жовтня загинув солдат, розвідник групи «КЕДР» ГУР МО України Влад Кравець на псевдо Cом із Берездівської громади. Герой ціною свого життя знищив ворожий розрахунок.
Шепетівська громада знову отримала сумну звістку про втрату. 30 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання загинув штаб-сержант Руслан Плахов, 1976 року народження. Захисник воював у 80-й десантно-штурмовій бригаді. Воїна нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Нагороду вручили доньці Героя — Марії, яка прийшла у Шепетівську міську раду разом із матір’ю Оксаною.
7 листопада Хмельницький прощався зі своїм Героєм, Юрієм Бараном. За кілька днів йому мало виповнитись 53 роки. Відомо, що Юрій Анатолійович з перших днів записався у добровольці й став на захист країни. Загинув військовослужбовець 10 жовтня поблизу селища Опитне Донецької області.
Під час бойових дій поблизу населеного пункту Яковлівка Донецької області шостого листопада загинув Олександр Царук. Чоловік родом зі Старої Ушиці. Йому було 46 років.
Трагічна звістка надійшла до Новоушицької громади, — внаслідок вогнепального поранення у міській лікарні міста Горішні Плавні Полтавської області помер Сергій Тернавський, 1978 року народження.

На війні загинуло двоє Героїв з Шепетівщини — Андрій Дягілев і Леонід Ціось. 
Старший солдат 2-го самохідного артилерійського взводу бригадної артилерійської групи Андрій Дягілев поліг 11 листопада під час виконання бойового завдання. 
Про смерть жителя с. М’якоти Леоніда Ціося на його малій батьківщині дізналися 12 листопада. Двоє діток лишилося без батька, дружина — без чоловіка.
Громада Олешинського старостату оплакує відданого сина України, свого Героя, Артема Степанишина, який з перших днів повномасштабного вторгнення, повернувся з-за кордону, щоб стати на захист нашої України, і віддав найдорожче — своє життя.
Ігор Кірсановський підірвався на міні. У Дніпрі лікарі боролися за його життя, але врятувати воїна не вдалося. Він помер 3 листопада. За кілька днів захиснику мало виповнитись 52 роки. 
У боях на Донеччині 9 листопада загинув кулеметник Олександр Гуцулюк. Воїну було тільки 44 роки. Родом він із Покощівки, що на Ізяславщині.
У скорботі Дунаєвецька громада. На війні загинув Анатолій Лук’янов із Мушкутинців, що на Кам’янеччині. Воїн 2001 року народження.
6 листопада Розсошанська територіальна громада провела в останню путь свого земляка, уродженця Лехнівки, старшого солдата 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Олександра Палигу. Гранатометник загинув 
1 листопада в Спірному Бахмутського району, що на Донеччині, під час артилерійського обстрілу, виконуючи бойове завдання та боронячи Україну від російських окупантів.
Передчасно зупинилося серце 38-річного кам’янчанина Сергія Козака. В бій проти російських окупантів Сергій вступив ще в 2014-му, брав участь у тяжких боях за Донецький аеропорт, понад 13 місяців воював в АТО. Нагороджений численними грамотами, в тому числі відзнакою Президента України «За участь в антитерористичній операції».
Білогірська громада провела в останню путь Віктора Зеленого, котрий ніс військову службу на Харківщині, в населеному пункті Дворічанське. Житель села Калинівка був призваний до Збройних сил України в квітні поточного року. Життя військовослужбовця обірвалося 17 жовтня.
Хмельничани віддали останню шану старшому солдату Роману Омелечку. Загинув Роман Вікторович, боронячи Україну від рашистських загарбників, 9 листопада. Йому тепер назавжди 33.

У Хмельницькому попрощалися з Героєм російсько-української війни, добровольцем Віталієм Присяжним. 6 листопада росіяни з дрона скинули міну поблизу населеного пункту Опитне на Донеччині. Військовослужбовець отримав важке поранення. Після операції прийшов до тями, але пізніше, як сказали лікарі, впав у кому і не вийшов. 
Захиснику було 35 і залишиться так назавжди. Поховали Віталія Анатолійовича на Алеї Слави у мікрорайоні Ракове.
18 листопада хмельничани прощалися з 47-річним Олександром Климовим. Військовослужбовець захищав Україну з 2014 року. Продовжив цю справу й після 24 лютого з початком повномасштабного вторгнення. Герой загинув 5 листопада поблизу населеного пункту Архангельське на Херсонщині. Без батька залишилися двоє синів. Меншому — 9 років.
34-річний Вадим Ярошенко поклав своє життя 10 листопада, звільняючи Херсонщину від російських окупантів. Старший оператор розвідувального взводу служив у 128-ій гірсько-штурмовій бригаді. Виконуючи бойове завдання, військовий підірвався на ворожій міні. Поховали Вадима Петровича на Алеї Слави у Городку. Він не встиг одружитися та створити сім’ю.
На передовій під час мінометного обстрілу загинув старший солдат, стрілець Віталій Мулько. До початку російського вторгнення воїн обіймав посаду директора Грицівського інклюзивно-ресурсного центру, працював психологом у Ленковецькій школі та у благодійному фонді «Багаті Милосердям». Трагічна звістка надійшла на Шепетівщину 15 листопада. Без чоловіка та батька залишилися дружина та двоє синів.
У суботу, 12 листопада, на передовій загинув мешканець Красилова гранатометник Іван Гаврилюк, 1983 року народження. Він поклав своє життя неподалік населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області. У нього залишилися дві донечки та дружина. 
Хмельничани віддали останню шану військовому, молодшому сержанту 49-річному Андрію Шпичку. З початком повномасштабного вторгнення хмельничанин пішов на фронт. Помер 11 листопада від серцевої недостатності.
Рідні, друзі та побратими попрощалися з військовим 35-річним Олександром Філем. Коли почалося повномасштабне вторгнення, військовий пішов на війну добровольцем. Загинув Герой 7 листопада, захищаючи Україну.

