25 березня 2019 року мало би виповнитися 50 років хмельничанину Миколі Мужичуку. Талановитий акваріуміст, відомий волонтер, люблячий батько і безстрашний воїн. До останнього свого подиху він залишався вірним неньці-Україні. Микола був досвідченим розвідником. Після повернення з бойового виходу, йому стало погано. Чоловіка терміново доправили до Харкова, де  прооперували. Смерть Миколи Андрійовича 19 березня 2018 року стала неочікуваною для всіх.

Ще до війни Микола волів, щоби Хмельницький став центром акваріумістики в Україні. Задля цього зробив чимало. Якби не війна, обов’язково досягнув своєї мети. Він встиг започаткувати хмельницький акваріумний клуб “TetraДон”, провести кілька конкурсів з аквадизайну для дітей та безліч заходів для акваріумістів зі всієї України.
Два фестивалі від ХКА “TetraДон” збирали провідних акваріумістів в місті Хмельницькому. За короткий строк, з 2011 до 2014 року, Миколі вдалося з новачка-акваріуміста перетворитись в талановитого аквадизайнера. Він намагався просувати нестандартні рішення та неочікувані дизайнерські задуми. Та й сам не цурався приймати участь у конкурсах, навіть, під час військової служби.
Друзі загиблого воїна підтримали його дружину в прагненні проводити Всеукраїнський фестиваль акваріумістики від ХКА”TetraДон” кожного року, як власне волів Микола Андрійович за життя. Цьогоріч відбудеться третій фестиваль, але вперше без свого засновника.
Отож, програма фестивалю:
— дитячий конкурс аквадизайну (умови конкурси нижче);
— майстер-клас по запуску акваріума для дітлахів від Юрія Гончарука;
— глядацьке голосування за найкращу роботу серед школярів жителями і гостями міста Хмельницького;
— аквафестиваль “В гостях у TetraДона”;
— з’їзд провідних акваріумістів України;
— ексклюзивні семінари з акваріумістики від професіоналів;
— флеш-моб «Акваріумісти разом» в дитячому будинку «Берізка».
— вечір пам’яті Мужичука М. А.


Умови міського дитячого конкурсу акваріумноного дизайну

Всі бажаючі від 7 до 13 років можуть взяти участь і отримати звання кращого аквадизайнера серед хмельницьких юніорів.
Для участі в конкурсі необхідно лише заповнити анкету, яку можна взяти у вчителя біології (до 15.03.19 р.)
Представниками (учасниками) від школи може бути як одна дитина, так і команда з 2-3 дітей.
 Учасникам для конкурсу будуть надані:
- акваріум (об’єм - 20 літрів, розмір (ДxШxВ): 25х25х30 см.);
- обладнання (світло, аерація, фільтрація);
- натуральне каміння;
- ґрунт;
- рослини живі і штучні, на вибір;
- задній фон.
Під час конкурсу дозволятиметься використання й своїх матеріалів: каміння, ґрунту, декорацій, рослин. Оцінюватиметься лише акваріумна композиція без риб.
Детально ознайомитись з умовами конкурсу можна за телефонами:  096-156-43-23, 067-306-16-20.

Переможець хмельницького дитячого конкурсу з аквадизайну братиме участь в фіналі дитячого конкурсу з акваріумного аранжування “AquaTerraShow”, який відбудеться 5-7 квітня 2019 року в місті Києві. Крім того, організатори “AquaTerraShow” беруть на себе всі транспортні витрати і проживання в Києві нашого фіналіста під час участі у фіналі.

23 березня з’їдуться багато людей з різних куточків України, аби вшанувати пам’ять свого друга: акваріумісти, військові, волонтери... Звичайно, будуть присутні й побратими, з якими Мужичук М. А. три з половиною роки пліч-о-пліч боронив Незалежність нашої держави від російських окупантів. Всі заходи проходитимуть в Хмельницькому Палаці творчості дітей та юнацтва. 23 березня о 14:00 заплановано неформальний захід “Вечір пам’яті Мужичука М.А.”, на якому оголосять результати конкурсу та відбудеться церемонія нагородження переможців. Спонсорами акваріумних заходів цьогоріч стали давні друзі ХКА”TetraДон”: ТМ Тetrа, ТМ Sera, Природа, Aquael, AquaTerraShow, Aquaforum, Асоціація Акваріумістів України.