Чотирнадцять років тому у Кам’янці-Подільському було сформовано центр розмінування головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України.

За цей період ним підготовлено тисячі фахівців для всіх силових структур і відомств країни, тут пройшли вишкіл спеціалісти інженерних військ і багатьох країн світу. Сапери центру також надали гуманітарну допомогу та набули великого досвіду в Афганістані, Південному Лівані, Косовому, Іраку та інших країнах. Але особливо вони відзначаються  знанням справи, високим професіоналізмом, мужністю і героїзмом нині на сході країни, захищаючи її цілісність і незалежність. Свідчення – майже двадцять військовослужбовців цієї військової частини отримали високі державні нагороди.
    Днями центр розмінування відвідав посол Канади в Україні Роман Ващук. Він від імені канадського уряду передав нашим армійцям  10 костюмів для саперів, 3 радіокерованих  роботи, а також телескопічні маніпулятори, комплекти для пошуку і знешкодження вибухівки тощо. Загалом на суму 2, 5 мільйона доларів.
Як поінформував заступник начальника центру по  роботі з персоналом підполковник Богдан Беркута,  крім того, канадські фахівці  навчать наших саперів  користуватися таким обладнанням. До речі, перші 13 українських вояків уже отримали відповідні сертифікати, а подароване від канадців  незабаром  знайде своє   застосування в зоні АТО.
 – Це засоби розмінування та захисту, це засоби не озброєння, а роззброєння, це засоби для безпеки і військових, і цивільного населення, це матеріальний вияв нашої турботи, нашої солідарності з українським народом, – наголосив пан посол під час церемонії їх передачі кам’янецьким саперам.