21 листопада страшна звістка надійшла до родини нашого захисника з Кам’янця-Подільського. В бою за Україну загинув 34-річний Сергій Козиняк.
Відважний і мужній 31-річний старший лейтенант Руслан Козак відтепер захищає Україну з небес. Воїн боронив країну в АТО, а з початку повномасштабної війни, не вагаючись, пішов проти росіян-загарбників добровольцем у 28-му окрему механізовану бригаду імені Лицарів Зимового Походу. Мужньо стояв за Херсон. 29 березня в запеклих боях загинув, був похований у Станіславі на Херсонщині. Після звільнення Херсонської області Герой повертається назавжди додому.
25 листопада, жителі Славутської громади у скорботі схилили низько голови та провели в останню путь справжнього українського Героя, Сергія Кондратюка, 1998 року народження, мешканця села Хутір Шепетівського району. З травня 2022 року проходив службу в 111 бригаді територіальної оборони Збройних сил України в роті розвідки бригадного управління. Сергій Васильович, виконуючи завдання в тилу противника та проявивши героїзм і мужність, загинув 17 листопада на Луганському напрямку біля Кремінної.
Сотня людей вийшли на вулицю, щоб живим коридором пам’яті, навколішки, з квітами та лампадками зустріти Героя-земляка. У війні з російськими окупантами загинув житель села Оринин — Дмитро Бугерчук, 1991 року народження. Поховали захисника з усіма військовими почестями в рідному селі на Кам’янеччині.
Поблизу села Богоявленка на Донеччині, захищаючи Україну, загинув солдат-гранатометник 68 єгерської бригади Максим Дячук, 1991 року народження із села Щаснівка, що на Волочищині. Схиляємо голови. Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та знайомим Максима.
Лісовогринівецька громада провела в останню дорогу 34-річного Романа Бондаря, котрий загинув 10 листопада у боях за Україну на Миколаївщині. Він був добрим, щирим та відданим своїй землі, дуже сильно любив життя! Поховали захисника в його рідному селі Моломолинці.
У боях з російським загарбниками загинув Олександра Сокуренко із Сатанова. Навідник мотопіхотного взводу віддав своє життя під час мінометного обстрілу, звільняючи Херсонщину.
21 листопада живим коридором пам’яті Чорноострівська громада провела в останню путь Героя-захисника, свого співвітчизника — Володимира Гринишина. Володимир Степанович, народився 17 грудня 1963 року в селі Баглаї Хмельницького району. У 2016 році добровольцем пішов захищати рідну землю від зазіхань лютого ворога. Був неодноразово поранений і контужений, але до останнього подиху продовжував боротьбу з агресором. Загинув Володимир Гринишин 13 листопада в місті Бахмут Донецької області.
У Ярмолинецькій громаді попрощалися з воїном Володимиром Дмитруком, 1988 року народження. Його дитячі та шкільні роки минули у селі Жилинці. Коли в лютому 2022 року відбулося повномасштабне вторгнення рф в Україну, разом із братом приєднався до тероборони. Із серпня 2022 року — на передовій. Брали участь у боях за звільнення українських територій на Донецькому напрямку та операціях із зачистки визволених населених пунктів. 8 листопада Володимир, допомагаючи пораненому побратимові, сам отримав важке поранення в спину. На допомогу прийшов рідний брат. Однак травма була вкрай важкою, дорогою до лікарні солдат помер.
17 листопада рідні та близькі провели в останню путь 47-річного Ігоря Чорного із Сутковець. 10 травня військовослужбовець був мобілізований та направлений до лав Державної прикордонної служби України. Спершу це була служба на західних кордонах України, згодом — Донецька область, район Авдіївки. Тут на позиціях у листопаді Ігор важко захворів. Життя бійця врятувати не вдалося. 13 листопада серце захисника перестало битися. Поховали Ігоря Чорного на кладовищі у Ярмолинцях.
Плужненщина знову в скорботі...  21 листопада внаслідок стрілецького бою під час бойових дій з російськими військовими формуваннями загинув командир гірсько-штурмової роти військової частини А3892, Дмитро Коляда, житель села Борисів.
З глибоким сумом повідомляємо про смерть Захисника України, жителя Ямполя — Володимира Комаринського, котрий під час виконання бойового завдання на Херсонському напрямку отримав поранення, які попри боротьбу лікарів, були не сумісні з життям. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю Героя, який віддав життя захищаючи рідну землю.
У Білогір’ї прощалися з Богданом Артемчуком. Поховали воїна в селі Вікнини на Шепетівщині. Богдан Іванович загинув у важких боях під Херсоном 20 вересня.
Хмельницький попрощався з 39-річним солдатом Андрієм Радьком. Воїн загинув 15 листопада, визволяючи Луганську область. Поховали Героя на Алеї Слави в обласному центрі. У нього було попереду все життя… До слова, молодший брат Андрія захищає Україну від російських окупантів.
Під час виконання бойового наказу 
20 листопада в зоні Бахмута на Донеччині загинув солдат Леонід Кузьомко. Ворожа снайперська куля обірвала життя 53-річного жителя Великої Медведівки, що на Шепетівщині.
У скорботі Новоушиччина. Виконуючи бойове завдання, 19 листопада в населеному пункті Пречистівка на Донеччині, загинув 47-річний Борис Бойко, який підірвався на ворожій міні.
22 листопада у Хмельницькому попрощалися ще з одним із Героєм. У боротьбі з окупантами загинув матрос Володимир Овчинніков. Військовому було тільки 21... Таким молодим він і залишиться в пам’яті своїх рідних, друзів і побратимів.
У бою поблизу Андріївки Бахмутського району, що на Донеччині, був важко поранений 44-річний Євген Чижук із Гірчичної. Воїна госпіталізували до Дніпропетровського шпиталю. Та врятувати, на жаль, не вдалося. Євген помер 17 листопада.

