Минулої неділі жителі села Олешин Хмельницького району, окрім загальнодержавних свят, відзначали ще й День села.

Осінньої пори сільським жителям не часто випадає можливість, аби відпочити і поспілкуватися, бо роботи на обійстях вистачає – зима ж не за горами. Але 14 жовтня був саме такий день, коли турботи і клопоти залишилися вдома, а господарі зібралися біля сільського клубу, щоб відзначити свято села.

Про що зазвичай говориться у такий день? Звичайно ж, згадаються предки, котрі своєю працею на цій землі заклали фундамент, на якому будується сучасне життя села. Йдеться і про історію далеку та близьку, про те, чим жило село минулий рік і що очікувати у найближчому майбутньому. Саме про це говорив у своєму виступі, вітаючи земляків зі святом, Олешинський сільський голова Віталій Осядлий. А ще Віталій Станіславович згадав добрим словом тих людей, котрі особливо прислужилися сільській громаді, доклавши найбільше своїх сил, аби жилося людям краще, комфортніше, веселіше. А щоб слово сільського голови мало особливу вагу, вручив він ще й цінні подарунки, побажавши і в майбутньому наполегливо працювати для села і його людей. Особливе пожвавлення серед учасників свята викликало повідомлення, що подарунок від сільської громади отримує молода сім’я Поповичів, спільному життю якої виповнився рік. Подібні подарунки і щирі вітання Віталій Осядлий пообіцяв й іншим молодятам, котрі рік прожили в шлюбі.
І, звичайно ж, згадав Віталій Станіславович тих людей, завдяки яким і відбулося свято. Це добре відомі олешинцям благодійники - керівник ТОВ «Нові аграрні технології» Іван Ізбінський та директор ТОВ «Хмельницькінбуд» Андрій Шкодяк. А ще працівники підрозділу головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, який розташований неподалік Олешина. Саме вони надали у користування польову кухню, аби була можливість почастувати учасників свята смачною юшкою.
Леонід Гуцалюк, помічник народного депутата Сергія Лабазюка, передав вітання зі святом від Сергія Петровича, а також нагороди: Грамоти Верховної Ради України удостоєна фельдшер Аліна Зіняк, подяки від народного депутата отримали завідуючий сільською амбулаторією Олександр Водяний та колектив Олешинського відділення зв’язку.
І хіба буває справжнє свято без української пісні? Отож звучали і патріотичні, і ліричні, і жартівливі пісні у виконанні сільських художніх колективів та солістів як дорослих, так і дітей. І відбувалося це веселе дійство поблизу виставки вишивок сільських майстринь і школярів, а також жартівливих композицій, дотепно оформлених із дарів осені…