Аби подолати корупцію і зробити процес купівлі-продажу транспортних засобів більш прозорим, викорінити незаконну діяльність посторонніх осіб, які перебували у приміщенні або на території МРЕВ, з двадцять восьмого жовтня в Україні сформовані Регіональні сервісні центри (РСЦ).

На Хмельниччині, окрім регіонального, який розташований в обласному центрі, є аж п’ять територіальних сервісних центрів: у Кам’янці-Подільському, Дунаївцях, Хмельницькому, Старокостянтинові та Шепетівці. Кожен громадянин може звернутися до будь-якого з них незалежно від місця проживання і реєстрації.
За словами виконуючого обов’язки директора РСЦ Сергія Нагорного, функції та завдання центрів стали набагато ширшими, але простішими. Зокрема, вони працюватимуть за принципом «єдиного вікна».
— Перші зміни під час створення РСЦ – це скасування довідок-рахунків, які видавалися суб’єктам господарювання, і за які громадяни сплачували певні кошти. Натомість запроваджені договори купівлі-продажу транспортних засобів, інші договори та договори дарування, — розповідає Сергій Нагорний. — Покупець і продавець транспортного засобу звертаються безпосередньо у сервісний центр і в присутності адміністратора підписують договір у трьох примірниках відповідно. Така процедура є  безкоштовною, лише під час реєстрації транспортного засобу громадянин сплачує за бланк свідоцтва про реєстрацію, за номерний знак та за саму реєстрацію.
За словами Сергія Володимировича, для роботи в оновлених РСЦ набиратимуть нові кадри — молодих спеціалістів, які проходитимуть навчання. Наразі вже є перші бажаючі. Що ж стосується розміщення територіальних сервісних центрів, то вони функціонуватимуть на базі колишніх МРЕВ.