Наприкінці минулого тижня члени Шепетівського батальйону територіальної оборони повідомили про загибель на війні старшини Юрія Складаного. Воїн, котрий захищав Україну від навали росіян у Бахмуті, 23 листопада зазнав смертельних поранень під час ворожого артилерійського та мінометного обстрілів. Множинні осколкові поранення не дали шансів, щоб вижити.
У понеділок, 28 листопада, стало відомо про загибель сержанта Бориса Вільчинського з Грицівської громади. 24 листопада боєць отримав поранення, несумісні з життям. 
У результаті мінометного обстрілу позиції загинув  випускник Шепетівського навчально-виховного комплексу №3  Володимир Українець. 
У скорботі Старосинявщина.  Поранення несумісне з життям  поблизу села Озарянівка Бахмутського району, що на Донеччині, 25 жовтня  отримав сержант Валерій Сидоришин із села Ілятка на Старосинявщини. Воїнові назавжди буде 52 роки. Осиротіли дружина та доньки. 
Хмельницький провів на вічний спочинок на Алеї Слави молодого Героя. Старший солдат  Володимир Гриськов  загинув 25 листопада на Луганщині. Йому було всього  25… Володимир у мирному житті працював  вчителем  фізкультури, був прикладом для дітлахів. Наразі він став прикладом і  Героєм  для кожного українця. 
Трагічна звістка з фронту надійшла на Кам’янеччину. У бою з ворогом загинув захисник із села Слобідка-Гуменецька  Андрій Самборський.  Боєць поклав життя, перебуваючи в самому пеклі, поблизу  Берестового на Донеччині.  Йому було 44 роки.
У вівторок, 29 листопада, родина  Олександра  Тимощука отримала повідомлення про його загибель. Захисник мешкав у Плужненській тергромаді.  Він загинув ще  31 серпня під час виконання бойового завдання.  Герой боровся з окупантами в районі населеного пункту Новомихайлівка Донецької області. 30 грудня 2022 року тіло загиблого Героя було доставлено до рідної Плужненщини. Вшановуючи пам‘ять воїна, односельчани зустріли його "живим ланцюгом".
Чергова страшна звістка з фронту надійшла на Теофіпольщину. На війні загинув житель села Святець  Степан Толопко.
Вадим Стецюк загинув  у віці 40 років. Вадим Борисович мешкав у Кам’янці-Подільському. Викладав історію  в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка. Крім того,  був науковим співробітником  Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника. Він — автор більш ніж 120 наукових публікацій.
У неділю, 4 грудня, у Судилкові поховали земляка. Старший сержант зенітно-ракетної батареї Сергій Конончук загинув у бою з рашистами на Донеччині 29 листопада.
У неділю, 4 грудня, у Судилкові поховали земляка. З 2021 року Сергій Конончук служив на посаді заступника начальника зенітної ракетної обслуги зенітної ракетної батареї, разом  з дивізіоном виїхав в район ведення бойових дій, де брав участь у складі сил та засобів, які беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки та оборони у Донецькій та Луганській областях. Після повномасштабного вторгнення рф на територію України, не задумуючись став на захист рідної землі. З товаришами по службі відновлював бойову техніку, проявляючи ініціативу та свої найкращі фахові якості. У складі підрозділу продемонстрував свій професіоналізм та неодноразово виконував завдання в умовах загрози для життя та здоров’я. За особисту мужність та самовіддані дії, виявленні у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був нагороджений Орденом «За мужність» III ступеня Указом Президента України №449/2022 від 28.06.2022 року.  Старший сержант зенітно-ракетної батареї Сергій Конончук загинув у бою з рашистами на Донеччині 29 листопада.
В останню путь хмельничани провели 40-річного солдата Миколу Цвика. Чоловік пішов добровольцем захищати Україну на самому початку повномасштабного вторгнення окупантів. На жаль, 2 грудня в Миколи Миколайовича не витримало серце.
До Дунаєвецької тергромади надійшла сумна звістка, що у бою за незалежність України з російським окупантом загинув 42-річний мешканець села Панасівка Володимир Щіпановський.
Поліг у бою 24-річний мешканець Нетішина молодший сержант Кирило Фокін. Кирило був бойовим медиком розвідувального взводу. Під час виконання чергового бойового завдання 26 листопада він отруївся невідомою речовиною. Чотири дні за життя хлопця боролися лікарі, але першого грудня він помер в лікарні міста Дніпра.
Сумна звістка прийшла на Славутчину, — загинув солдат Віктор Вільбовець, 1988 року народження, уродженець села Кривин Славутського району. 24 листопада стрілець-санітар 2-го механізованого батальйону, виявивши стійкість та мужність, поліг у бою поблизу населеного пункту Кліщіївка Донецької області.
У тузі схилилася Шепетівка. Прощається із захисником Сергієм Кушніром. Життя 39-річного солдата, водія групи інженерного забезпечення, обірвалося 29 листопада.  
10 грудня, нетішинська громада живим коридором, стоячи на колінах, зустріла свого Героя Максима Саєнка. Боєць служив водієм десантно-штурмового батальйону. Від 25 березня 2022-го вважався безвісти зниклим. Станом на 29 листопада було встановлено, що 25 березня в населеному пункті Кам’янка Харківської області він віддав своє життя в бою з російськими окупантами. 
Нетішинська громада з пошаною прощатиметься із 33-річним солдатом 1-го гірсько-штурмового відділення Вадимом Матвійчуком. Воїні загинув 7 грудня внаслідок ворожого обстрілу в районі Білогорівки Бахмутського району Донецької області.
8 грудня, Улашанівська громада провела в останню путь Героя-земляка, жителя села Цвітоха — молодшого сержанта Івана Савчука. Останній телефонний дзвінок від захисника пролунав 24 листопада. 2 грудня у населеному пункті Яковлівка Донецької області, при виконанні бойового завдання, виявивши стійкість і мужність, відважний воїн загинув від важкого поранення в голову. Поховали Героя на малій батьківщині, у селі Мирутин. Йому назавжди 44...

Очікується прибуття тіла загиблого Героя Сергія Стадника. Автомобіль з труною прослідує  зі сторони с. Соломна в с. Куманів (Сатанівська територіальна громада). Закликаємо гідно зустріти захисника, який віддав життя за Україну. 
З болем і сумом повідомляємо про ще одну жахливу втрату в Теофіпольській громаді: у війні з російським окупантом загинув житель смт Базалія Сергій Зуєв. Мужній і сміливий, до останнього подиху вірний військовій присязі та своїй країні. Таким знали його друзі та рідні, і запам’ятає Україна.
У неділю, 11 грудня, Ленковецька громада провела в останню путь стрільця-снайпера з с. Лавриновець Шепетівського району Валентина Суського. Валентин Володимирович загинув під час виконання бойового завдання на російсько-українській війні. Це сталося біля Білогорівки Бахмутського району Донецької області. Воїн зазнав смертельних осколкових поранень, несумісних із життям.
Перестало битися серце гранатометника гірсько-штурмового взводу, 41-річного Ярослава Дерди. Звістка про його смерть на російсько-українській війні надійшла у село Білогородку на Шепетівщині. Життя воїна обірвалося у понеділок під час відбиття штурмових дій противника у найгарячішій точці війни – на Донеччині.

19 грудня в районі Мар’їнки, що на Донеччині, загинув бойовий медик аеромобільного взводу Артем Жовнір із Лисець Дунаєвецької громади. За кілька днів до загибелі, 16 грудня, Герою виповнилося 34 роки. Днями загинув ще один захисник з Хмельниччини. Юрій Бужієвський мешкав на Кам’янеччині. Герой поклав своє життя в боях. В Орининській тергромаді, з якої родом був Юрій, повідомляють, що під час бойового завдання він отримав осколкові поранення. Вони виявилися несумісні із життям. Юрій Бужієвський загинув у віці 39 років.

Сумна звістка знову надійшла до Кам’янець-Подільської громади. Перебуваючи у зоні бойових дій, помер кам’янчанин Дмитро Підліснюк.
У боях за Україну на Бахмутському напрямку Донецької області загинув житель села Гончариха Артем Алексєєв. Герою було лише 20 років…
Під час виконання бойового завдання біля Спірного, що на Донеччині, 14 грудня загинув стрілець одного із гірсько-штурмових підрозділів Збройних сил України, уродженець Великої Зеленої Кам’янець-Подільського району Дмитро Кравцов. У вересні воїнові виповнилося 26 років. 
Під час виконання бойового завдання під Бахмутом загинув командир кулеметного взводу роти вогневої підтримки, капітан Віталій Оржиховський, 1974 року народження, із Волочищини. Останнім часом, за словами голови Наркевицької селищної ради Любові Гули, жив з мамою у Сергіївці. З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ на нашу землю, добровільно пішов на фронт. У бою із загарбниками офіцер отримав травми, несумісні з життям.
Під час виконання бойового завдання загинув випускник Старокостянтинівської ЗОШ І-ІІІ ст. N4 Максим Голуб. Висловлюємо щирі співчуття осиротілим батькам, рідним та близьким.
Біля Бахмута Донецької області поліг і 45-річний стрілець-санітар, солдат Андрій Степаненко, житель Красилова. У запеклому бою Андрій отримав важкі поранення, і 12 грудня серце воїна зупинилося.

Стало відомо, що у запеклому бою під Бахмутом на Донеччині загинув старший стрілець Сергій Задворний, 1974 року народження із села Кутки Славутського району. Із початком повномасштабного вторгнення російських військ наш земляк став на захист України, виборюючи мир і спокій для рідної землі. У вересні він отримав поранення під Бахмутом, але після госпіталю знову повернувся до своїх побратимів. 16 грудня під час ведення оборонних дій мотопіхотним батальйоном в районі населеного пункту Клішіївка Донецької області, противником було здійснено мінометний обстріл, внаслідок ураження осколками наш Захисник загинув. Громадське прощання з Сергієм Задворним відбулося в Улашанівському сільському Будинку культури.

Випускник Плужненського професійного аграрного ліцею, розвідник-снайпер 23-річний захисник Володимир Гребенюк зі с. М'якоти загинув 21 грудня внаслідок ворожого обстрілу біля населеного пункту Стельмахівка, Сватівського району, Луганської області. У чоловіка залишилися рідні, батьки, сім’я – дружина та двоє малолітніх дітей. Поховали Володимира Ігоровича на кладовищі у селі М’якоти Плужненської громади.
Захищаючи нас з вами від російських окупантів загинув 48-річний Валерій Бережецький. Він працював водієм у хмельницькому комунальному підприємстві “Електротранс”. Про це розповів його колишній колега по роботі - Андрій. Після повномасштабного наступу, вони обидвоє добровільно пішли захищати Україну від ворога. 26 грудня Андрій прийшов провести побратима в останню путь. Без батька  залишилося двоє маленьких синів.
Війна забрала життя ще одного військового. У боях з окупантами загинув військовослужбовець із села Вітківці Руслан Бондаренко, 1983 року народження. Тринадцятирічний син залишився без батька...
Подвійна трагедія трапилася на Кам’янеччині. Дружина військового Андрія Твердохліба Марина, дізнавшись про смерть чоловіка на фронті, померла, — не витримало серце. Осиротіли двоє дітей. Звістка про загибель військовослужбовця Андрія Твердохліба прийшла 22 грудня.
Під час виконання бойового завдання у Бахмутському районі на Донеччині 20 грудня загинув Михайло Сівак із Дунаївців.
У боротьбі проти загарбницьких сил рф на Донеччині 19 грудня загинув чемерівчанин 44-річний Сергій Драган. Без надійної підтримки та опори залишилася дружина, донька та син. В останню дорогу загиблого захисника провели 23 грудня.
Під час бойового завдання поблизу Оріхівського району Запорізької області 18 грудня загинув 48-річний житель села Голосків Геннадій Четвертак.
27 грудня 2022 року Красилівська громада провела в останню путь Валентина Шутюка, солдата-гранатометника, який загинув 21 грудня у бою, захищаючи Україну. Поховали воїна на міському кладовищі. В нього залишились мама, брат, сестра, дружина та троє донечок.
У Хмельницькому віддали останню честь загиблому захиснику України Петру Чубаю із Ярмолинецької ОТГ. 46-річного військового не стало минулого тижня, 15 грудня. На церемонію прощання 23 грудня прийшли рідні, друзі, побратими, представники місцевої влади.
Боронячи Україну від російських окупантів на Донеччині загинув 45-річний кам’янчанин Олександр Швець.
У боях за Україну загинув старший матрос, кам’янчанин Віктор Мамчук. Йому було всього 33.
Загинув водій мінометного розрахунку механізованого батальйону Ярослав Білань зі Щербанів, що на Старосинявщині. Життя солдата обірвалося в Новоекономічному Покровського району, що на Донеччині. Героєві було всього 26 років. Він більше ніколи не обійме батьків, брата й сина.
Житель села Коськова Шепетівського району Іван Леончук загинув 19 груд­ня в районі Бах­му­та. Траурний кортеж із тілом прибув у рідне село Героя Коськів Ленковецької громади в четвер, 29 грудня. Його односельці зустріли живим коридором.

У районі Золотарівки, що на Луганщині, 18 грудня загинув Віталій Процюк зі Синютки, що на Білогірщині.  Він загинув захищаючи бойові позиції в районі населеного пункту Золотарівка Луганської області, до останнього даючи відсіч російському агресору. У січні бійцю мало виповнитися 29 років… 28 грудня, мешканці Білогірської громади зустріли тіло Героя, схиливши голови в знак шани перед захисником.

 28 грудня, стало відомо про загибель 30-річного сапера із Кам’янця-Подільського Дениса Ясинецького. Воїні поліг, виконуючи службове завдання на Донеччини.

Сумна звістка прийшла в Антонінську громаду Хмельницького району. На Донеччині внаслідок артилерійського обстрілу 28 грудня загинув стрілець - санітар 10-ї гірсько-штурмової бригади Віталій Фещук із Малих Юначок. Героєві назавжди буде 24 роки.

На Донеччині, під Білогорівкою, під час артилерійського обстрілу ворогом українських позицій загинув 29-річний солдат, стрілець-помічник мінометника Анатолій Лисенко із Гайдайок.  

У зоні бойових дій, боронячи Україну від російських загарбників, 26 грудня загинув житель села Клинове Сатанівської територіальної громади Юрій Мурава. Героєві назавжди залишиться 51 рік.

Днем жалоби було оголошено 29 грудня на території Старосинявської громади. Мешканці Старої Синяви, Лисанівців, Паньківців, Дашківців, Іванківців, Паплинців,  Адамполя, Гречаної, Пасічної прощалися зі стрільцем-санітаром стрілецького взводу, солдатом Валентином Козіком. Під час бою на Бахмутському напрямку 15 грудня в районі Верхньокам’янське, що на Донеччині, він отримав поранення несумісні з життям. Воїнові назавжди залишиться 46 років.

 Поблизу Бахмута поліг Віктор Венгер, 1970 року народження, із Масівців Хмельницької міської територіальної громади.

У зоні проведення бойових дій 24 грудня загинув старший солдат, старший водій-оператор взводу протитанкових керованих ракет батареї протитанкових керованих ракет протитанкового артилерійського дивізіону Віктор Франчук з Ізяслава. Героєві назавжди буде 56 років. Живим коридором, з українською символікою зустріли ізяславчани 29 грудня тіло загиблого воїна.

У боях з окупантами на Донеччині загинув старший солдат Володимир Іванов. Воїна проводили в останню дорогу в Будинку ритуальних подій Хмельницького  30 грудня. Він захищав Україну з часів АТО. Захиснику було 48 років. Він був доброю та позитивною людиною, дуже чуттєвим і готовим усім допомогти. Завжди радів життю та був справжнім патріотом.

За свободу і незалежність України загинув Юрій Зайцев, мешканець Сатанівської територіальної громади. Захисник помер 24 грудня в госпіталі на Дніпропетровщині. До рідних Юринців, що на Городоччині, тіло загиблого Героя супроводжував його молодший брат Валентин, який також зараз захищає Україну. Юрій служив у 80-тій окремій десантно-штурмовій бригаді. Земляки згадують його як добру, щиру людину.

Ізяславська міська територіальна громада знову втратила військовослужбовця - прапорщика взводу матеріального забезпечення запасного механізованого батальйону, 53-річного мешканця села Сошне Миколу Строюка. Життя нашого земляка обірвалося 31 грудня 2022 року. Без чоловіка залишилась дружина, без батька - діти, батьки - без сина, друзі - без вірного товариша.

В останній день 2022 року городоччани прощалися зі своїм Героєм. 26 грудня, поблизу міста Бахмут внаслідок артилерійських обстрілів загинув Максим Коваль. На небо відійшов найкращий син, чоловік та батько. Максиму Ковалю було 34 роки.

У районі Прелесного, що на Донеччині, 31 грудня загинув старший солдат Олег Коваль із Міцівців Новодунаєвецької громади. Народився Герой 18 грудня 1982 року. З перших днів війни став на захист своєї держави. Був справжнім патріотом.

Унаслідок танкового обстрілу у районі Білогорівки Бахмутського району, що на Донеччині, загинув Володимир Хамлій, 1995 року народження, із Малого Карабчіїва Новодунаєвецької громади.

Звістка про смерть військовослужбовця на російсько-українській війні надійшла у Ленковецьку громаду на Шепетівщині у понеділок, 2 січня.Життя молодшого сержанта, стрільця-снайпера Анатолія Пірича обірвалося 27 грудня. Це сталося під час артилерійського обстрілу командно-спостережного пункту неподалік Бахмута Донецької області. Герой зазнав поранень, що не сумісні з життям, коли виконував бойове завдання.

Під час виконання бойового завдання 29 грудня загинув оператор відділення радіорозвідки взводу радіорозвідки розвідувальної роти, молодший сержант Олександр Юрчук зі Шепетівки. Повномасштабна війна застала Олександра Юрчука в Одесі, на роботі. 8 днів чоловік добирався пішки додому, в Піщанівку, яка вже на той час була окупована. Півтора місяця сім’я Олександра  прожила під окупацією, згодом їм вдалося виїхати. Покинувши власну домівку, обрали Шепетівку – рідне місто батьків Олександра. 23 травня  чоловік пішов в Одеський військкомат та став до лав Збройних сил України добровольцем. Близькі згадують Олександра, як чуйну людину та готового прийти на допомогу друга, який завжди дотримував свого слова.

Поблизу Соледара на Бахмутському напрямку 31 грудня підірвався на міні майор Аркадій Муляр з Кам’янця. Героєві назавжди буде 51 рік.

27 грудня під час виконання бойового завдання у м. Бахмут, від ворожої кулі загинув Андрій Осадчук.  З перших днів повномасштабної війни пішли добровольцями на фронт. Сім’янин, єдиний син у родині, батько двох дітей 12 та 6 років, надійний друг і вірний побратим. Андрій не сховався, не втік, не відступив, залишившись вірним присязі. Йому було всього 36 років... 

Загинув учасник російсько-української війни Сергій Ткачук, 1973 року народження, із Волочищени. На початку весни Сергій Петрович записався добровольцем на фронт. Служив страшим водієм стрілецької роти. Загинув на Харківському напрямку.

30 грудня під час виконання службових обов’язків в наслідок штурмових дій з боку противника біля н. п. Авдіївка загинув Герой Юрій Паламарчук - житель села Глинники 1977 року народження.

Життєва стежка Дмитра Люлюка, мешканця Ліщанського старостинського округу Сахновецької громади Шепетівського району, трагічно перервалася 30 грудня 2022 року. Захисник загинув на російсько-українській війні, під час подій у Краматорському районі Донеччини. На військову службу був призваний порівняно нещодавно, 29 серпня.

У четвер, 5 січня, сотні жителів Ленковецької громади Шепетівського району вийшли на прощання із душевним та добрим юнаком - воїном Аркадієм Голиком із села Брикулі. На початку широкомасштабного вторгнення путінських лизоблюдів, Аркадій Миколайович без вагань став на захист України. У грудні 2022 року, коли довелося відбивати штурмові дії біля Соледара на Донеччині, солдат, водій кулеметного взводу стрільців Аркадій Голик зазнав поранення.За кілька днів до нового, 2023 року Герой помер у лікарні, де його вилікувати не змогли.
Солдат, стрілець-санітар Олександр Гнатюк, 1980 року народження, трагічно загинув, коли точилися бойові дії з військовими формуваннями московитських загарбників. Ленківчанин, як і сотні його земляків, докладав героїчних зусиль для того, щоб звільнити українську землю від навали ненависної орди. 
Під час розмінування звільненої від окупантів території у Шийківці, що під Ізюмом на Харківщині, 4 січня загинув кам’янчанин, начальник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Тернопільській області, підполковник служби цивільного захисту 42-річний Сергій Гоцуляк. Осиротіли дружина й донька.

5 січня Хмельницький прощався із захисником  Іллею Ковтуном. Йому було всього 22… Воїн перестав виходити на зв'язок 9 жовтня. З того часу рахувався безвісти зниклим в напрямку села Давидів Брід на Херсонщині. Батьки вірили, що побачать сина живим до останнього.

Під час ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Красна Гора Донецької області загинув 37-річний нетішинець, солдат гранатометного відділення Віталій Ковба.  

Під час виконання бойового завдання із забезпечення оборони та відсічі збройної агресії ворога, у бою поблизу міста Запоріжжя загинув мешканець села Садове Валентин Сорокатий, 1970 року народження.

У жорстокій війні з російським агресором, в бою на Донеччині, загинув кам'янчанин, молодший сержант Дмитро Костишин. Йому було 28 років...

9 січня, рідні та близькі, побратими, жителі Лісовогринівецької територіальної громади, що в Хмельницькому районі, провели в останню дорогу захисника української землі – Анатолія Ломовцева. Визволяв Херсон, а після визволення його перекинули на Донецький напрямок, де загинув 29 грудня. Захиснику назавжди залишиться 41 рік… Поховали Героя в рідному селі Шпичинці на місцевому кладовищі.

Напередодні Різдва з фронту прийшла сумна звістка на Меджибіжчину. На війні загинув Олексій Новіцький, житель села Шрубків. Воїн поклав своє життя 5 січня в місті Бахмут. Доброволець з перших днів війни, оператор протиповітряного зенітно-ракетного комплексу загинув у віці 45 років.

На передовій загинув житель села Трительники (Наркевицька тергромада) Руслан Пікалов. Старшина 3-ої окремої танкової Залізної бригади підірвався на міні 5-го січня у Харківській області. Чоловік пішов на фронт добровольцем. Йому було 46 років. У нього залишилися батьки, дружина і два сини, які також зараз у війську. 

У бою з російськими окупантами загинув сержант, старший стрілець Микола Несен, 1979 року народження, уродженець села Рівки Славутського району. 15 листопада 2022 року був призваний до лав Збройних Сил України на боротьбу з російськими окупантами. Службу проходив у складі 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Третього січня під час обстрілу, внаслідок вибухової хвилі, він отримав поранення, несумісні з життям поблизу населеного пункту Бахмут Донецької області.

10 січня в селі Кам’янка відбулося прощання із солдатом-стрільцем 36 ОБР Володимиром Громиком. Він помер 8 січня 2023 року, перебуваючи на реабілітації, серце не витримало пережитого.

Ямпільська громада знову отримала сумну звістку з фронту. Бойовий медик, молодший сержант, житель села Дідківці, Олег Уланов, 1974 року народження, трагічно загинув 7 січня 2023 року у районі населеного пункту Білогорлівка, Бахмутського району, Донецької області.

Хмельницька земля стала останнім прихистком для 37-річного херсонця Олексія Мігеля. Він захищав Україну ще з 2015 року. Тоді його мобілізували, а вже за декілька років Олексій підписав контракт і продовжив боронити країну. З початком повномасштабного вторгнення, Олексій сказав, що не може кинути хлопців і пішов захищати нас усіх. 
Подружжя переїхало до Хмельницького у серпні 2022 року. Олексій двічі приїздив додому у короткі відпустки. 18 грудня стало відомо, що він зник безвісти. А згодом виявилося що того ж таки 18 грудня він і загинув. 

В селі Перемога Шосткинського району Сумської області 6 січня загинув український захисник, дунаєвчанин  Вадим Кременецький, 1992 року народження. У загиблого залишилась 9-річна донечка.

На щиті додому повертається Герой, який родом із Полонської громади. 11 січня під час виконання бойових завдань із забезпечення відсічі збройної агресії російської федерації на території населеного пункту Веремівка Донецької області  загинув Андрій Пількевич, 1982 року народження,  

Хмельничани віддали шану Герою російсько-української війни, мінометнику Олександру Лазоренку із села Рудківці, що у Новоушицькій громаді. Воїн боронив Україну від рашистської навали та загинув 7 січня у Краматорському районі на Донеччині. Добровольцем пішов захищати Україну.  Як згадує слова загиблого його рідний брат: «Він подивився, як невинних дітей катують, вбивають і сказав: я піду захищати свою країну  Тепер Герою назавжди 27...

У небесному війську стало більше ще на одного янгола. Вовковинецька територіальна громада у глибокій скорботі зустрічатиме загиблого захисника України - Михайла Манастирського, 1999 року народження.

Виконуючи бойове завдання під Бахмутом, загинув Віктор Юшко з Уланівської громади, 1971 року народження.

Сьомого січня, під час виконання бойового завдання, загинув уродженець села Женишківці Сергій Леонов, 1998 року народження.

Виконуючи бойове завдання під Бахмутом п'ятого січня загинув кам'янчанин Володимир Охота.

30 грудня 2022 року виконуючи бойове завдання поблизу Авдіївки, загинув Юрій Житкомлінов, 1964 року народження. Воїн родом з села Головчинці Меджибізької громади.

Під час виконання бойового завдання 20 грудня 2022 року у бою за нашу Батьківщину загинув Мирослав Драгонюк. Герой воював у 128-й гірсько-штурмовій бригаді. На його сторінці в соцмережах вказано, що він одружився влітку 2021 року.

Життя 28-річного кам’янчанина,  розвідника-навідника Олександра Логвіна обірвалось у боях на Донеччині. Хлопець мав продовжити династію Баженових і Задорожнюків, які багато років віддали науковій роботі та викладанню у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка. В університеті працюють його мама, вітчим, бабуся, а дідусь Лев Баженов був відомим істориком і краєзнавцем. Олександр був патріотим, хотів йти захищати Україну, хоча знав, що може не повернутись. Планував одружитись після повернення, але... Невдовзі Герой назавжди повернеться додому. 

13 січня жителі Сатанівської громади попрощалися зі своїм Героєм Сергієм Чорненьким.  Виконував завдання на різних напрямках — і на Київському, і на Чернігівському. 10 січня 37-річний військовий кулеметного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти загинув поблизу Роздолівки Донецької області.

Під час  бойового завдання загинув камянчанин Дмитро Біньковський, 1992 року народження. Йому 15 січня мав виповнитися 31 рік.

На Харківщині загинув Руслан Дімітровський. Серце Героя зупинилося в селі Кам'янка Ізюмського району Харківської області. Родом Руслан із Донеччини, осиротів і виховувався бабусею у Кам’янці-Подільському, навчався у ліцеї "Славутинка". Добрий, щирий, із патріотичним духом у серці. Відстоював свободу України на Майдані. А потім – старшим лейтенантом, командиром інженерно-саперного взводу мужньо боронив її на війні.

11 січня 2023 року йому б виповнилося 49 років. Степан Сінчук героїчно загинув в боях за Україну на території Донецької області. Він був родом із села Олексіївка Старосинявської тергромади. Разом з дружиною вони виховували п’ятеро дітей. З початком повномасштабної війни Степан пішов добровольцем до лав Збройних сил України. Поліг під час обстрілу з протитанкового ракетного комплексу біля населеного пункту Кам‘янка. 

Захищаючи Україну від окупантів, поліг Артем Кіндюк, 2000 року народження, зі села Пліщин Шепетівської громади. 20 липня 2017 року був призначений на військову службу у Збройні сили України. З липня 2017 року по червень 2021 року навчався у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів) на факультеті бойового застосування військ. З липня 2021 року проходив військову службу на офіцерських посадах у Києві. Загинув під час виконання бойового завдання.

Кам’янеччина втратила на війні двох Героїв, які захищали країну від окупантів. Виконуючи бойове завдання в Донецькій області, 3 січня загинув 46-річний Валерій Люкманов з Малої Бережанки. 

Війна забрала життя жителя села Кам’янка Валерія Кришталя. Чуйним, добрим, надійним, завжди готовим допомогти всім, хто цього потребує - таким запам'ятають його друзі.

Під Лиманом на Луганщині трагічно загинув Ярослав Мудровський. Про героїчну смерть земляка на російсько-українській війні жителі села Черніївки Полонської громади на Шепетівщині дізналися у вівторок, 17 січня. Головний сержант - командир гармати артилерійського взводу артилерійської батареї Ярослав Мудровський загинув поблизу села Терни Лиманської громади Краматорського району Луганської області під час виконання бойового завдання. Йому було лише 22 роки.
15 січня смертельні поранення отримав городоччанин, старший лейтенант 32-річний Сергій Стадниченко. Командир мотопіхотного взводу мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону однієї з військових частини ЗСУ загинув внаслідок ворожого мінометно-танкового обстрілу, завданого військами російської федерації. Бойове завдання військовий виконував поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.
У селі Матвіївка, що на Запоріжжі, героїчно загинув 36-річний Геннадій Пастущин. У перші дні війни вступив добровольцем до лав ЗСУ та мужньо захищав Україну, тривалий час разом з побратимами тримав оборону м. Бахмут. Вдома на нього чекали півторарічний синочок та дружина.
22 січня городоччани прощалися з українським захисником Богданом Дикунцем, котрий загинув під час виконання бойового завдання у місті Орихів, що на Запоріжжі. Востаннє Богдан Дикунець приїжджав додому на Різдво, а вже 16 січня 2023 року його серце перестало битися. Похоронили українського захисника у селі Завадинці. Він був дуже гарним сім’янином. Разом з дружиною виховав двоє дітей — сина і доньку. Ще встиг побавити 3-річного онука.
Сьогодні в Хмельницькому віддали шану Герою російсько-української війни Дмитру Заклевському. На самому початку повномасштабного вторгнення чоловік став до лав територіальної оборони, щоб боронити Україну від ворога. Помер воїн 12 січня. Тепер Дмитру Анатолійовичу назавжди 41.

26 травня 2022 року Теофіпольська громада втратила свого Героя, а Україна – вірного сина, військовослужбовця, механіка-водія медичного пункту механізованого батальйону Богдана Колісецького, який загинув внаслідок ворожого обстрілу, під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Довгеньке Ізюмського району Харківської області. Йому було лише 19 років... Богдан до кінця з честю та гідністю виконував свій громадянський та військовий обов’язки. Указом Президента України Володимира Зеленського від 30 червня 2022 року №460 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі боєць був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На Хмельниччині попрощались з прикордонником – полковником Юрієм Юрчиком. Він був офіцером зведеного прикордонного загону Держприкордонслужби України. Герой боронив державу в найгарячішій точці російсько-української війни — під Соледаром. Він захищав рубежі України майже 20 років. Сміливий та мужній офіцер-прикордонник ніколи не ховався за спинами інших. Під час одного з масованих ворожих обстрілів зі ствольної артилерії, мінометів та стрілецької зброї Юрій Юрчик отримав осколкові поранення несумісні з життям. В момент загибелі він допомагав тяжкопораненим бійцям суміжного підрозділу Сил оборони України евакуюватися. Та сам, на жаль, не вберігся. Це сталося 8 січня. У захисника залишились дружина та маленька донька. 

У Грузевиці жителі села та громади віддали останню шану 51-річному Віктору Миколюку, який з перших днів війни пішов добровольцем та був направлений у десантно-штурмові війська Львівської області. Пройшов у лавах Збройних сил України Харківщину, Луганщину, Донеччину. Ця кривава війна підірвала здоров'я воїна. 16 січня перестало битися серце хороброго захисника нашої  держави, люблячого батька і дідуся.

Загинув лейтенант управління розвідки Сергій Васильчук, 1968 року народження, із села Завалля, що на Кам’янеччині. Військовий мобілізувався добровільно ще у 2014 році до спецназу ГУР МО України. Під час військової служби Сергій Васильчук отримав чимало військових нагород: орден «За мужність» ІІ ступеня, орден «За мужність» ІІІ ступеня, відомча медаль «За мужність при виконанні спецзавдань», медаль «За поранення» (важке). Пройшов найгарячіші точки АТО, а коли активна фаза війни згасла, то демобілізувався. Та після 24 лютого одразу знову став до лав ГУР МОУ захищати рідну землю. У листопаді минулого року на Донеччині знову отримав важке поранення. Впродовж двох місяців він боровся за своє життя, однак, цього разу поранення було надважким. 12 січня Герой помер. Сергій Васильчук був кадровим офіцером, лейтенантом-розвідником. Одружений, мав двох доньок і онука.

 У селі Олешин віддали останню шану Герою російсько-української війни Руслану Павлюку. Воїн загинув 6 січня, захищаючи місто Соледар на Донеччині. Тепер йому назавжди 40. 

Юрій Юрко звільняв Харківщину і загинув там під час бойовий дій. Юрій Борисович з позивним “Сєдой” був заступником командира роти зі зброї, служив у спецпідрозділі “KRAKEN”. Мобілізувався чоловік добровільно у перші дні повномасштабної війни. Мовляв, по-іншому б не зміг дивитись в очі синам. Старшому з них - 22, молодшому - 18 років. Хмельничанин з побратимами визволяли Харків, а згодом відвойовували населенні пункти Харківщини - Руську Лозову, Великі Проходи, де загинув воїн 28 травня під час бойових дій. Коли врешті Великі Проходи вдалось звільнити від окупантів, там 11 вересня знайшли загиблого Юрія Юрка з побратимами. Увесь цей час сім’я жила в очікуванні. Лише минулого місяця їм вдалось поховати тіло свого Героя. Юрій Юрко знайшов вічний спокій на Алеї Слави у Харкові.

10 січня стало відомо, що у боях з російськими окупантами загинув спортсмен та тренер із Кам’янця-Подільського Костянтин Агапов. Інтернаціональний чемпіон зі змішаних єдиноборств ММА. Він здобув цей титул у 2019 році. Також він був майстром спорту з бойового самбо та тренером зі змішаних єдиноборств. Костянтин пішов воювати з перших днів повномасштабного вторгнення. Він служив в одному з підрозділів 80-ї десантно-штурмової бригади. Під час виконання бойових дій відомий тренер та інтернаціональний чемпіон за версією "MMA PRO" загинув.

У Хмельницькому віддали останню шану загиблому військовому Геннадію Погорелкіну. 37-річний солдат був переселенцем з Херсона, але не заховався, пішов сам служити у підрозділи 10 бригади. Загинув Геннадій Погорелкін поблизу селища Спірне Соледарської ОТГ на Донеччині. На похороні була присутня дружина Геннадія Погорелкіна. Його батьки перебувать на окупованій території Херсонщини.

У боях за Україну героїчно загинув Сергій Гончарук на Донецькому напрямку. Воїн народився 22 серпня 1981 року в селищі Стара Синява Старосинявського району, Хмельницької області. З початком повномасштабної війни Сергій Володимирович добровольцем приєднався до Збройних сил України. На фронті був такелажником 3-го евакуаційного взводу евакуаційної роти ремонтно-відновлювального батальйону, солдатом військової служби по мобілізації. Вірний військовій присязі поліг під час виконання службових обов’язків 19 січня 2023 року внаслідок важких поранень несумісних з життям, отриманих в результаті ворожого мінометного обстрілу позиції ЗСУ неподалік населеного пункту Кліщіївка, Бахмутського району, Донецької області при здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. 

23 січня, в селі Карасиха, що на Білогірщині, попрощаються із Юрієм Павлішеним, який загинув під час мінометного обстрілу ворогів поблизу Авдіївки.

18 січня у Донецькій області загинув солдат  Валентин Бородій. Народився Валентин Володимирович 12 березня 1995 року в місті Рівне. У ранньому віці разом з родиною переїхав до Шепетівки, де і провів своє дитинство та юність. З перших днів війни пішов до війська добровольцем, був зарахований стрільцем-санітаром гірсько-штурмової роти. Він брав участь у боях за Сєверодонецьк та Лисичанськ, рятував життя побратимів, виводив підрозділи з найгарячіших точок без втрат, його професійністю захоплювались. Загинув боєць 18 січня поблизу населеного пункту Роздолівка Донецької області

Страшна звістка сколихнула Берездівську тергромаду. Під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Соледар Бахмутського району Донецької області, поліг житель села Малий Правутин Антон Михайлюк,  1997 року народження.

21 січня у Сатанівській громаді в останню земну дорогу провели головного сержанта роти вогневої підготовки десантно-штурмового батальйону Сергія Ціцвіру. Боєць загинув 13 січня в селі Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області. Родичі полеглого розповіли журналісту Городок.City, що на війну Сергій пішов добровольцем, не дочекавшись повістки. 27 жовтня він був призваний на службу в ЗСУ. Сергія Ціцвіру поховали в селі Липівка Сатанівської громади поряд з бабусею, дідусем та батьком.

Зно­ву страш­на звіс­тка ско­лих­ну­ла Ула­ша­нівсь­ку гро­ма­ду, що на Ше­пе­тів­щи­ні. На До­неч­чи­ні в бою з ро­сій­ськи­ми оку­пан­та­ми за во­лю і не­за­леж­ність Ук­ра­їни пок­лав своє мо­ло­де жит­тя жи­тель се­ла Па­шу­ки — стрі­лець­-са­ні­тар гірсь­ко-штур­мо­вої ро­ти Ва­силь Вой­тюк, 1984 ро­ку на­род­ження.

Під час бою на Бахмутському напрямі під час ворожого артилерійського обстрілу загинув молодший сержант, хмельничанин Володимир Васьковський. Про його загибель повідомили бригада територіальної оборони області. Йому було 39 років. Він мав дружину та двоє дітей, які, на жаль, тепер залишилися без батька.

22 січня, виконуючи бойове завдання, поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватського району Донецької області, загинув житель Красилівської міської територіальної громади, старший лейтенант Ілля Матеюк, 1999 року народження.

У Хмельницькому поховали полеглого двадцяти шестирічного капітана Олександра Дмитрака. На початку повномасштабного вторгнення Олександр воював на Херсонському напрямку, після звільнення Херсону був у Донецькій області, де 16 січня загинув під час виконання бойового завдання.

Захищаючи кожного з нас, загинув відважний  воїн України із села Гречинці (Летичівська громада) Тимофій Вересюк.

Захищаючи Україну від російських окупантів у боях поблизу населеного пункту Роздолівка Бахмутського району (Донецька область), 24 січня загинув воїн Збройних сил України із Жемелинців ( Білогірська громада)  Ігор Лисак.
Про смерть солдата Максима Сидорчука повідомили в Ізяславській громаді. Цей 23-річний юнак був кулеметником І групи інспекторів прикордонної служби 4 прикордонного загону. 23 січня помер від вогнепального поранення, якого зазнав у зоні проведення воєнних дій.

23 січня, в результаті обстрілу, поблизу пункту Ямполівка Донецької області, загинув житель селища Віньківці Володимир Шкринда. Хлопець після навчання твердо вирішив стати на захист країни. На початку війни він не роздумуючи записався до територіальної оборони. Йому було всього 19!

Під час артилерійського обстрілу у районі населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області загинув  загинув Роман Поліщук, 1981 року народження, із села Міцівці Новодунаєвецької громади.
 25 січня під Бахмутом Донецької області загинув воїн із Миньковець, що на Шепетівщині, Сергій Поліщук, 1984 року народження.
 
28 січня в Нетішин прийшла сумна новина про 33-річного солдата 3-го гірсько-штурмового відділення Олександра Мазурака. Він загинув 26 січня внаслідок ворожого танкового обстрілу біля Білогорівки на Донбасі.
Мужньо виконуючи військовий обов'язок в бою за Україну, її свободу та незалежність, поблизу населеного пункту Торське Краматорського району, що на Донеччині, загинув навідник десантно-штурмового батальйону з Городка Вадим Сурмій, 1994 року народження. 
У Славутську громаду Шепетівського району надійшла інформація про загибель 35-річного Романа Гітченка.  Із початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, 8 березня 2022 року Роман був мобілізований до лав Збройних сил України та став на захист Батьківщини. Боронив її територіальну цілісність та незалежність у складі ремонтно-відновлювального батальйону військової частини А4007 на посаді водія-механіка. У червні 2022 року внаслідок вогневого ураження противником поблизу населеного пункту Авдіївка Донецької області отримав бойове поранення. У листопаді цього ж року нагороджений відзнакою «За бойове поранення».
Загинув солдат Роман Гітченко під час виконання службових обов’язків поблизу населеного пункту Мирноград Покровського району Донецької області 22 січня 2023 року. У Романа Вікторовича залишився син Святослав, дружина Катерина, батьки Віктор Іванович і Жанна Едуардівна, брат Сергій та сестра Олександра.

Житель села Купине Михайлюцької громади, оператор-далекомірник відділення управлінського взводу протитанкової артилерійської батареї протитанкового артилерійського дивізіону Сергій Філінський, 1973 року народження, загинув на Донеччині 25 січня. В одному із боїв воїн отримав не сумісне із життям поранення. У Сергія Антоновича залишилося двоє дітей. Захисника поховали з усіма належними військовими почестями у селі Червоний Цвіт.

У неділю, 29 січня, Шепетівку ошелешила звістка про загибель на війні ще одного земляка. 25 січня загинув солдат 2-го самохідного артилерійського взводу бригадної артилерійської групи Андрій Гринь. Чоловіку було лише 29 років.
25 січня у місті Бахмут Донецької області під час мінометного обстрілу загинув Павло Гуменюк, 1996 року народження.
Щирі слова співчуття родинам загиблих захисників. Довіку будемо вдячні вам, українські воїни! Ви – єдина причина, чому ми ще досі живемо. Вічна і світла пам’ять Героям України!